Barnas Bergen på Fløien. Foto: Sverre Hjørnevik.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Barnas Bergen på Akvariet, Fløien og i Nygårdsparken

Tross en noe uvanlig sommer arrangeres det en masse aktiviteter for barn og unge i Bergen. Vi har samlet noen av tilbudene!

Fløien

Fløien har i år en rekke aktiviteter på plass for barna. Lån kano helt gratis, og ta en padletur utover skomakerdiket. Utlån er åpent hver dag mellom kl 11 og 16, og trenger ikke bookes på forhånd. Merk at barn under 12 år må ha med en voksen, og at hver kano har en makskapasitet på 3 personer.

Om ikke vannet er for deg, hva med en deilig sykkeltur over byen? Fløien har juniorsykler til leie, som passer for 6 år og oppover, og enkle ruter for de yngste.

Andre aktiviteter inkluderer naturstier, møte med geitene, lag din egen “alt blir bra” stein, naturbingo, og ikke minst en spennende tur hvor barna kan lære om bærekraftsmålene.

Barnas Bergen på Akvariet, Fløien og i Nygårdsparken
Familie GO fra Bergen Base Camp passer for hele familien, også de minste!

Bergen Base Camp

Bergen Base Camp åpner for et helt nytt tilbud i sommer. Mobilspillet Familie Go passer for hele familien, og selv de minste vil bli engasjert i spillet. Med en makstid på 2 timer, er dette en perfekt måte å tilbringe formiddagen i sommer.

Basert på teknologien til Pokemon Go, er Familie Go spilt med geolokasjon. Dette betyr at man må besøke ulike lokasjoner, og ikke minst være på stedet for å åpne oppgavene. Spilletsoppgaver er tilpasset både store og små, og er en blanding av quizoppgaver, gåter og fotooppgaver.

Familie Go er lagt opp til i Nygårdsparken, Krohnegården og Fløien. For de litt større barna kan det også være spennende å spille escape spillene Bergen GO om byens historie eller Last Viking om Olav Kyrre og vikingtiden.

Book deg og familien inn via Norway Insight, hvor du vil motta informasjon om nedlasting og spillet på email.

Akvariet

Åpningstider:
Kl 10-18 hver dag.
Fra 1. juli – 2. august kl 9 – 18 hver dag.

Akvariet har en mengde aktiviteter for barn og voksne denne sommeren, og programmet er spekket med spenning. Sjekk kalenderen før turen, slik at du er ekstra forberedt, og vet når du bør være hvor.

Den 30. juni er en stor dag på Akvariet, da fyller pingvinene Fru Svart og Herr Hvit hele 33 år. Vanlig alder på pingviner ute i naturen er rundt 15 år. Det som og er litt spesielt med akvariets 33-åringer er at de fortsatt reprodusere seg. Herr Hvit ble far til årets første kylling og Fru Svart har ruget på egg, så spenningen er stor.

Trenger man en pust i bakken anbefaler vi å ta en tur til kinosalen og se en av filmene som går. I kinosalen er det fred, ro og akkurat passe varmt/kaldt. Se den nyeste filmen Tett på dyrene!