Bergen Julemarked er i 2021 flyttet fra Festplassen til Torgallmenningen og Fisketorget, fordi Festplassen er opptatt som testsenter.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Førjulstid og julemarked

Endelig er førjulstiden her, og det er tid for marked og julestemning i Bergen sentrum. Her finner du noen av byens julemarkeder som holder åpent i oppløpet mot jul, og informasjon om hvilke type varer som vil finnes, hvor og mye mer.

Førjulstid og julemarked
Bergen Julemarked som i 2021 arrangeres på Torgallmenningen og Fisketorget holder åpent fra 12. november til 22. desember kl 12-20 alle dager.

Bergen Julemarked

Byens største julemarked er i år en spesialutgave, ettersom Festplassen tas opp av testsenteret. Derfor er Bergen Julemarked i år satt opp på Torgallmenningen og Fisketorget, hvor du treffer mange av de beste og mest populære utstillerne fra tidligere år sammen med noen nyheter.

De tradisjonelle trebodene er fylt med høykvalitets julegaver og deilige fristelser fra lokale, nasjonale og internasjonale utstillere.

Bergen Julemarked 2021 er åpent fra 12. november til 22. desember, alle dager fra klokken 12 – 20.

Førjulstid og julemarked
Jul på Havrommet er åpent lørdager og søndag kl 11-16 frem til og med 19. desember.

Jul på Havrommet

Målet med Jul på Havrommet er at publikum skal finne nydelige varer i en rekke ulike kategorier, jevnt fordelt mellom kunsthåndverk, håndverk, brukt/antikk/vintage, og mye mer. Det er fokus på produkter med mening, og flere organisasjoner har boder på årets marked.

Jul på Havrommet kan gjerne besøkes opptil flere ganger, med nye utstillere og nytt innhold i bodene daglig. Så her er det noe nytt og spennende å oppleve hver dag.

Jul på Havrommet er et samarbeid mellom Bærekraftig liv på Nordnes, Bondens Marked og Havrommet. Det vil være underholdning i regi av Amatørkulturrådet med korps og kor som opptrer, og et utvidet tilbudet til barn og unge. Også Bergen off. bibliotek vil delta, med høytlesninger inne i varmestuen, både for voksne og for barn.

Besøkende på julemarkedet kan nyte grillmat tilberedt av Nordnes bataljon inne i varmestuen.

Jul på Havrommet er åpent lørdager og søndag kl 11-16 frem til og med 19. desember.

 

Førjulstid og julemarked
Jul på Klosteret er åpent lørdag 27. november fra kl 14 til 17.30.

Jul på Klosteret

Velkommen tilbake til årets koseligste julemarked på historiske Klosteret på Nordnes!

Det blir salg av alt fra hjemmelagde julekaker og syltetøy til den vakreste keramikk, julepynt, julenek, julekranser, velværeprodukter, de deiligste strikkeplagg og mye mer. Alt laget av lokale kreative og kunstnere. Støtt byens små, lokale kunstnere med en julegave fra julemarkedet.

Kl 17 tennes julegranen, trolig akkompagnert av barnegospelkoret i Nykirken. Kafeen holder åpent og vil blant annet selge julegrøt for anledningen.

Førjulstid og julemarked
Kunstlogens julemarked i Schøtstuene er åpent fredag 10. desember kl 11-18, lørdag 11. desember kl 10-18 og søndag 12. desember kl 10-17.

Kunstlogens julemarked

Siden 2005 har Kunstlogens julemarked hatt stor suksess med sine innvative, nytenkende julegaver. Markedet er drevet av kunstnerne selv, med sterk lokal forankring og fokus på håndverkstradisjon.

Det har alltid vært fokus på høy kvalitet, det unike, og håndverket som ligger bak både kunst og matvarer, når kunstnere og håndverkere samles til julemarked. På julemarkedet vil du finne de helt spesielle gavene, alle kunstnerne lager sine egne produkter, og ingenting er masseprodusert.

På årets marked vil ca 50 ivrige designere, kunstnere, håndverkere, illustratører og formgivere stille ut sine arbeider. Du vil finne tradisjonelt håndverk, side om side med nye idéer og produkter. Alt fra klær og tekstil, keramikk, tegning, grafiske trykk, illustrasjon, skulpturer, smykker, og trevarer, ull- og skinnfeller og flettede kurver. Det blir også mulig å kjøpe spiselige delikatesser fra lokale matprodusenter.

Kunstlogens julemarked i Schøtstuene er åpent fredag 10. desember kl 11-18, lørdag 11. desember kl 10-18 og søndag 12. desember kl 10-17.