Kongleferie? Nå kan du overnatte med nøtteliten som nabo og våkne opp midt mellom tretoppene på Fløyen! Foto: Fløyen
Opplevelser

Vinterferie i Bergen sentrum: Opplevelser for alle!

Bergen i vinterferien? Gled deg! Sentrum koker over av tilbud. Enten du trives ute eller inne, vil ha det stille eller bråkete eller være under vann!

Bor du i Bergen eller kommer du hit i vinterferien? Sentrum er klar for å gi deg mange opplevelser uansett alder eller interesser. Med alle de varierte arrangementene som er innlagt i Hva skjer? i Bergen sentrum-kalenderen mener vi å ha vårt på det tørre med den påstanden. Eller våte, som vi vel bør si her i byen!

Vinterferien starter for mange fredag 23. februar og varer til søndag 3. mars.

Selfish, prinsesser og button-kurs

Har du ikke besøk Norges Fiskerimuseum? Kom en tur i vinterferien. Her kan dere besøke en verden under vann, hvor det er mulig å ta en selfish, lære om havstrømmer eller kanskje spille dere gjennom den virtuelle sjømatbyen Fin City?

Dere kan jakte på Silja Sild, vår maskot som gjemmer seg flere steder i museet med spørsmål og oppgaver. Finner du svarene får du en premie i resepsjonen etterpå. I vinterferien åpent hver dag 11-15, adressen er Sandviksboder 23.

Lørdag 24. februar og 3.mars. Bli med på en tur i Rosenkrantztårnet, gå gjennom bratte trapper og kongens værelser før du får høre et lite eventyr om kongen som bygde det! Bli med på en tur i Rosenkrantztårnet og gå gjennom bratte trapper og kongens værelser før du får høre et lite eventyr. Varighet 45-60 minutter. Passer best for barn i alderen 6-10 år.

Bergen offentlige bibliotek har ellers et stort og variert program i hele vinterferien på alle sine bibliotek. Det er faktisk så mye, fra aktiviteter for ingeniørspirer til buttonkurs, mangakurs og teater og det bare på hovedbiblioteket – at vi bare må lenke til hele oversikten.

Vinterferie på kino

Er du glad i kino, har Bergen kino noe for alle aldersgrupper. Familiefilmen “Wonka” har aldersgrense 6 år, mens “Victoria må dø” er for de fra 9 år. Tirsdag 27.februar er det  førpremiere på “Dune 2”, aldersgrense 12 år. Ellers er det babykino tirsdager klokken 12.00, med ekstra service: det legges til rette for barnestell, oppvarming av mat, og oppbevaring av barnevogn. Billettprisen er fastsatt til kr. 100,- per person (inkludert babyfribillett) hvor alle disponerer to seter hver.

Bergens hovedbibliotek viser også film i vinterferien. Lørdag 24.februar vises “Bayala”.

Vinterferie i Bergen sentrum: Opplevelser for alle!
Bål og ut på tur? Det kan la seg gjøre i vinterferien! Foto: Fløyen.

Bad, tur og popcorn på bål

Det går fint an å ha det kjekt ute, i denne delen av landet kan vi jo kle oss etter forholdene. Ta med niste, og gå eller ta Fløibanen til topps. Fløyen er det perfekte utgangspunktet for fjellturer. Både korte og lengre, for rullestolbrukere, barnevogn, unge og eldre – Fløyen har veier og turstier som passer for alle! Ta gjerne den ti minutters lange gåturen fra Fløibanens øvre stasjon til Skomakerdiket. Her finner du nybygde Skomakerstuen hvor du kan nyte sveler og noe godt å drikke, med en vakker utsikt. 29.februar er det forresten planlagt skifestival for de minste. Så får vi se om det er snø. Det blir uansett varme griller, bål i bålgruen og deilige varme skinn til å sitte på, og popcorn laget på bål. Så gå til Fløysletten.

Får du ikke nok av det våte som kommer ovenfra, kan du omgi deg med vann i Nordnes Sjøbad. Merk at de har stengt om vinteren søndag, mandag og fredag. Her er åpningstidene. Kanskje kan BOD 24 i Sandviken være i din gate? Der har de onsdag 28. februar vinterbad, sauna og kvelds. Eller du kan bli med på Stoltzen og kvelds.

Rammstein? Nesten!

Bergen er ikke stille i vinterferien. Meld fra hvor du går, for her kan turen bli lang!

Fredag 23.februar byr på en lang rekke konserter. Heine Totland hos Ole Bull. Landmark har Mall Girl + Joe’s truly. Forum byr på Vassendgutane, og  Rammsund på USF. Rammsund er det nærmeste Rammstein du kommer her til lands.. Når moderbandet ikke er på turné, er dette din mulighet til å få med deg et forrykende show. Lørdagen står ikke tilbake for lillesøster fredag. Emilie Nicolas i Forum, Hakeem på Verftet, mens Hulen har Rockfest 2 og Kulturhuset serverer en dose Onkl P. Er det mer? Jada! Lisa Loves ABBA, Den lille bluesfestivalen, Spidergawd og Fangst kan også høres. Se Bergen sentrums oversikt over konserter i vinterferien.

Vinterferie i Bergen sentrum: Opplevelser for alle!
Mange konserter i vinterferien. Fra Vassendgutane til blues og Hakeem.

Ta deg en skillingsbolle

Det er mange fine, spesielle, tradisjonelle og koselige steder å både ta en kaffe, te eller gå for delemeny eller skalldyrplatå. Kanskje fant du en ny favoritt under Bergen Spiser-festivalen, som du nå kan sjekke resten av menyen hos? I sentrum kan du virkelig spise deg jorden rundt, bare ta en titt på vår store oversikt.

Lær å lytte

Fått nok av musikk og folk som maser som et lokomotiv? Da bør du kjøpe billett til Dyplesing 27. februar. På Hovedbiblioteket arrangeres dyplesning, for alle som trenger et trygt sted for å lese stille. Der leser en stille i 4 timer. Elektronikk er ikke tillatt og biblioteket stiller med et skap hvor du kan låse inn mobil eller PC dersom du har det med deg. Fikk du smaken på stillhet? Sjekk ut “Feminist storytelling, bli en bedre lytter” 1. mars på Litteraturhuset. Dette sier arrangøren: ta med en venn, et familiemedlem eller en partner og bli med å utforske morsomme metoder fra Playback Theatre. Her har du sjansen til å forbedre måten du kommuniserer på og bygge tillit. Workshopen er åpen for alle, enten du er helt fersk eller har erfaring med teater allerede.

Ingenting som fristet?! Elsker du gjenbruk, kan vi friste med Vintage pop up-show på Kulturhuset Gimle 2. og 3. mars kl 11-17/16.

300(!) m2 med vintageskatter…