Alle butikker på Sundt er åpne og driver som vanlig helt til rehabiliteringsarbeidet starter i januar- februar 2022.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mote

Ingen grunn til panikk – SUNDT er her enda

For bare få uker siden kom sjokkbeskjeden: SUNDT Motehus stenger i januar-februar 2022 dørene for renovering i to år, grunnet skader på bygget. Men det er ingen grunn til å svinge unna kjøpesenteret helt enda. Vi har snakket med senterleder Daniel Nilssen for å få klarhet i de store spørsmålene.

Fortell oss litt om situasjonen slik den står nå.

– Vi har alle butikker åpne og driver som vanlig på Sundt. Heldigvis kan vi holde åpent til rehabiliteringsarbeidet starter i januar- februar 2022. Det er helt trygt å oppholde seg i bygget for både kunder og ansatte, forsikrer Daniel.

Grunnen til renoveringen er korrosjonsskader som er oppdaget inne i bygget, som nå er blitt 83 år gammelt. Byggeteknikk fra 30-tallet har gjort at armeringen ruster noen steder, noe som gjør at store deler av bygningen må fornyes. Dette er en stor jobb, som vil kreve både tid og innsats fra arbeiderne. Derfor stenges senteret under oppussingen.

Hvordan har denne oppdagelsen vært for dere, og hvordan takler dere nyheten?

– Det er naturlig nok ulike reaksjoner og leit for alle oss som jobber her å få en slik beskjed. Vi føler oss samtidig trygge og ivaretatt. Sundt har en god løpende dialog internt, og vi stoler på at det jobbes på alle hold for å få til gode løsninger, forteller Daniel.

Selve arbeidet med bygget er forventet å ta opptil halvannet år, i tillegg skal butikker og bedrifter komme på plass. Derfor er det satt en toårig tidsramme på prosjektet.

Ingen grunn til panikk – SUNDT er her enda
Bare tiden vil vise hva som står i Sundts fremtid. Men at renoveringen som starter i januar-ferbuar 2022 er en gylden mulighet for SUNDT til å oppdatere, modernisere og gjenoppfinne seg selv, er det ikke tvil om.

Hvordan blir tiden fremover mot januar nå?

– Gjennom sommeren og høsten vil vi fokusere på å serve våre trofaste kunder som vanlig.

Hva ønsker du å si til deres kunder og de som ønsker å handle hos Sundt?

– Bruk byen din. Sundt holder åpent, og vi skal gjøre det en god stund til. Gjengen som står på her fra 9-21 hver dag er så dyktige i faget sitt, og setter pris på alle tilbakemeldinger rundt dette. Nå ønsker vi som sagt bare å fokusere på de gode kundemøtene fremover, og ha en god sommer, smiler Daniel.

Bare tiden vil vise hva som står i Sundts fremtid. Men at renoveringen er en gylden mulighet for SUNDT til å oppdatere, modernisere og gjenoppfinne seg selv, er det ikke tvil om.

Har dere lagt noen planer for nytt vi kan vente oss etter rehabiliteringen?

– På sikt vil Bergen kunne glede seg over at Sundt kommer sterkt tilbake. Med ny moderne, langsiktig og sterk teknisk infrastruktur, og det lett gjenkjennelige, vakre og ærverdige Sundt på utsiden.