Tjenester

Bergens første private audiografklinikk «Et raskere og bedre alternativ til det offentlige»

Saada Amina, grunnlegger og daglig leder av den første private audiografklinikken i Bergen sentrum, står klar til å tilby et alternativ til det offentlige hørselsystemet. Med et behjelpelig utvalg tjenester og allsidige produkter innen høreapparater og hørselsvern, ønsker de å gjøre det enklere for folk å få hjelp med hørselsproblemer.

Åpnet dørene i februar

«Vi åpnet dørene 17. februar med et flott lokale. Med en lang venteliste i det offentlige, ønsker vi å tilby et raskere og bedre alternativ,» forteller Amina. «Vi fokuserer på å beskytte hørselen og forebygge skader, men vi behandler også i etterkant hvis skaden har skjedd.»

Amina har studert audiologi og leder et team som reiser til distrikter som Voss og Knarvik to ganger i måneden, der de hjelper beboere på sykehjem og andre som ikke har lett tilgang til hørselshjelp. Klinikken tilbyr også hjemmebesøk for de som ikke har mulighet til å komme til dem.

Bergens første private audiografklinikk «Et raskere og bedre alternativ til det offentlige»
Bergen Audio legger vekt på presisjon og optimal tilpasning av høreapparater, og er stolte av å bruke Real Ear Measurement (REM) for å kvalitetssikre tilpasningsprosessen.

En ny æra innen hørselshjelp: Fjernstyring av Høreapparat

I dagens moderne verden er teknologien i stadig utvikling, og høreapparat industrien er intet unntak. En spennende nyvinning er muligheten for fjernstyring av høreapparat, som gjør det mulig å justere og tilpasse innstillingene på høreapparatene uten behov for fysisk oppmøte hos audiografen. Bergen Audio er stolte av å tilby denne praktiske og effektive tilnærmingen til sine kunder.

Ved hjelp av avansert teknologi og fjernstyringsprogrammer kan de nå styre og justere høreapparatene fjernt. Dette betyr at du kan oppnå en optimal hørselsopplevelse uten å måtte besøke kontoret personlig. Tilbudet krever at høreapparatet har vært tilkoblet hos kontoret minst 1 gang før tjenesten kan kan tilbys. Tilgjengelige merkevarer for dette er pr dags dato: Resound, Phonak, Sivantos og Starkey. Her er noen av fordelene ved fjernstyring av høreapparat:

 1. Praktisk og Tidsbesparende:
  Fjernstyring gjør det enkelt for deg å justere innstillingene på høreapparatene dine. Du kan gjøre endringene når det passer deg, enten det er hjemme, på jobb eller underveis.
 2. Personlig Tilpasning:
  Med fjernstyring kan deres audiografer tilpasse høreapparatene dine etter dine individuelle behov og preferanser. De kan finjustere lydvolumet, endre lydprogrammer og tilpasse innstillingene basert på ulike lyttesituasjoner, alt mens du er i komforten av ditt eget hjem.
 3. Rask Respons:
  Fjernstyring gir deg muligheten for rask respons og support. Hvis du opplever problemer eller har spørsmål, kan Bergen Audio hjelpe deg øyeblikkelig gjennom fjernstyringsprogrammet.
 4. Fleksibilitet:
  Fjernstyring er spesielt nyttig for de som bor i områder uten tilgjengelighet til en lokal audiograf. Uavhengig av hvor du befinner deg geografisk, kan de fortsatt gi deg den nødvendige støtten og tilpasningen du trenger.

REM (Real Ear Measurement)

Bergen Audio legger vekt på presisjon og optimal tilpasning av høreapparater, og er stolte av å bruke Real Ear Measurement (REM) for å kvalitetssikre tilpasningsprosessen. Høreapparater er avanserte enheter som er designet for å forsterke lyd og forbedre brukerens evne til å høre. Men hver persons hørselstap er unikt, og en standardtilpasning kan ikke dekke alles behov. Her kommer REM inn.

