Vi har spurt 16 av sportsforretningene i Bergen sentrum hva de spesialiserer seg på. Her i sportsguiden kan du se hva de svarte. Foto: Casper Fløysand Andresen

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mote

Sport i sentrum

Har du lurt på hvor du skal henvende deg før du skal ut på langtur? Mangler du skikkelig tøy og utstyr til norgesferien i sommer? Vi har samlet en liste over byens sportsforretninger og har spurt hver enkelt hva de spesialiserer seg på.

Bergans Brand Store Bergen

Bergans er et norsk merke med over hundre års erfaring innenfor tur og teknisk bekledning. Deres mål er å se hver eneste kunde med friske øyne og avdekke hvert enkelt behov. Bergans bekledning passer like bra på tur i nærmiljøet som på krevende ekspedisjoner. I tillegg til et bredt utvalg av bekledning finner du produkter som telt, tarp, liggeunderlag, hengekøyer, sekker og mer.

Tidligere var det en selvfølge å reparere alle klær og utstyr med feil og mangler. I Bergans har man helt siden oppstarten i 1908 utført reparasjoner på produktene; kundene kunne sende inn sine reparasjoner direkte til fabrikken i Nord-Odalen. Tradisjonen er holdt ved like helt frem til i dag, og det jobbes med å utvikle tjenester videre. På systua i Asker jobber erfarne fagfolk som fikser det aller meste fra glidelåser, hull, remmer og beltespenner på ryggsekker og syr igjen rifter i telt og soveposer.

– Bergans har en egen avdeling som heter Bergans Adventures som arrangerer turene du alltid har drømt om. Med fokus på bærekraftige reiser vil Bergans vise deg fantastisk natur, lokal kultur og tar deg med på spennende aktiviteter. Hos oss er turglede viktig enten vi reiser på fjelltur, skitur, klatretur eller ekspedisjoner. Velkommen til ditt neste eventyr, sier storemanager Jørgen Emil Marchmann-Jensen.

Bergans Brand Store Bergen

Bergen og Hordaland Turlag

Bergen og Hordaland Turlag har mye å by på innen friluftsliv både nært i Bergen og i regionen. Deres hovedoppgaven er å få flest mulig ut på tur. Via deres Tursenter får du turtips og informasjon av kompetente turveiledere. I tillegg til et godt utvalg av friluftsutstyr og turkart. Tursenteret har høy grad av service og et mål om å finne den turen og utstyrsbehovet som er nødvendig for å gi både kunder og medlemmer den beste friluftslivsopplevelsen.

Bergen og Hordaland Turlag – Turbutikken

Campelen på Bryggen

Her er fiskebutikken for alle dine fiskebehov. Campelen fører et bredt utvalg innen fiskeurstyr, enten det gjelder fisking fra båt, innsjø, land eller ute på det vidåpne hav. Hos Campelen finner du også gaver, og kan finne mye spennende informasjon rundt byens rike fiskehistorie. De ansatte hos Campelen på Bryggen er selv erfarne fiskere og hjelper deg gjerne uansett hvor travelt de har det.

Campelen på Bryggen

Gymspot

Gymspot tilbyr en rekke forskjellige merkevarer, og har fokus på å tilby sine kunder kvalitet og verdi for pengene. I en bransje full av forskjellige merkevarer er Gymspot opptatt av transparens i forskjellene i produktenes kvalitetsklasser og renhet.

Gymspot tilbyr også eksklusive merkevarer som ikke er å få tak i fra andre tilbydere i Norge. Mellom annet sin helt egen  nystartede merkevare, med flere produkter i loopen som venter på lansering.

Blant mange spennende merkevarer kan spesielt Yamamoto trekkes frem blant de mest innovative utviklerne av kosttilskudd og supplement.

– I Gymspot er vi opptatt av full transparens og ærlighet, og vår misjon er å hjelpe våre kunder best mulig, også når det gjelder ting vi ikke kan tilby. Hos oss er ingen spørsmål for dumme, og kan vi ikke hjelpe deg, så gjør vi vårt beste for å hjelpe deg å finne det du leter etter, sier daglig leder Dennis Stokseth.

https://www.bergensentrum.no/bedrift/gymspot-x-as/

Intersport Bergen Storsenter

Intersport Bergen Storsenter har et variert utvalg av sports- og friluftsutstyr, løpesko, treningstøy, tursko og turbekledning. Med høy kompetanse i alle avdelinger av butikken, får du hjelp med alt fra nye løpesko til toppturski. Du finner et svært godt utvalg av friluftsutstyr, som for eksempel turbrennere, soveposer, sekker, hengekøyer og tilbehør. Blant annet MSR, Gregory, Mammut, Ticket to the Moon og McKinley.

I tekstilavdelingen kan du finne deg ny turbukse fra Rab, skalljakke fra HH og masse fint og teknisk treningstøy fra Nike og Adidas. Trenger du nye løpesko er bestselgeren New Balance 1080v11, som nylig vant BEST I TEST I Runners World å anbefale fra Intersport.

Butikken er nylig bygget om og både skoavdeling og treningsavdelingen er utvidet, så her finner du mye nytt og fint, med teknisk god kvalitet!

– Kom innom oss for en hyggelig prat, vi kommer gjerne med anbefalinger til turer nært og fjernt, eller tips til trening, smiler butikksjef Anette Hansen.

Intersport Bergen Storsenter

Løplabbet

Sortimentet hos Løplabbet består utelukkende av høykvalitetsprodukter fra verdens ledende leverandører av sko, klær og tilbehør til løperen. Dette i kombinasjon med Löplabbet-testen når du kjøper sko, samt med erfaringen og kunnskapet til de ansatte gjør besøket hos Løplabbet til en opplevelse.

