OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

Kaffepause

I disse travle førjulstider med mye å tenke på, julegaver som skal i hus, julevask og julebakst og julekalendere som skal forberedes. Da er det ekstra godt med øyeblikkene som skaper ro og fred.

Enten det er en rask kopp kaffe med en venn i løpet av julehandelen, eller en lang pause fra hjemmet, der det nytes noe varmt i koppen og noen timer i ro og mak og faktisk få kjenne på julegleden og julestemningen i Bergen by. Her er noen forslag for din kaffepause.

Kaffepause
Vågal ligger i Kong Oscars gate 10. Vågals fokus er kos, kaffe og vin.

Vågal

Kong Oscars gate 10

Litt bortgjemt fra Bryggen og byens kjas og mas, rett borti en av Bergens mange mindre gater og smug, ligger Vågal. Lunch og kaffebar på dagtid, med litt ekstra i glasset på kveldstid.

Til vinter og jul anbefales deres originale ingefærtoddy, en konstruksjon fra deres egen bar og kundenes favoritt. Moset ingefær, sitron og honning i varmt vann tar knekken på vordende forkjølelser og annet rusk, og setter varmen i kroppen. God for både halsen og humøret. I tillegg serveres det gløgg fra 1. november, både med noe ekstra i koppen og en barnevennlig versjon.

I tillegg til varme i glasset serveres det deilige kaker. Noen av dem er kjente og populære stamkunder, som glutenfri brownie og hjemmelaget fyrstekake, andre er nye eksperimenter som den veganske sjokoladekaken med fersken.

Vågals fokus er kos, kaffe og vin, det prøves ut nye ting og skifter ut en flaske her eller der etter hvert som sesongene går forbi, og målet er at enhver person som kommer innom finner litt fred og avslapping mens de er på besøk.

Kaffepause
Chillout er en liten kombinert kafe og reise- og turutstyrbutikk som du kan besøke i Torggaten 11.

Chillout Travel Store

Torggaten 11

På vei fra Torget mot Johanneskirken, finner du Chillout. Chillout er en liten kombinert kafe og reise- og turutstyrbutikk, hvor du finner det beste av julegaver til dine reiselystne venner og familie, samtidig som du kan nyte en deilig chili eller karibisk cappuchino og deilige skillingsboller.

Dette er stedet for deg som planlegger ditt neste store eventyr, uansett om det blir i den norske fjellheimen eller til mer eksotiske destinasjoner.

Kaffepause
Kaigaten Kaffebar byr på kontinental fortauskafe-stemning, deilig mat og drikke og flott utsikt mot Lille Lungegårdsvann.

Kaigaten Kaffebar

Kaigaten 12

Kaigaten Kaffebar er Bergen Brunsj sin idylliske lillebror. Mange gjester føler de har rømt til en liten fransk fortauskafe i Paris når de kommer inn i Kaigaten kaffebars små og koselige lokaler.

Her serveres det kaffe av ypperste kvalitet, og hjemmelagde kaker og bakevarer. Du kan også få et glass vin og en deilig sandwich mens du nyter utsikten over Lille Lungårdsvannet. Alt bakes selv, så til jul blir det garantert deilig julebakst til kaffen, og kanskje til og med småkaker? Åpent mandag-lørdag 11-17.

Kaffepause
Enkelte har kalt Det Lille Kaffekompaniet for SFO for voksne. Bergens eldste kaffebar like ved Fløibanens nedre stasjon er et must for enhver kaffeelsker.

Det Lille Kaffekompaniet

Nedre Fjellsmauet 2

Det Lille Kaffekompaniet er Bergens første og minste kaffebar. Kafeen har en unik beliggenhet like bak Bergens turistattraksjon nr 1 – Fløibanen, og i tillegg til alle turistene sverger også mange Bergensere til den lille kafeen med de store kaffehjertene.

Kaffebrenneriet har som mål å gi hver eneste gjest en unik kaffeopplevelse med kaffe fra de beste norske brennerier. I tillegg finner du gode kaker og en unik atmosfære i lokalet. Det serveres tradisjonelle kaffedrikker, kakao og leskedrikker, i tillegg til te og håndbrygget kaffe.

Kakaoen er berømt blant både skigåere og akere, og er perfekt for alle turgåere opp eller ned fra Fløien. I tillegg finner du hvert år deres egen julekaffe, økologisk marsipan og andre små spiselige og drikkelige julegaver.

Kaffepause
Kafè Chaos i Fosswinckels gate 16 har mange veganske alternativer og er spesielt populær blant studentene.

Kafè Chaos

Fosswinckels gate 16

Kafè Chaos er en varm og hjemmekoselig kafe, med flere veganske alternativ som gjør den spesielt populær. Både kaker og mat tilberedes gjerne plantebasert, og den trivelige lille kafeen er populær blant universitetsstudentene, som hører til i området.

Til jul kan Chaos by på lussekatter og annen julebakst, og de lager også en deilig varmende julelatte som gjør susen enten det er snø eller regn som daler utenfor.