REM er et unikt verktøy som tar i bruk spesialisert utstyr for å måle lydtrykket i brukerens øregang, sikrer nøyaktige justeringer basert på individuelle behov. Denne prosessen resulterer i bedre lydkvalitet, økt komfort, og forbedret taleforståelse, og forsterker suksessraten for høreapparat-tilpasninger.

Bergens første private audiografklinikk «Et raskere og bedre alternativ til det offentlige»
"Vi har tilgang til alle de seks store merkene av høreapparater, og kan tilpasse, teste hørsel, justere apparat og tilby kjøp av apparat på dagen," forklarer Amina.

Innovativ teknologi i bruk

Teknologien de bruker for å lage formstøpte ørepropper og høreapparater involverer bruk av medisinsk silikon. De tar avstøp av ørene, skanner dem og sender dem til produsentene de samarbeider med. «Vi har tilgang til alle de seks store merkene av høreapparater, og kan tilpasse, teste hørsel, justere apparat og tilby kjøp av apparat på dagen,» forklarer Amina.

Anerkjente merker som Starkey, ACS og Ultimatear går igjen hos Bergen Audio. Uansett om det er behov for propper til konserter, søvn, lydømfintlighet, jakt eller arbeidsplass, har de noe som passer for alle. Disse skreddersydde proppene gir optimal passform og komfort, samtidig som de gir beskyttelse mot skadelig støy og forbedrer lydopplevelsen i ulike situasjoner. Ved ønske om nye produkter vil Bergen Audio kunne ta seg av hele prosessen. Dette innebærer blant annet å ta avstøp av ørene, 3D-skanning, kontakt med produsent og leveranse av formstøpte høreapparater eller ørepropper.

Spesialiserte løsninger og gode garantier

Klinikken tilbyr også prøvetid på propper man kjøper hos dem, 30 eller 60 dager basert på produsent, og kostnadsfri justering i etterkant om kunden ikke er fornøyd. Leveringstiden for tilpassede propper er omtrent tre uker, og disse kan sendes i posten eller hentes kostnadsfritt i butikken. For å holde seg oppdatert på de nyeste teknologiene og produktene, samarbeider de med ledende produsenter. «Vi ønsker å få det beste inn hos så raskt som mulig». De tilbyr merkevarer som: Starkey, Widex, Phonak, Resound, Otikon og Signia innenfor høreapparater.

 

Hjemmebesøk og reiser – Genuint opptatt av å hjelpe

Bergen Audio forstår betydningen av tilgjengelige hørselstjenester for alle, uavhengig av bosted. Derfor tilbyr de hjemmebesøk til kunder i Bergen som ikke kan komme til kontoret og reiser fast til områder som Voss og Kanrvik, hvor det ikke er tilgang til lokale audiografer. På Voss finner du dem på Voss sykehjem og i Knarvik på Bandabutikken. Deres erfarende audiografer har med seg nødvendig utstyr og kompetanse for å gjennomføre grundige hørsels vurdering, tilpasninger av nye og gamle høreapparat og oppfølging i komforten av kundens eget hjem. Dette sikrer at alle kan få den nødvendige hjelpen uten å måtte reise langt eller vente lenge på det offentlige tilbudet.

Med et fast blikk på fremtiden og et sterkt ønske om å holde seg oppdatert på nye teknologier og løsninger, har Amina og teamet hennes klart å etablere sterke forbindelser med ledende produsenter. «Vi er alltid på utkikk etter det beste på markedet. Nye teknologier utvikles hele tiden, og vi ønsker å sørge for at vi får det beste inn hos oss så raskt som mulig,» sier Amina.  «Målet er å kunne utvide, så vi når ut til flest mulig med behov for hjelp, personer som i dag kanskje ikke har det tilbudet de fortjener».

Bergen Audio sier selv de er forpliktet til å levere førsteklasses hørselstjenester og tilpasninger som er skreddersydd for den enkelte kundens behov. Et dedikert team av audiografer og hørselsspesialister står klare til å veilede og støtte kunder gjennom hele prosessen. Det er høyt fokus på kvalitet, tilgjengelighet og personlig omsorg. Enten det er gjennom fjernstyring, hjemmebesøk eller formstøpte propper, er Bergen Audio ditt pålitelige valg for hørselshjelp og tilpasninger.