Løplabbet er landets største kjede av butikker som spesialiserer seg kun på løping, og tilbyr også nyttige kurs- og treningstilbud. Flere av modellene som ble lansert i fjor kommer nå til det norske markedet i et større antall. Det gjelder særlig raske modeller med karbonplate i mellomsålen. Disse finner du selvsagt på Löplabbet-

– Vi er løpere for løpere. Alle våre ansatte her i Bergen løper, og til sammen har vi mange års erfaring med løping, både høyt og lavt og kort og langt. Vi har lyst til å hjelpe deg bli inspirert og vi deler gjerne vår lidenskapen for løping med deg! Sier assisterende butikksjef Christina M. Linde.

Löplabbet Bergen

Norrøna Concept Store Bergen

Norrønas nyåpnede flaggskip i Strandgaten legger sin stolthet i turglede. Her stiller de med nykvernet kaffe til kundene, og uhemmet hjelp til å finne de rette turklærne for deg; uansett om du er erfaren turgåer eller helt nybegynner.

Den nye butikken fører hele Norrønas store sortiment, og nå i juni lanseres to helt nye typer sovepose som passer perfekt til norgesferien. Stikk innom!

Norrøna Concept Store Bergen

Outdoor

Hos Outdoor finner du ingenting annet en annerkjente merker og produkter som er testet og utprøvd, slik at du aldri står uten riktig utstyr når det trengs. Her finner du kunnskapsrike og serviceinnstilte ansatte som også er aktive brukere av fjellet både sommer og vinter.

Outdoor Bergen

Platou Sport

Platou har er bredt spekter av utstyr til utendørs, uansett aktiviteter. Her finner du alt for ferien på sjø, land eller kanskje i luften? Du får også klær passende til alt slags vær, slik at du er forberedt på det skiftende og uforutsigbare været som ofte herjer landet om sommeren.

Platou Sport

 

Sportsgalleriet

Hos Sportsgalleriet har de alt du trenger til sommeren, uansett om du skal nyte livet på stranden, tar yogaferie i byen, eller går for en mer aktiv ferie. Her finner du merker av både norsk og utenlandsk opprinnelse, og kanskje du oppdager noe spennende nytt?

https://www.bergensentrum.no/bedrift/sport1-sportsgalleriet/

Sport1 Xhibition

Sport1 er for deg som elsker ekte sport, med stort utvalg fra mange sterke merkevarer av god kvalitet. Butikken er ikke en friluftsbutikk i tradisjonell forstand, men trenger du bekledning til tur, fritid, trening og fritidsbruk, er sjansen likevel stor for at du finner også det.

I tillegg finner du et stort utvalg i løpesko, turutstyr i form av sekker, stormkjøkken, turmat, telt, hengekøyer og soveposer.

Sport 1 Xhibition

Sport Outlet Xhibition

Sport Outlet har et godt og variert utvalg til lave priser, og her blir alle møtt med et smil og en hjelpende hånd. Sport Outlet treffer de fleste med sitt utvalg, det tilbys tur og friluftsprodukter til alt fra småbarnsfamilier til pensjonister. Nå er sommeren her og butikken fylles med sommervarer. Alt fra fiskeutstyr og campingutstyr til turshorts og fjellsko.

– Sport Outlet er et spennende butikkonsept som jobber med merkevarer fra verdens ledende sport- og fritidsleverandører. Vi hjelper dem med å rydde sine lagre og vi selger ut varene for dem. Filosofien er enkel: Vi kjøper varepartier, og selger dem billigst mulig. Utvalget i butikken er derfor forskjellig fra dag til dag, avhengig av hva vi får inn. Det gjør det også ekstra spennende å besøke oss – for du vet i grunnen aldri hva du finner av godbiter. Velkommen til Sport Outlet – morsommere og rimeligere blir det ikke å handle topp sport- og fritidsutstyr, sier Christer Voll – daglig leder hos Sport Outlet Xhibition.

https://www.bergensentrum.no/bedrift/sport-outlet-xhibition/

Sportsdepotet

Hos Sportsdepotet finner du alt som trengs til både ute- og innendørs sport. Kom for eksempel innom før årets telttur for alt utstyr og praktiske hjelpemidler, slik at turen blir enda bedre enn forventet. Skal du gå er riktig valg av sko noe av det viktigste, så kom innom og slå av en prat med de ansatte hos Sportsdepotet.

https://www.bergensentrum.no/bedrift/sportsdepotet/

Torshov Sport Bergen Fotball og Løpebutikk

Torshov Sport er Bergens eneste fotball spesialist, som også tilbyr et bredt utvalg løpe og fritidsklær. Her finner du faglig dyktige ansatte, som gjør sitt ytterste for å finne riktige produkter til kundens behov.

Hos Torshov finner du blant annet det beste innen fotballsko og de er de eneste i Bergen med toppmodeller fra Nike, og har et bredt utvalg fotballdrakter fra Europas største klubber. Nå finner du de aller fleste EM-draktene og skopakker fra Nike, Adidas og Puma i butikken.

Torshov Sport Bergen Fotball og Løp

Ute

Dette er butikken for tur og fjell-entusiastene. Her finner du alt av utstyr til riktige priser og med ekstra fokus på dem som liker å klatre. De ansatte stiller med bred kompetanse og erfaring, særlig innen klatring, og velger sitt inventar med stor omtanke.

Ute

Tur

Tur legger sitt fokus på – du gjettet det nok – turglede og turutstyr. Enten du skal opp i fjellheimen i sommer eller spaserer langs vestlandets kystlandskap finner du alt du trenger hos Tur.

Tur