Sandviken sjøbad er en av mange fine badeplasser i nærheten av Bergen sentrum. Foto: Gunn Eklund Breisnes

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Badeplasser i Bergen by

Sommeren har de siste ukene slått inn for fullt i Bergen, og de ulike badeplassene rundt byen fylles med varme og slitne studenter, småbarnsfamilier og enhver som er på jakt etter enten en forfriskende dukkert. Noen vil kanskje bare nyte den ekstra salte brisen som kommer inn over land fra sjøen, til fordel for solsteken på balkongen. Her er oversikt over byens badeplasser!

Sandviken sjøbad

Først ut er Sandviken sjøbad, bare noen minutter fra sentrum. Her går bussen direkte forbi fra både sentrum og Gamle Bergen, men vi anbefaler å ta bena fatt via byens smitt og smau når været innbyr til bading. Her finner du både platting og gress å ligge på, og grillplass er tilgjengelig for bruk. I tillegg finner du brygge, stupebrett, stupetårn og flytebrygge.

Sandviken sjøbad har ikke badestrand eller badevakter, og anbefales ikke for barn. Med gratis inngang og åpent hele sommeren er dette den perfekte badeplass for både studenter og unge voksne.

Badeplasser i Bergen by
Nordnes sjøbad. Foto: Vibeke Vik Nordang

Nordnes sjøbad

Nordnes sjøbad finner du like ved Akvariet, og med kort gangavstand til byen. Våren 2018 overtok AdO arena driften av Det historiske Nordnes Sjøbad, hvor du nå finner stort oppvarmet utendørs svømmebasseng, badstu og garderobe. I tillegg er det selvsagt mulighet for en dukkert i sjøen om man foretrekker det.

For bading på Nordnes Sjøbad må det bookes billetter på forhånd, som legges ut på hjemmesiden til sjøbadet, 75,- pr. person. Småbarn 0 – 3 år er gratis. På sjøbadets hjemmeside finner du også informasjon om temperatur i vannet, antall gjester til enhver tid og oppdaterte retningslinjer. Merk at sjøbadet ber om at det brukes masker i garderobe og resepsjon.

Har du årskort hos AdO Arena har du også gratis tilgang til Nordnes Sjøbad.

Badeplasser i Bergen by
Helleneset. Foto: Gunn Eklund Breisnes

Helleneset

Sør for Eidsvågneset finner vi Helleneset, som i fire år har fått kvalitetsstempelet Blått Flagg. Her har Friluftsrådet laget ett av sine mest sentrale og best utbygde badeplasser, med sandstrand og fjære for barn, klipper til å klatre i og hoppe fra, stupebrett, og berg å ligge på. Gress for dem som foretrekker det. Badeplassen har flott utendørs barnebasseng med saltvann som fylles i på varme dager. Det er også rullestolrampe for å komme ut i barnebassenget.

Merk at her er ingen tilsyn rundt bassenget, og man bader på eget ansvar. Det er tilrettelagt toalettanlegg, bord og benker, og parkeringsplasser som tar rundt 100 biler. Området er også flott for fisking.

Badeplasser i Bergen by
Marineholmen sandstrand passer ypperlig for småbarnsfamilier.

Marineholmen sandstrand

Den nye sandstranden på Marineholmen er et privat prosjekt, og bidrar til miljø og kvalitet i det som sikter seg på å bli en av Norges mest fremtidsrettede innovasjonsbydeler. Området er en menneskeskapt sandstrand som passer ypperlig for småbarnsfamilier, men også er et populært tilbud for studentene i området.

Vær obs på at målinger av vannkvaliteten publiseres på marineholmen.com, og følg med før bading.

Badeplasser i Bergen by
Sydnes sjøbad. Foto: Synnøve Aas

Sydnes sjøbad

Sydnes sjøbad er historisk, og ligger ved Hurtigruteterminalen i Jekteviken. Her er det tilrettelagt med brygge og badestiger, men ingen strender eller basseng. En populær badeplass for byens ungdom.

Badeplasser i Bergen by
Ballastbryggen. Foto: Kari Ingvaldsen

Ballastbryggen er nylig rehabilitert, rett utenfor akvariet i Bergen. På 1800-tallet ble det losset og lastet ballast til seilskipene fra denne kaien, som nå er et populært område hele året. Det er tilrettelagt for rullestolbrukere helt ut på kaien, med påmonterte benker, og trapper tar en videre ned til sjøkanten, hvor en liten badevik gjør det til et populært sted å vasse for barn på krabbejakt.

Merk: Rundt kaien er det dypt, det kan være bølger og mye strøm. Bading her anbefales kun for svømmedyktige.