Akvariet i Bergen byr på mange spennede aktiviteter for hele familien.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Sommertid på Akvariet

Nå er sommeren her, og det er tid for å nyte hver en dag sammen men familie og nære. Enten du er i Bergen på familieferie, dagstur eller som lokal, kan vi garantere underholdning for alle og enhver. Vi anbefaler en tur innom Akvariet.

– Det er skoleferie, på Akvariet har vi bygget om, bygget nye utstillinger, og forbereder oss til sommeren med mange gjester. Vi håper at mange finner veien til Bergen og Akvariet også denne sommeren, sier Veline Høyland på Akvariet i Bergen.

– Vi er forberedt med fortsatt gode rutiner og smitteverntiltak, og ikke minst har vi hatt over ett år å trene på hvordan gjøre det beste ut av gjeldende retningslinjer og regler til enhver tid.

Sommertid på Akvariet
Kravlende kryp er en lærerik pop-up utstilling i Storsalen på Akvariet sommeren 2021.

Kravlende Kryp

Den nye pop-up utstillingen Kravlende Kryp er sommerens høydepunkt, med kakkerlakker, taranteller, knelere, skorpioner, gigantsnegl og mer. Uansett om du kommer med barna som fryder seg over disse kravlende krypene, eller noen reagerer med mer skrekkblandet fryd, blir det utvilsomt mye å lære av denne opplevelsen.

Visste du for eksempel at en type gresshoppe kan fly over 100 kilometer uten hvile? Eller at knotten slår med vingene over 1000 ganger i sekundet? Er vi heldig får vi se en tarantell som angriper en siriss, en edderkopp som spinner nettet sitt i perfekt formasjon, eller noen hundre kakerlakker som bygger seg et rede.

I tillegg finner du nå den tropiske avdelingen Betongjungelen; det som før var en kjeller i betong er blitt til en tropisk jungel med alle slags spennende dyr og vesen.

Sommertid på Akvariet
Dvergkaimanen Ivan bor i den tropiske jungelen på Akvariet i Bergen sammen med mange andre spennende dyr og vesen.

Nye åpningstider

Akvariet holder utvidet åpningstid i hele juli, slik at alle skal få med seg morroen, og det er alltid noe som skjer. Hver time er det fôring og presentasjoner av dyrene, og film vises i kinosalen.

– Programmet for sommeren finner man alltid oppdatert i vår Aktivitetskalender. Nytt i år er at vi åpner kl 08.00 i juli, dette for å gi muligheter til de som vil starte dagen tidlig, smiler Veline.

Akvariets åpningstider i sommer

28. juni – 1. augustkl 8 – 18 (NB! åpner 1 time tidligere)
2. august – 31. august kl 9 – 18

Åpningstider Spiseriet Akvariet og Mattorget

Blir man sulten når man besøker Akvariet er det alltid noe godt på menyen i Spiseriet eller litt mat i farten på Mattorget, hver dag fra 08.00 – 18.00(Mattorget) og 11.00 – 16.00 (Spiseriet).

Billetter til Akvariet

Er du fristet til et besøk? Akvariet passer for alle aldersgrupper, enten man er 5 eller 50 kan man nyte en dag sammen med alle de spennende dyrene og lære nye ting.

– Billetter kan kjøpes på nett eller i billettluken når man kommer. Vi har garantert inngang for alle med billett mellom klokken 9 og 10 (kl 8-10 fra 28. juni). Etter den tid kan det være noe ventetid dersom det er kø, men erfaringen viser at alle får komme inn. Det pleier å være fin «sirkulasjon» i gjester som kommer og går, forsikrer Veline.