Ingrid Ellestad og Jay van der Vlist følger daglig med på det som skjer med Sentralbadet fra kontor lokalene i Teatergaten 10, bare 100 meter unna.
Opplevelser

Nå skjer det ting med Sentralbadet

Sentralbadet Scenekunsthus skal åpne dørene i 2026. BIT Teatergarasjen og Carte Blanche ser med stor forventning og entusiasme frem til åpningen av scenekunsthuset, et bærekraftig og innovativt prosjekt som markerer begynnelsen på et nytt kapittel for scenekunsten i Bergen.

Huset skal bli hjemmet til to av Bergens og landets anerkjente institusjoner innen scenekunst: BIT Teatergarasjen og Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans. Med disse to ledende institusjonene under samme tak, ligger alt til rette for en bredde og dybde i et kunstnerisk program som vil tiltrekke seg både lokale og internasjonale besøkende.

Begge institusjonene ønsker å åpne et hus som appellerer til hele byen, med et bredt spekter av det mest spennende innen norsk og internasjonal scenekunst. Fra banebrytende teaterproduksjoner til nyskapende danseforestillinger, vil Sentralbadet Scenekunsthus være et kulturelt samlingspunkt for bergensere og besøkende fra fjern og nær.

Ved utgangen av februar 2024 nådde byggeplassen en milepæl med sitt første veggstøp på det nye scenekunsthuset. Dette markerer et viktig skritt fremover i realiseringen av det ambisiøse prosjektet.

“Det nye hjemmet vårt skal fungere som et dynamisk og åpent hus som fremmer innovasjon og kreativitet, dyrker forbindelser og legger til rette for meningsfulle møter mellom publikum og kunstnere”

Annabelle Bonnéry,
teatersjef ved Carte Blanche .

BIT Teatergarasjen, med sin lange historie med å fremme eksperimentell scenekunst, ser på åpningen av Sentralbadet som en mulighet til å utforske nye ideer og formater. Konstituert kunstnerisk leder for BIT Teatergarasjen, Ingrid Ellestad, beskriver et Sentralbadet som skal være et kraftsentrum for scenekunst som vil være både inkluderende og banebrytende.

Tilgjengelighetskoordinator for BIT Teatergarasjen, Jay van der Vlist, legger til: – Vi har ambisjoner om å gjøre Sentralbadet tilgjengelig som et teater for alle, og følger de seneste standardene for universell utforming.»

-Dette nye scenekunsthuset blir ikke bare et sted for forestillinger, men en levende arena som vil fungere som et samlingspunkt for kunstnere, publikum og hele byens befolkning. Med et mangfold av forestillinger, workshops og arrangementer, ønsker vi at Sentralbadet Scenekunsthus skal være et sted hvor nysgjerrighet møter kreativitet, og hvor publikum kan oppleve kunst som både berører og utfordrer, sier Ellestad.

Med byggeplassen som har nådd sin første milepæl, går vi nå spennende tider i møte.

Sentralbadet Scenekunsthus representerer en mulighet til å redefinere hva et kulturelt samlingspunkt kan være, og vi er klare for en ny hverdag med store muligheter for scenekunsten i Bergen når dørene åpnes i 2026.

Nå skjer det ting med Sentralbadet
Sentralbadet skisser fra HLM Arkitekter