General Manager ved Bergen Børs Hotel Yngve Hansen gleder seg til Frescohallen åpner for tilreisende og bergensere i mai, som en del av konseptet til Bergen Børs Hotel. Frescohallen blir noe vi aldri har sett i Bergen før, og skal selvsagt ha fokus på lokale råvarer, en variert meny med et naturlig fokus på fisk og skalldyr.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

Vi ønsker Frescohallen velkommen!

Bergen Børs utvider sitt konsept, og inkluderer nå det historiske lokalet i Vågsalmenningen 1. Frescohallen skal bli en del av hotellets tilbud til gjester, så vel som en opplevelse for lokale bergensere. General Manager ved Bergen Børs Hotel, Yngve Hansen er skråsikker på at det nye konseptet blir en suksess.

– Dette er et spektakulært og unikt lokale, som vi gleder oss til å utnytte og gi liv til, sier Yngve. Den enorme hallen med store hvelvinger i taket er en nasjonalskatt, med de kjente freskomaleriene fra 1921-23. Malt av Axel Revold, skal maleriene nå bli en av hovedkomponentene i det nye konseptet, og få anerkjennelsen de fortjener.

Å løfte blikket

Frescohallen og det nye konseptet er delvis inspirert av maleriene, og ønsker å løfte dem frem. Derfor vil spesielt den nye, dramatiske belysningen i hallen fokusere på å løfte blikket, sammen med resten av innredningen.

– Det er stort fokus på interiør og det visuelle, noe som er alfa og omega i et slikt lokale. Heldigvis har Kjetil Smørås og De Bergenske god erfaring med denne type prosjekter, vet hvordan å løfte frem og ivareta det historiske, og skape et konsept som fungerer, sier Yngve.

BARE opplever høy etterspørsel etter at de mottok Michelin-stjernen i 2020, og vi ønsker at Frescohallen tilbyr et alternativ i mat og drikke til våre gjester, men også bergensere. Frescohallen blir noe vi aldri har sett i Bergen før, og skal selvsagt ha fokus på lokale råvarer, en variert meny med et naturlig fokus på  fisk og skalldyr. Dette trekker også en rød tråd til de fantastiske freskene, hvor handelsstaden og sjømater en del av historien i Frescene, sier Yngve.

Gode valgmuligheter

Frescohallen har allerede John Eric Miccio inne som kjøkkensjef, en erfaren kokk fra BARE-systemet. På menyen står frokostbuffet og ala-carte, fulgt av både varm og kald lunch, og middag på kveldstid. I tillegg åpner Bareksten et tasting room med drinker på internasjonalt nivå i naborommet.

Vi ønsker Frescohallen velkommen!
Taket i Frescohallen. Foto: Dag Sandven.

Noe som manglet

Både Yngve selv, og Kjetil Smørås eier hos De Bergenske har reist mye, og har savnet et slikt tilskudd i Bergen gjennom en årrekke. Et klassisk og tidløst sted, med god mat, som omfavner både lokal kultur og gjester, så vel som tilreisende. Alle disse faktorene sys sammen i det som blir Frescohallen.

– Det blir en følelse av kontinental komfort, sammen med mye historisk og tradisjonelt bergensk. Frescohallen skal være en avslappende flukt fra hverdagen, uten for mye styr. Både i seg selv, men også i den større sammenhengen med Bergen Børs, vil vi tilføre noe som har manglet i sentrum i, mener Yngve.

Klar i god tid

Den nye Frescohallen er planlagt å åpne tidlig i mai, og alt skal være klart i god tid før dette. Originalt var planen å åpne før jul, men kombinasjonen av forsinkelser og nedstengninger gjorde at dette ble utsatt. Nå er det god tid til å sikre seg at alt er på stell, og klart til åpning.

– Vi er opptatt av at når vi åpner skal alle være godt innkjørt, og vite hva som skal skje. Helt fra første stund skal vi gi gjestene en opplevelse, forsikrer Yngve. Han forteller at det allerede har vært stor interesse blant større arrangementer og andre gjester for det nye konseptet.

– Kjetil Smørås og De Bergenske er selvsagt godt kjent blant bergenserne, og de vet at dette er noen som vet hvordan et konsept skal skapes og bringes til liv. Jeg kan ikke annet enn å skryte uhemmet av Kjetil Smørås visjoner, sier Yngve. Han tror at den sentrale lokasjonen, så vel som hvem som står bak, gjør mye av det grunnleggende arbeidet.

Vi ønsker Frescohallen velkommen!
General Manager ved Bergen Børs Hotel Yngve Hansen i Frescohallen.

Fokus til kjernen av byen

– Vågsalmenningen er et 0-punktet i Bergen, og det har vært viktig for oss å dra lokalet frem igjen som samlingssted. Vi skal gjenskape en helt ny storstue, som er både sentral og funksjonell. Det er en den viktigste jobben vi som driver i byen har, å skape engasjement, liv, og opplevelser, og stille de viktige spørsmålene: Hvorfor gjør vi dette? Hva tilfører vi byen?

For Yngve, Kjetil og De Bergenske, handler det altså om byutvikling, og å skape en by med liv og røre. En by hvor det skjer mye, og spenningen er stor. Vi gleder oss til å se hvordan Frescohallen lykkes i sitt mål.