Eli Synnøve Lilleskog og Emilia Hugdahl har åpnet Bryggen hudlegesenter, hvor du som første sted i Bergen kan få helkroppsfotografering koblet til AI for å avdekke føflekkreft. Foto: CFoto

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Tjenester

Bergens første private hudlegesenter finner du på Bryggen

Da Eli Synnøve Lilleskog og Emilia Hugdahl overtok lokalet i Helsehuset på Bryggen var spenningen stor. De to erfarne hudlegespesialistene har bred kompetanse, og føler seg godt rustet – uansett hvilke diagnoser eller hudproblemer deres pasienter skulle ha. Hos Bryggen Hudlegesenter finner man løsninger sammen.

Eli Synnøve er rask på pletten når vi spør om historien bak hudlegesenteret, og hvorfor de to spesialistene har valgt å satse akkurat nå. Det var hun som tok initiativ og kontaktet Emilia i mai 2019 med tilbudet om å bli partner.

– Jeg har lenge hatt lyst til å starte opp eget Hudlegesenter, forteller hun. Da kan vi hudlegene selv ta de grepene som vi mener skal til for å lage et optimalt tilbud til de pasientene som har en hudsykdom eller et hudproblem. I 2019 hadde endelig kortene stokket seg riktig, og tiden strakk til. Med barn som er i ferd med å vokse opp, en godt oppbygget selvtillit i forhold til faget og en lang og variert karriere, tok Eli Synnøve kontakt med Emilia. Etter henholdsvis 20 og 12 år i bransjen føler de seg klare for en ny utfordring sammen.

– Det føles godt og trygt at vi sammen kan være sikre på at vi har den bakgrunnen og erfaringen som skal til for å si: Nå er vi klare, og vi kan dette.

Bergens første private hudlegesenter finner du på Bryggen
Foto: CFoto

Hard jobbing og samarbeid

De to hudlegene og gründerne er vennlige, smilende og har tydelig en god tone som er både profesjonell og varm. De deler hele prosjektet, og eier begge 50% av bedriften. Sammen har de bygget klinikken fra starten, og alt fra interiørdesign til planløsninger og økonomi er et resultat av hard jobbing og samarbeid. Det viktigste for dem er kombinasjonen av en god jobb, og at de trives både i hverandres selskap og på kontoret.

– I løpet av planleggingsfasen har det blitt flere sene kvelder med vin i glasset, og også nå når vi er ordentlig i gang passer vi på å sette oss ned med lunsj og kaffekoppen så ofte vi har tid sammen, forteller de. Det er viktig å tenke på hygge, også på kontoret.

– Da Eli ringte trengte jeg ikke mange dagene for å tenke meg om, innrømmer Emilia. De to kjenner hverandre fra hudlege-miljøet i Bergen og Norge, og de visste at de brant for det samme. De har også jobbet sammen på hudavdelingen på Haukeland som overleger.

 

Bergens første private hudlegesenter finner du på Bryggen
Foto: CFoto

I verdenstoppen av hudkreftstatistikken

Sammen har de skapt et hudlegesenter som skal fremme arbeidet med hudkreft i Bergen og i Norge. Til å hjelpe seg har de tatt inn en maskin som fotograferer hele hudoverflaten, og som ved hjelp av kunstig intelligens kan sammenligne tidligere bilder for å oppdage nye føflekker, og se utvikling i føflekker. Fotofinder er den første av sitt slag i Norge, og Bryggen Hudlegesenter er de eneste i bergensområdet som tilbyr denne type helkroppsfotografering koblet til AI.

– Dette er noe vi brenner for, og som vi begge har bred erfaring med. Emilia har nylig fullført doktorgrad innen føflekkreft, med et ønske om å ta i bruk AI innen hudfaget, og jeg visste at vi ville ha den samme visjonen for klinikken, sier Eli Synnøve. De to er tydelig stolt av å kunne tilby et revolusjonerende verktøy for diagnostisering, utredning og behandling.

– Norge er i verdenstoppen når det kommer til denne typen kreft, og vi ønsker å utdanne flere innen viktigheten av forebygging og hyppig sjekk av huden, understreker Emilia. De håper å kunne tilby et verktøy og hjelpemiddel for alle som er bekymret, har spørsmål, eller bare synes det er vanskelig å følge med på egne føflekker.

Bergens første private hudlegesenter finner du på Bryggen
Foto: CFoto

Egne valg og skreddersydde opplevelser

Noe av det beste med å drive for seg selv, mener de to hudlegene er muligheten til å skreddersy pasienttilbudet, og å holde fokus på områdene de selv ønsker. Å kunne tilby en tjeneste de selvsikkert kan si har god kvalitet.

– Det er enklere for oss å strekke oss litt lenger. Vi kan ta inn pasienter på kveldstid dersom det er behov for det, eller tilpasse oss deres behov på en annen måte enn man kan i en større bedrift, eller offentlig. For oss er det en selvfølge å tilby mer, og å gjøre det vi kan slik at pasienten alltid føler seg velkommen og ivaretatt, understreker de.

Bergens første private hudlegesenter finner du på Bryggen
Foto: CFoto

Et tilbud for alle

Selv om fokuset til begge de to spesialistene er innen hudkreft, vil både Eli Synnøve og Emilia påpeke at ingen hudplager er for små for et besøk hos dem på Bryggen. Hudlegesenteret skal være et tilbud for alle, fra f.eks eksem og akne til skabb. I tillegg kan de vise til kort ventetid og et topp moderne tilbud i nyoppussede lokaler. Det er også et pluss for mange at det ikke trengs henvisning fra fastlege for å komme innom Bryggen Hudlegesenter.

– Vi samarbeider gjerne med fastleger, og kan dele utredning og diagnoser med hver enkelt pasients leger. Men det er ikke et behov å kontakte lege før man kommer hit. Det korter ned prosessen drastisk, og gjør at det er mindre tiltak for pasientene å komme innom, forklarer Emilia.