Boccone slår til med Venetian masquerade ball. Det betyr DJ, musikere og dansere. Dørene åpnes 19.30, showet starter halvtimen etterpå.
Opplevelser

Bergen Sentrums guide til nyttårsaften 2023

Enten du vil spise ute eller danse inn det nye året, venter festpyntede steder deg i sentrum på nyttårsaften.

Det er snart klart for et nytt år, og med det tid for å kle seg i finstasen og finne frem ABBAs «Happy new year» eller andre sanger som får deg i stemning. Vil du ikke være hjemme? La andre ta seg av dekking av festbord og kokkeleringen! Flere av byens restauranter og nattklubber vil ha på seg finstasen, og gleder seg til å gjøre inngangen til det nye året både smakfullt og elegant.

Bergen Sentrums guide til nyttårsaften 2023
La andre ta seg av matlagingen. Flere av restaurantene i sentrum har åpent nyttårsaften, som Fish Me og Basso Social.

Kom til dekket bord

Vil du nyte fersk sjømat, har både Fjellskål og Fish Me åpent. Sistnevnte har en 5-retters sjømatmeny med både kongekrabbe og kveite. Her varer nyttårsfesten fra 18.30 til 23.30.

Nykommeren Basso Social i Strandgaten 53 har også åpent, og gleder seg til å feire årets siste kveld med deg. Til en sammen en 15-retters delemeny, der du kan se frem til lekre retter som italiensk stracciatella, kremet risotto og hvit sjokoladeis servert med honningtuile, hasselnøtt-nougatine og kirsebærstøv.

Er du mer klar for en biff, tar du for eksempel turen til Big Horn, som har åpent til sen kveld. En variert meny finner du også hos Egon Kjøttbasaren og Egon Bristol.

Indiagate har også åpent nyttårsaften, der er siste bordsetting derimot klokken 20.00.

Har du lyst til å kombinere mat, bytur og overnatting har Opus 16 laget en pakkeløsning. Nyttårspakken inkluderer nyttårsmeny, overnatting og en deilig frokost på den første dagen i det nye året.

Merk at det allerede er godt fylt opp på de siste bordsettingene hos enkelte, så ikke vent for lenge om du ønsker å innta desserten tett på tolvslaget.

DJ, dans og maskeradeball

Italienske Boccone slår til med Venetian masquerade ball. Det betyr DJ, musikere og dansere. Dørene åpnes 19.30, showet starter halvtimen etterpå. Merk at det kun er matservering mellom 20 og 21. Det loves også en overraskelse etter fyrverkeriet. Vær ute i god tid med å bestille, det kan lønne seg. Les mer om Earlybird seating og Earlybird ståplass.

Café Norge på Hotel Norge by Scandic lover en uforglemmelig kveld. DJ fra klokken 21.00, 360 graders photobooth, glitrende dekorasjoner og gode vibrasjoner. Aldersgrense 25 år. Dresskode: Dress to impress.

Det er flere steder å slå ut håret på vei inn i det nye året. Bryggen nightclub har nyttårsfest. Det loves at DJ KAZ spiller både Viva Latino-hitsene, 2000 bangerene fra Throwback-kveldene, Afro fra AfroFlava-kveldene og mye mer. Det hele starter klokken 22.00.

Ricks villa er nå stengt, da de skal bygge om å lage nye konsepter. Men du kan bli med på den siste store festen! For Ricks Main stage i sin nåværende form har en siste gigantisk fest på selveste nyttårsaften. De melder om følgende praktiske info. Holdning: Nyttårsklar. Stemning: Festlig. Dresskode: Elegant. Aldersgrense: 20år. Dørene åpner: kl.22:00

Biblioteket Bar i Kjøttbasaren har også vasket dansegulvet, og DJ-en er klar fra 22.00. Merk at her er det kun forhåndssalg og begrenset antall billetter.

Bergen Sentrums guide til nyttårsaften 2023
Nyttårsaften kan du slå ut håret og danse deg inn i det nye året flere steder i sentrum. Blant annet hos Ricks, Café Norge, Boccone og Biblioteket Bar.

Bil, buss, båt og bybane til byen

Mange tar buss, bybane, båt eller ferje til sentrum på nyttårsaften og på den røde dagen 1.nyttårsdag. Merk at rutetidene da kan være annerledes enn de pleier for din rute. Du ser alle endringer hos Skyss på nett, eller last ned appene. I appen Skyss Reise kan du planlegge reisen og se nærmeste holdeplass, mens du i appen Skyss Billett kjøper billett raskt og enkelt.

Fyrverkeri fra Vågen

Det er totalforbud mot bruk av eget fyrverkeri i og i nærheten av de tette trehusområdene i Sandviken, Indre Laksevåg, Salhus og på Nordnes. Det har likevel vært mye fint å se på himmelen. Det har Bergen kommune sørget for, med felles oppskyting av nyttårsfyrverkeri fra Vågen. Fyrverkeriet har vært synlig fra store deler av Bergen og nabokommunene.