Bryggen Hudlegesenter har utvidet, og hudlege Gunnhild Hunskår(t.h.) har kommet med på laget sammen med Eli Synnøve Lilleskog og Emilia Hugdahl, og helsesekretær Hilde Mellum.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Tjenester

Bryggen Hudlegesenter utvider

Høsten 2020 åpnet Bryggen Hudlegesenter dørene for første gang. Nå, to år senere har de ansatt en tredje hudlege, og flere nye behandlinger har kommet på menyen, samt tilført kveldstilbud en dag i uken.

Eli Synnøve Lilleskog og Emilia Hugdahl er spesialister innen hudkreft, og tilbyr flere behandlinger og undersøkelser som ikke er tilgjengelig noen andre steder i byen. De to driftige damene startet Bryggen Hudlegesenter etter flere års erfaring fra både Haukeland og andre steder, og startet med det opp Bergens første private hudlegesenter. Fremdeles er de enestående i sitt felt, og kan tilby tjenester og behandlinger som mange ikke har.

– Det har vært en utrolig reise, og vi føler at vi har fått fotfeste nå, sier Eli Synnøve. Hun er initiativtaker og grunnen til at Bryggen Hudlegesenter finnes i dag. Eli Synnøve er hudlegespesialist, og har tidligere jobbet som overlege på Haukeland Universitetssykehus og Aleris. Hun er spesialisert innen diagnostisering og fjerning av føflekkreft, og har også jobbet med andre typer kirurgi i huden på plastikkirurgien, Haukeland sykehus.

Emilia ble kontaktet av Eli Synnøve under planleggingen, og det tok ikke lang tid å overbevise henne om å bli med på prosjektet. Som Eli er Emilia også utdannet hudlegespesialist og var tidligere overlege på Haukeland Universitetssykehus. Hun har doktorgrad innen føflekkreft, og har jobbet med laserbehandling av rosacea og atopisk eksem, samt deltatt aktivt i FHI sitt arbeide med retningslinjer rundt behandling av Skabb.

Utvider tilbudet

– Det har vært en del av planene å kunne ansette flere etter hvert, og vi har hatt et rom klart for en tredje hudlege. Men vi er imponert over hvor fort det har gått, og hvor fort behovet for en tredje hudlege dukket opp, forteller Emilia.

Gunnhild er, som Eli Synnøve og Emilia, hudlegespesialist, og kommer også fra hudavdelingen på Haukeland Universitetssykehus. Hun har medisinsk embetseksamen og doktorgrad fra UiB, og sitter i styret for Norsk Forening for Dermatologi sitt forskningsutvalg.

For Eli Synnøve og Emilia var det viktig å få med en lokal hudlege på laget, som de hadde kjennskap til og visste om. Hudlegemiljøet i Bergen er ikke så stort, så å velge noen de kjenner til og stoler på, var viktig.

– Å få Gunnhild med på laget har gjort at vi har økt kapasitet, og kan fronte et enda bedre tilbud til våre pasienter. Hun er en svært dyktig hudlege, som tilfører mye til klinikken vår, understreker Eli Synnøve.

Mye nytt

– Nå har vi startet opp flere nye tilbud og er glad for å kunne hjelpe enda flere med deres hudproblemer, og å finne gode, langvarige løsninger for våre pasienter. Mellom annet kan vi nå tilby studentrabatt, hvor studenter får 15% avslag på konsultasjonsprisen vår, sier Eli Synnøve. Hun kan fortelle at studenter og ungdom er en stor del av kundegruppen hos Bryggen Hudlegesenter.

– Mange kommer til oss for behandling av akne, og vi kan tilby behandling med reseptbelagte kremer, tabletter og laserbehandling for arr.

I tillegg til studentrabatt har de tre hudlegene nå også åpnet for ettermiddag- og kveldsbehandlinger. Hver onsdag holder klinikken åpent til klokken 20, noe som er et svært populært tilbud.

– Vi opplever at mange har dårlig tid, og sliter gjerne med å få fri fra jobb eller skole for å stille opp til time på dagtid. Derfor har vi valgt å tilby kveldsbehandling en kveld i uken, hvor vi er tilstede alle tre og har stor kapasitet. Håpet er også å kunne utvide dette tilbudet videre til flere kvelder i uken etter hvert, for etterspørselen er stor.

Bryggen Hudlegesenter utvider
Behandling av hyperhidrose.

Overdreven svetting

Hyperhidrose er en tilstand hvor man opplever plagsomt økt og overdreven svetteproduksjon. Her tilbyr klinikken injeksjonsbehandling – ikke bare i armhuler, men også hender og andre steder på kroppen. Behandlingen hemmer stimuleringen av svettekjertlene, slik at disse slås av i området hvor behandlingen er utført. Det er en effektiv og trygg behandling, og effekten varer i 6-9 måneder, før den må gjentas.

– Mange kjenner ikke til at det finnes behandling for denne type problemer, så vi ønsker gjerne å spre ordet om denne behandlingen. Mange sliter unødvendig med overdreven svette, noe som kan behandles og håndteres hos oss.

Hudlegene på Bryggen kan også søke om blå resept for de pasientene som trenger denne behandlingen, siden Bryggen Hudlegesenter ikke er en del av et medisinsk senter eller sykehus.

Bryggen Hudlegesenter utvider
Behandling av hudkreft.

Fremst innen hudkreft og laserbehandling

Fra første stund har teknologien hos Eli Synnøve og Emilia vært noe for seg selv. De tilbyr mellom annet oppfølging med Fotofinder, en maskin som fotograferer hele hudoverflaten, og ved hjelp av kunstig intelligens kan sammenligne tidligere bilder for å oppdage nye føflekker, og se etter endringer. Fotofinder er den første av sitt slag i Norge, og Bryggen Hudlegesenter er de eneste i bergensområdet som tilbyr denne type helkropps fotografering koblet til AI.

Klinikken tilbyr også laserbehandling. Maskinen både forebygger og hjelper mot en rekke hudplager og sykdommer, som mellom annet rosacea, akne, blodkar, og generelle røde områder i huden.

– Vi har jobbet med flere andre maskiner som gjør den samme jobben, men når vi startet klinikken visste vi at det var denne vi skulle ha.  Laseren er blant de beste i sitt felt, og vi er stolt over å kunne tilby behandling på dette nivået.

Andre tjenester

Siden Bryggen Hudlegesenter er et privat tilbud, kan de også ta imot de som bare plages av mer “snille” utvekster i huden, som talgvorter, skintags og annet. De tilbyr også frysebehandling, behandling av arr, allergitester og lysbehandling av hudkreft.

– Vi har lang erfaring med kirurgi av føflekkreft og sår som ikke gror. Det er der vår spesialisering ligger. Men vi har også mulighet for å fjerne alt annet som plager eller irriterer pasienten, sier Emilia.

– Ingen hudplager er for små eller store, alle som ønsker det kan ta kontakt med oss, avslutter de.