10. desember arrangeres Bærekraft i Bergen. Fana Sparebank, Bergen Næringsråd og Bergen Kommune ønsker alle bergensere velkommen til å gå for FNs bærekraftsmål mellom magiske lysinstallasjoner og et fortryllende liveshow midt i adventstiden.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Bli med på nattevandring med Bærekraft i Bergen

Det blir et syn for hele byen, når små og store lyser opp svingene til Skansen 10. desember. Fana Sparebank, Bergen Næringsråd og Bergen kommune inviterer for femte år på rad bergensere i alle aldre til å gå sammen for FNs bærekraftsmål.

– Arrangementet passer for alle, men er spesielt tilrettelagt for barnefamilier. Barn og unge er fremtiden, og de kan oppdra oss voksne til å ta bedre og mer bærekraftige valg i hverdagen, sier Marit Warncke, administrerende direktør i Bergen Næringsråd.

Med 17 stasjoner, én for hvert bærekraftsmål, underholdning, musikk og magiske lysinstallasjoner, er det duket for en gøy og lærerik ettermiddag i adventstiden. – Bærekraft i Bergen skaper blest rundt målene, og mange vil nok lære noe nytt om både det ene og det andre. Men aller viktigst er at man har det gøy og er med å bidra i fremtiden, slik at vi kan nå de 17 bærekraftsmålene som FN har satt, forteller Warncke.

Det hele avsluttes med et magisk liveshow på Vågsallmenningen, hvor blant annet Aurora, Lisa og Tobias fra MGP jr og Fargespill opptrer.

Bli med på nattevandring med Bærekraft i Bergen

Frivillighetens år

2022 er frivillighetens år. I løypen står frivillige organisasjoner, og forteller på kreative og barnevennlige måter om de ulike bærekraftsmålene. – Det er fantastisk at så mange er med oss og at vi kan få vise hvor mange frivillige organisasjoner vi har her i byen som gjør så mye viktig arbeid.

I år vil Skeiv Verden Vestland og Bergen Sanitetsforening stå sammen på bærekraftsmål nr. 5, Redd Barna og Røde Kors representerer mål nr. 1, mens Rafto formidler viktigheten av mål nr. 8, for å nevne noen. I tillegg møter man Akvariet, Statsraad Lehmkuhl, VilVite og mange andre spennende aktører. Ved Skansedammen titter som alltid dyrene fra Hakkebakkeskogen opp, til stor glede for de aller minste og de litt større.

– Det er en fin tid for å markere samhold. Kanskje spesielt i år, når verden rundt oss er så urolig og vanskelig for mange. Vi håper mange vil legge denne vandringen til i førjulstradisjonene sine. Det hele blir veldig stemningsfullt, sier Marit.

Folkets pris

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen kommer og deler ut Folkets pris. Hvert år går prisen til organisasjoner som har bidratt spesielt til jobben mot å nå FNs bærekraftsmål. Tidligere vinnere inkluderer Bærekraftig Liv på Landås, Aktivt Pusterom og Bergen Røde Kors Ungdom. Årets kandidater blir lagt ut her, og publikum er velkommen til å stemme frem sine vinnere.

– Hvert år har dette vært en spesiell og fantastisk kveld. Alle involverte bidrar med kunnskap, håp og inspirasjon til en bedre hverdag, med mindre matsvinn, ansvarlig forbruk og et likeverdig samfunn. Vi setter søkelyset på viktige tema, og håper flere og flere blir med i kampen, steg for steg, avslutter Marit.

Bærekraft i Bergen 2022

16:30-18:00: Vandring fra Fløibanens nedre stasjon til Skansedammen og ned til Vågsallmenningen, langs bærekraftsmålene akkompagnert av noen av byens frivillige organisasjoner. Underveis blir det underholdning, læring for alle aldre og noe varmt i koppen.

18:00-19:00: Konsert og show på Vågsallmenningen, med blant andre Aurora, Fargespill og Lisa og Tobias fra MGP jr.

Arrangementet er gratis og krever ingen påmelding.