Slipper nyhetene under Norsk Siderfestival
Startskuddet for den nye rekord-årgangen blir altså førstkommende helg, 5. – 6. november, på det nye Kulturhuset i Bergen. Norsk Siderfestival arrangeres av Matarena AS i samarbeid med Hardanger Siderprodusentlag, og ser ut til å bli et storslått arrangement. Interessen er stor etter lange 18 måneder nesten uten sosiale happenings, og både publikum og serveringsbransjen er tørste på både produkter og kunnskap.
Under festivalen kan man smake seg gjennom et stort utvalg av nye produkter og kjente klassikere fra hele landet. Det blir både kurs og mesterklasser, og publikum kan møte produsenter og lære mer om både produksjon og produkt.
– Under festivalen kobler vi også på mange av de dyktige kokkene i Matbyen Bergen for å vise alle de spennende kombinasjonene med mat og sider, sier daglig leder i Matarena AS, Alexandra Krage Angell om årets program.
Besøkende kan delta på kurs og mesterklasser i alt fra sushi og sider, til nasjonale sidertrender, og sidertyper som egner seg best sammen med kjøtt. Mellom annet skal kjøkkensjef Morten Klever fra Damsgård Restaurant varte opp med en mini-vri på 3-retters-meny, i skjønn harmoni med utvalgt sider. Med på laget har Klever den prisvinnende kjøttprodusenten fra Rogaland, Georg Fredrik fra Nyyyyt, og siderprodusenten fra Hardanger Olav Bleie fra Alde Sider.
Det er fokus på lokale råvarer gjennom både mat og drikke under festivalen, og du kan til og med lære mer om hvordan matche nyttårsboblene til riktig meny på den store kvelden, med skalldyr i sesong gjennom hele vinteren.
Under Norsk Siderfestival vil Innovasjon Norge dele ut Bedrifts Utviklingsprisen i Vestland for landbruket, fredag 5. november kl. 12:45.