Konfektgalleriet ferier 30 årsjubileum med å utvidet butikken i Galleriet

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

Bergens eldste og beste Konfektgalleri feirer 30 år med utvidelse

I et år der mange av sentrums kjente og kjære bedrifter har kjent på usikkerhet og sett konkursen dypt inn i øynene, har Vivien Silver nytt en overraskende god vår og høst. Nå overrasker hun seg selv og andre med utvidelse inn i nabolokalene på Galleriet.

– Jeg måtte gå mange runder med meg selv, ler hun. Men muligheten for et nytt lokale dukker ikke opp hver dag, og at det var hennes nærmeste nabo som ble ledig gjorde valget enklere. Nå får det lille konfektgalleriet endelig vindusutstillingen Vivien har drømt om, og kan utvide sortimentet sitt. Hun ville være ute i god tid til jule-kundene, og kan nå friste med et større utvalg kaker og makroner fra sin leverandør, Sebastien Bruno, sammen med sjokoladen fra Daskalides, og det nye tilskuddet Trondheim sjokolade, som har vært et friskt og smakfullt tilskudd til konfekt disken. Trondheim sjokolade bruker Belgisk sjokolade, og er ren håndlaget nytelse.

– Så langt har responsen vært strålende, og kundene elsker at det endelig har kommet ordentlige franske kaker til byen. Men man skal være bevisst på at det er leveringstid på kakene som kommer fra Oslo, og juletiden nok blir travel. Vær ute i god tid, råder hun, og anbefaler de som ønsker kaker til jul og nyttår å legge inn bestillinger allerede nå.

– Vi vil trenge tid til å jobbe inn nye rutiner rundt bestillinger og leveringer, så det er mye som skal i orden før årets travleste sesong. Men selvsagt – er man for sent ute med kaken skader det aldri med en god eske konfekt til feiringene heller, sier hun med et lurt smil.

Bergens eldste og beste Konfektgalleri feirer 30 år med utvidelse
Konfektgalleriet har fått nye, flotte utstillingsvinduer mot Torgallmenningen.

Enklere netthandel

Vivien tar per nå imot bestillinger via e-post eller telefon, og deler kakemenyen via sosiale medier. Hun jobber med ny nettside, og nettbutikk som hun håper vil stå klar i desember, slik at bestillinger og netthandel blir enklere for både henne og kundene. Spesielt i disse dager ser hun frem til å tilby et trygt og godt alternativ til butikken. Hun har også troen på at tidene snart skal snu.

– En dag kommer trendene til å snu oppover igjen, og jeg har vært ute en vinternatt med Konfektgalleriet før. Faktisk gjør de mindre selskapene som man har nå, og mer intime samlinger seg ypperlig for luksus-konfekt, og mine kunder opplever det samme. Sånn sett er ikke dette det verste vi har vært ute for, smiler hun lurt.

Det er mye bedre å være liten og spesiell - enn stor og helt vanlig

Vivien Silver, innehaver Konfektgalleriet

En lang og prøvende historie

Det er 30 år siden Vivien først overtok Konfektgalleriet i 1990. Det var økonomiske krisetilstander, og fancy sjokolade var det siste folk tenkte å bruke kronene sine på. Det skulle Vivien gjøre noe med.

– Det var en tålmodighetsprøve, forteller hun. De første fem til ti årene handlet det bare om å bygge relasjoner og tillit fra kundene. Hun fjernet også all sjokolade som ikke var belgisk fra hyllene, og konsentrerte seg om ren kvalitet, slik hun håpet kundene var ute etter.

– Kvalitetskonfekt er en nisje, og når man driver en slik butikk er det viktig å ikke bite over for mye på en gang. Man må være den luksuriøse og spesielle opplevelsen som kundene så for seg da de kom inn dørene. Det er mye bedre å være liten og spesiell – enn stor og helt vanlig, avslører sjokoladeeksperten. Hun tror dette er grunnlaget for at Konfektgalleriet har vært standhaftig i alle disse årene, og at de nå kan ta steget videre.

Bergens eldste og beste Konfektgalleri feirer 30 år med utvidelse
Visste du at Konfektgalleriet er eneste utsalgssted for Daskalides i Skandinavia?

Den lille sjokoladebutikken som kunne

Fra økonomiske krisetider og gjennom hele oljeeventyret har den lille sjokoladebutikken lagt der på hjørnet sitt, beskjeden og uten en tå utenfor sin komfortsone. Den venter på kundene som dukker opp både titt og ofte, lokalt og langveisfra. Men nå skal den få egen inngang, og stort vindusdisplay for å lokke inn også de som enda ikke har oppdaget Konfektgalleriet og dets delikatesser.

– Som butikk er vi mer på opplevelses-siden enn vi er ren mat. Kundene våre kommer innom for spesielle anledninger, som bursdager eller små og store feiringer, minnerike dager som vi får lov å være en del av. For noen er vi bare en del av “Bergens-opplevelsen”, slik vi så i sommer. Mange turister fra hele landet kom innom butikken, og vi har flere “faste” kunder som når de er innom Bergen så følger et besøk hos oss naturlig med. Det er vi veldig glad for å kunne være, en vesentlig del av bymiljøet, og nå en enda større del, smiler Vivien.