Det skjer mye på byens scener i januar. Her får du noen smakebiter fra Bergen Sentrums eventkalender Hva skjer? Last ned byVENN-appen for å holde deg oppdatert!
Opplevelser

Smakebiter fra Bergen sentrums scener i januar

Bli lys til sinns i januar. Byens varierte kulturtilbud gjør deg i godt humør.

Joda, solen har snudd og det går mot lysere tider. Likevel, januar kan virke som den har 62 dager. Med skuddår på kalenderen, blir februar værende i 29 dager. Ingen grunn til å fortvile over det. Fordi det er humørpiller å innta i kulturform fra de mange scenene i sentrum. Her får du noen smakebiter.

Smakebiter fra Bergen sentrums scener i januar
Oslo ESS og The Dogs blir en rå liveopplevelse på Verftet fredag 12. januar. Foto: Bergen Live

Ess i Verftet-ermet

Onsdag 10.januar legger du turen til Madam Felle dersom du er bluesentusiast og vil oppleve Trond Olsen Band. Er klassisk musikk mer din greie, er Grieghallen et naturlig sted å være 11. januar. I Bergen Filharmoniske Orkesters sesongprogram, var det de som skulle vært her da. Men de er på en internasjonal musikkfestival på Kanariøyene. De garanterer likevel en storartet konsertopplevelse, da erstatteren Det Norske Kammerorkester tar over torsdag 11. januar med et populært program. Tine Thing Helseth er som tidligere annonsert, kveldens solist, men nå med en ny trompetkonsert på programmet.

En skikkelig live-godbit i januar er den utsatte konserten fra i høst med Oslo Ess + The Dogs på USF Verftet fredag 12. januar. Samme kveld spiller også Sjøforsvarets musikkorps i Håkonshallen. Lørdag 20. januar inntar Raumer, Natas, Likbaal og Sonisk Blodbad Hellion rock & metallbar. Torsdag 25. januar er Minor Majority klar med melankolsk pop på Kulturhuset. Fredag 26. januar har Kamelen to konserter på USF Verftet. En for de under 18 og en for de over. Dagen etter er det duket for John Olav Nilsen og Nordsjøen samme sted.

Liker du å synge med, er Den Nationale Scene (DNS) det rette stedet mandag 29. januar. Syng med! Disneyfavoritter står på programmet, med Christian Ingebrigtsen og DNS’ egne prinsesse, Lykke Kristine Moen.

Smakebiter fra Bergen sentrums scener i januar
Kamelen har konsert både for de under 18 og de over på samme dag. Stedet er Verftet, datoen er 26. januar. Foto: Bergen Live

Uten bremser på DNS

Og når vi snakker om DNS. De har selvsagt også fullt program i januar. På Den lille scene blir det urpremiere lørdag 13. januar på Amanda uten bremser. Den er for de aller minste, men det kan fort bli moro for de voksne også. Det handler nemlig om to tøyelige foreldre som gjør så godt de kan for å henge med når den lynraske treåringen styrer familiens dager i et skyhøyt tempo. Det blir tekopp-tango, sure naboer og kattejakt i denne surrealistiske og imponerende danseforestillingen som er for de fra 4 år.

Lørdag 27. januar er det endelig tid for musikalsuksessen Billy Elliot i Bergen. En tidløs fortelling om å finne styrke i seg selv og å kjempe for det en tror på, uansett hva andre måtte mene. Musikken av Elton John.

Det er teater også andre steder. Onsdag 24. januar (og flere datoer i februar og mars) er det Skål for 1563! – en teatervandring i Rosenkrantztårnet. Det blir en historisk teateropplevelse med museumsskuespillerne fra Bymuseet i Bergens prisbelønte teatervandringsprosjekt. Dere smake dere gjennom historien og får høre om bergensernes møte med tysk øl, krydret vin og medisinen som hjelper mot alt: Aqua vitae. 20 års aldersgrense, og du – ta gjerne på varme klær. Vandringen starter ute og det kan være kjølig inne i tårnet.

Smakebiter fra Bergen sentrums scener i januar
Billy Elliot er endelig klar for Bergen. Premiere lørdag 27. januar. Elton John står bak musikken. Foto: DNS

Sitt ned for standup

La lattertårene trille når stand up-komikerne inntar scenen. Jan Tore Kristoffersen og hans første soloshow Ingenting å tape kan du få med deg torsdag 11. januar på Lille Ole Bull. Det loves at showet er både tragikomisk, vittig og uten tvil en forestilling som standup-entusiaster ikke vil gå glipp av. Fredag 19. januar og på flere andre datoer, får du 3 FOR 1 – med Pernille Sørensen, Live Nelvik og Kristine Riis på Ole Bull Scene.

Det er ikke bare på Ole Bull det skjer. Torsdag 25. januar er det også standup på Kvarteret. Fredag 26. januar er det derimot igjen tilbake til Lille Ole Bull, og klubbkveld med Standup Bergen. Programmet finner du bl.a. på Facebook. Samme kveld kan du også oppleve “Britians got talent”-vinneren Viggo Venn live i Norge. I Grieghallen er det nemlig Latterlig gøy Humorgalla. På scenen har han med seg Odd Magnus Williamson, Siri Kristiansen, Janne Forme, Ole Fotland og Per-Owe Helle.

Les dypt i stillhet

Poesiåret 2023 skal diskuteres tirsdag 23. januar i to timer på Litteraturhuset av Sindre Ekrheim, Katrine Heiberg og Endre Ruseter. Samtaleleder er Fredrik Hagen.

Apropos litteratur. Synes du det er vanskelig å lese fokusert? Du er ikke den eneste. På Hovedbiblioteket arrangerer de tilbudet Dyplesing, for alle som trenger et sted uten forstyrrelser for å lese stille. Det hele foregår i 4 timer én gang per måned fra 16.00. I januar skjer dette tirsdag 23. januar. Det er gratis, men du må ha billett. Du får gratis skap til å låse inn mobilen din, for den får du ikke lov å på deg.

PS: Du! Last ned byVENN-appen gratis, og sjekk oversikten «Hva skjer?» der for flere arrangement. Kryss gjerne av for nyhetsbrev i profilen din. Så blir du kjapt oppdatert, og er først i billettkøen når favorittene dine er i byen. Appen gir deg også eksklusive fordeler og tilbud.