Bøylepingviner, Flyvende Elveskilpadder og lekne sjøløver er noe av alt det spennende du kan lære mer om på Akvariet i sommer.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Sommermagi på Akvariet i Bergen: En opplevelse for hele familien

Sommeren er i full sving, og det er tid for eventyr og oppdagelser. På Akvariet i Bergen venter en verden av spennende opplevelser, fra fargerike fisker til sjarmerende sjøløver. Dette er stedet der læring møter moro, perfekt for både lokalbefolkningen og besøkende.

– Hos Akvariet skjer det alltid noe, sier Veline Høyland. Hun er salgs- og markedssjef på Akvariet, og forklarer at om man er flink, og bruker alle sansene sine til å følge med rundt seg, finnes det alltid noe spennende å få med seg. På Akvariet er det nemlig aldri helg stille. Dyr må mates, trening, og spennende filmer går hele dagen.

Vassdraget

Visste du for eksempel at det er en helt ny utstilling på Akvariet i sommer?

“Vassdraget” har som mål å øke bevisstheten om vassdragene, og deres betydning for både mennesker og dyreliv. Den består av flere interaktive elementer som gir besøkende muligheten til å lære om hva et vassdrag er, hvordan det fungerer og hvilke utfordringer det står overfor. Her kan man se eksempler på dyr og planter som lever i vassdrag, lære om ulike former for forurensning og se påvirkning fra menneskelige aktiviteter.

– Man får også lære mye om hvordan vi kan ta grep, og hva vi kan gjøre for å restaurere vassdragene, sier Veline.

Kommer det pingvinkyllinger?

– Om sommeren har vi ekstra fôringer av pingvingene klokken 14 hver dag, og i pingvindammen er det generelt alltid noe å få med seg. Vi er som alltid veldig spent på om det kommer pingvinkyllinger i år også, så det er en ekstra spennende tid vi går inn i, sier Veline.

Har du møtt Keela, akvariets nye sjøløve?

Keela er vår yngste sjøløve og kommer fra Wuppertal Zoo i Tyskland. Der har hun vist at hun er veldig leken, med utrolig sjarmerende personlighet. Hun kom til Akvariet i Bergen i november 2022. Hun har funnet seg vel til rette i sjøløvedammen sammen med Kim og Amy.

Åpningstider

Akvariet har åpent hver dag kl 9 – 18 (kun stengt 17. mai) og det er alltid noe som skjer. Hver time er det fôring og presentasjoner av dyrene, og film vises i kinosalen.

– Programmet for sommeren finner man alltid oppdatert i vår Aktivitetskalender. Lurt å sjekke det før man kommer, slik at man er forberedt.

Spiseriet og Mattorget

Blir man sulten når man besøker Akvariet er det alltid noe godt på menyen i Spiseriet eller litt mat i farten på Mattorget, hver dag fra 09.00 – 18.00(Mattorget) og 11.00 – 16.00 (Spiseriet).

Billetter til Akvariet

Er du fristet til et besøk? Akvariet passer for alle aldersgrupper, enten man er 5 eller 50 kan man nyte en dag sammen med alle de spennende dyrene og lære nye ting. Billetter kan kjøpes på Akvariet.no eller i billettluken når du kommer.