Akvariet i Bergen byr på mange spennende aktiviteter i tiden fremover.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Hva skjer på Akvariet?

Vinteren ligger tett over byen og innendørs aktiviteter er det som gjelder for mange. Har du sjekket ut hva som skjer på Akvariet denne sesongen? Vinteren er perfekt tid for et besøk til dyrene og både lære og ha det gøy på en gang.

Hos Akvariet i Bergen er det like gøy til hverdag og fest. Vi har samlet noen av de spennende opplevelsene for både små og store som skal skje fremover.

Hva skjer på Akvariet?
Fredag 18. februar er det konsert i Rotunden på Akvariet med populære Tønes og Anne Lise Frøkedal.

Konsert med Tønes i Rotunden

Fredag 18. februar blir det endelig intimkonsert med ingen andre enn populære Tønes. Han spiller sammen med Anne Lise Frøkedal, og vi er helt sikker på at dette blir en opplevelse å få med seg.

– Vi har lyst til å gjenta suksessen med Fjorden Baby-konserten som ble gjennomført i februar i 2020. Det ble en helt spesiell undervann-stemning inne i Rotunden. Når vi nå har litt andre retningslinjer å forholde oss til, tenkte vi det kunne passe fint med noe akustisk, samt litt humor. For oss som driver med kunnskapsformidling og historiefortelling hver eneste dag, passer det perfekt med Tønes sine underfundige historier, sier salgs- og markedssjef for Akvariet, Veline Høyland.

Konserten var planlagt til jubileumsåret 2020, men måtte den gang avlyses. Nå håper Veline at ting snur, og gleder seg stort til å se den anerkjente artisten i et undervannsmiljø. Det er ekstra gøy å kunne tilby noe til de voksne publikumerene også.

– På dagtid har vi gjerne barn og unge i fokus, og derfor er det gøy at vi også kan skape rom for de voksne på kveldstid, med god mat og fine kulturopplevelser. I tillegg gi dem en mulighet til å studere dyrene våre – på egenhånd og i ro og mak, sier hun.

Praktisk informasjon

Tid: Fredag 18. februar kl. 19 (dørene åpner kl. 18)

  • 60 min. sett uten pause.
  • Billettsalg: Starter tirsdag 1. februar på akvariet.no
  • Aldersgrense: Konserten har 18-års aldersgrense med vergeordning
  • Les mer her.
Hva skjer på Akvariet?
Nattevandring på Akvariet i Bergen er en populær aktivitet.

Nattevandring på Akvariet

Fredag 25. februar gjentas storsuksessen med Nattevandring på kvariet. Hva skjer egentlig når lysene slukkes, og både ivrige publikumere og arbeiderne går hjem?

Det blir fokus på lærelyst, og en utrolig spennende kveld for både voksne og barn, med mye kunnskap og spennende læring.

Hvordan er stemningen på Akvariet på kveldstid, og hva gjør egentlig dyrene på? Er de våkne eller sover de? Hvem har lyset på når de sover og hvem liker det helt mørkt? Dette og mye mer får du svaret på denne kvelden. Det blir både dissekering av fisk, fôrlære, og film i kinosalen. I sanseakvariet får du teste sansene til det ytterste, og vi får selvsagt se hvordan dyrene oppfører seg i mørket – er det annerledes enn i dagslys?

Praktisk informasjon om Nattevandringen

  • Akvariet stenger kl. 16.00 denne fredagen. Dørene åpnes igjen kl. 17.30.
  • Arrangementet starter kl. 18.00 og varer til kl. 21.00.
  • Arrangementet passer for barn fra 5 år og oppover.
  • Det er egen billett til arrangementet. Billett brukt tidligere på dag kan ikke benyttes.
  • Les mer her.
Hva skjer på Akvariet?
Vinn en drømmedag på Akvariet, les mer om den gøye konkurransen nedenfor.

Plastbyen på jordomseiling

Vil du og din familie, eller kanskje klassen eller barnehagen bli med å skape oppmerksomhet rundt problemet med plast i havet? Bli med i konkurransen og bli plastby-ambassadør!

I 2022 og 2023 er seilskuten Statsraad Lehmkuhl på jordomseiling med One Ocean Expedition. Dette er en tokt der mannskapet og forskere om bord blant annet tar vannprøver i alle verdenshav for å undersøke hvor mye plast det faktisk er.

Som en del av Akvariets nye prosjekt, Plastbyen, kan du og familien, klassen eller barnehagen nå vinne en drømmedag på Akvariet, og lære mer om hvordan det er å være med Statsraaden på jordomseiling.

For å delta kan du velge en av havnene som Statsraad Lehmkuhl skal besøke på turen sin, og lage et kunstverk inspirert av Rio de Janeiro, Kapp Horn eller Ushuaia-havnen. Kunstverket kan være et monster, en figur, et dyr eller et byggverk. Bare fantasien setter grenser. Kanskje finner du på et fantasimonster helt selv?

Ta et fint bilde av verket ditt og send til plastbyen@akvariet.no, så vil en jury plukke ut de ti beste byggverkene til en finalerunde, før en digital avstemning vil kåre den endelige vinneren. Det kåres også 2. plass og 3. plass.

Frist for å sende inn ditt bilde er allerede 4. februar, så her er det bare å komme i gang så raskt som mulig!

Les mer om konkurransen, og finn inspirasjon fra de tre destinasjonene her!