OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Vinterstemning på Akvariet

Akvariet har åpent 361 dager i året og det kan være utfordrende å gjøre store endringer. Derfor brukes vinteren når det er roligere på Akvariet til å bygge nye utstillinger og vedlikehold. Den tropiske utstillingen flyttes og Storsalen blir igjen et sted for nye utstillinger og arrangement. I tillegg skjer det både små og store endringer rundt omkring i Norges største akvarium. Salgs og markedssjef Veline Høyland håper mange kommer innom i denne spennende tiden.

– Om vinteren skjer det mye her som ikke foregår og kan oppleves i høysesongen. Gjestene kan komme tettere på vårt dagligliv,  og det er en spennende og kjekk opplevelse for små og store, forteller Veline.

Vinterstemning på Akvariet
På Akvariet er stemningen ekstra avslappet og rolig på vinteren, og du kan komme nærmere dyrene og dyrepasserne har mer tid til hver gjest.

En roligere tid

Akvariet og de ansatte nytter vinteren godt, og tiden brukes til vedlikehold som ikke kan gjennomføres om sommeren med flere besøkende. Derfor vil man nå finne steder under oppussing, og dyr som flyttes til sine nye hjem. I tillegg har dyrepassere og andre ansatte ofte mer tid til å slå av en prat i disse dager, noe som kan være ekstra spennende for nysgjerrige gjester og man kan lære mye. Det er bare å ta kontakt under besøket på Akvariet.

– Det er en roligere tid. Dyrene har det fint og koser seg i ro og mak, og man kommer ofte litt nærmere på dem. Det er god plass i gangene og rundt utstillingene, og vi har åpent i Spiseriet, og vi ser at studenter og foreldre i permisjon gjerne bruker dagene sine hos oss. Det synes vi selvsagt er utrolig koselig, og stemningen er fin og avslappet nå på vinteren, smiler Veline.

– Det er nesten som en egen mediteringsøkt, og man kan virkelig finne roen.

Vinterstemning på Akvariet
Å feire barnebursdag på Akvariet er en trygg, minnerik og unik opplevelse.

Spennende vinterferie

Akvariet har åpent hver dag fra 10.00 – 18.00, og byr på både mat og opplevelser. Det er åpnet opp for for å feire barnebursdager på Akvariet igjen, en spennende opplevelse for barn i alle aldersgrupper. Bursdagsbarna har bursdagsverter som gjennomfører bursdagen, og er sammen med dem gjennom de to timene bursdagen varer.   Smittevern og sikkerhet er høyt prioritert.

– I løpet av uke 8 og 9 vil vi ha forskjellige ting på programmet utover det faste programmet, med fokus på læring. Vi må hele tiden tilpasse programmet vårt etter gjeldende smittevernsregler, men vi tror likevel at det blir veldig gøy for alle som velger å komme innom, sier Veline.

Hun kan avsløre at det blir Nattevandring også i år, men det blir Nattevandringshelg i stedet for et enkeltarrangement. Den spennende nattevandringen gjennom Akvariet blir helgen 26. 27. og 28. februar og det er inkludert i inngangsbilletten. Her blir det dissekering, tropepreik, fôringslære, planktonpreik og mye annet gøy. Fra kl. 16 disse dagene slukkes også lyset, slik at gjestene får en annen opplevelse av dyrene våre. Det blir en annen stemning.

– Man får oppleve dyrene og Akvariet på en ny og annerledes måte, lover Veline.

Vinterstemning på Akvariet
Den nye Storsalen åpner 18. februar, og i vinterferien er det fokus på lærelyst med filmvisning og andre spennende opplevelser.

Lærelyst og mørketid

I tillegg skal den nye Storsalen åpnes 18. februar, og her blir det utstillinger og andre spennende og lærerike opplevelser. Vinterferien skal ha fokus på lærelyst, og det blir både filmvisning og andre spennende opplevelser.

– Her gjelder vanlig billett, og man trenger ikke booke seg inn på forhånd. Men selvsagt har vi vakthold for å sikre god avstand og sikkerhet hos alle. Slike dager krever noe mer fokus fra vår side, men vi opplever også at gjestene er flinkere og flinkere til å bidra. Dette er den nye hverdagen vår, så vi må bare være flinke til å omstille oss, forklarer Veline.

Vinterstemning på Akvariet
Den nye tropiske avdelingen skal være klar til påsken.

Små og store forandringer

Frem til påske, når den nye tropiske avdelingen åpnes, vil det være en noe mindre tropisk utstilling. Men Veline tror dette blir en god endring, og ventetiden blir verdt det. Mange vil nok også legge merke til teltet over pingvindammen, men dette er midlertidig inntil risikoen for fugleinfluensa er gått ned, og Veline håper at dette snart skal kunne fjernes.

– Så, lurer barnefamilier og andre på hva de skal finne på, kan Akvariet altså være stedet. Her er det alltid noe på programmet og man kan oppleve dyrene på flere plan. Blir man sulten, har Spiseriet Akvariet alltid noe godt på menyen – anbefaler svelene og bollene som Kine og Charlotte baker i helgene spesielt. På Akvariet får du Ekte dyr og ekte opplevelser, avslutter Veline.

Bruk byVENN-appen for 20% avslag på din billett!