De yngre er litt mer vågale, tør å freestyle litt mer og leke med oppskriften, sier eier av Bergens Broderiservice, Mona Nygård Turøy 
Mote

Strikk ikke scroll

Strikking og hekling er i vinden som aldri før. Den yngre generasjonen har blitt mer og mer opptatt av å lage sine egne ting. Det som før ble sett på som husmorarbeid og bare noe bestemødre gjorde, har nå blitt supertrendy. Hva gjør at de unge har funnet interessen for håndarbeid? 

Tilgjengeligheten har blitt mye større, det finnes oppskrifter, videoer og how to’s overalt på internett nå, noe vi tror bidrar til at den yngre generasjonen fatter interesse for det, sier Mona Nygård Turøy.

Strikk ikke scroll

En hjelpende hånd 

Sitter du fast med genseren din, hjelper damene i Bergen broderiservice deg. Stadig kommer det flere og flere unge innom butikken og spør om tips og triks, da hjelper vi selvsagt til så lenge vi har kapasitet, sier butikkleder i Bergens Broderiservice, Eva Kayser. Selv om noen kan være nølende med å be om hjelp, understreker de ansatte at det ikke finnes dumme spørsmål, og de er dedikert til å støtte hver enkelt på deres strikke- eller hekle-reise. Dette er en unik service ikke mange butikker tilbyr. 

 

Strikk ikke scroll

Ikke alt er bedre på internett

Det kjipeste er hvis du sitter fast og gir opp fordi du ikke får hjelp, da kan jo strikkegleden forsvinne. Det er ikke alltid en video kan svare på alle spørsmålene dine, men sammen har de ansatte i Bergens Broderiservice en enorm kunnskap de gjerne vil bruke til å hjelpe andre. Mona nevner også at det stadig kommer innom folk som får litt hjelp og sitter på puffen og strikker litt, det er veldig koselig. 

Strikk ikke scroll

Slow fashion er den nye trenden

Vi tror følelsen av å gå med noe du har brukt lang tid på og laget selv, er en følelse de unge setter høyt, sier Mona Nygård Turøy 

Den yngre generasjonen er mer opptatt av bærekraft. Hos Bergens Broderiservice selger de kun garn med 50% eller mer naturmateriale, noe flere setter pris på. De prøver å tilby alt mulig fra en lavere prisklasse til en høyere slik at alle finner noe som passer for dem. I tillegg tilbyr de studentrabatt og kundeklubb, der du får gode tilbud! 

Vi ønsker virkelig å få til kundekvelder og arrangementer i fremtiden, det er så kjekt å dele strikkegleden, sier Mona Nygård Turøy! 

Du finner Bergens Broderiservice i Nikolaikirkeallmenningen 1F, rett bak Bryggen og åpningstidene er: 

Mandag: 10-17
Tirsdag: 10-17
Onsdag: 10-17
Torsdag: 10-19
Fredag: 10-17
Lørdag: 10-16

Strikk ikke scroll