Marius Hirst og Batuhan Dørtkas fullførte lærlingtiden sin i Elkjøp i 2020 og 2021. Nå skal de sammen med varehussjef Kai Stian Larsen lede den splitter nye flaggskipbutikken til Elkjøp som åpner på Xhibition i sommer.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Interiør

Tidligere lærlinger skal lede ny flaggskipbutikk

I juni åpner den nye flaggskipbutikken til Elkjøp på Xhibition. Varehussjef Kai Stian Larsen har fått med seg to som nylig fullførte lærlingtiden sin på lederteamet, og Larsen ønsker dessuten at en lærling skal lede det som skal bli Bergens råeste gaming-avdeling.

Marius Hirst og Batuhan Dørtkas fullførte lærlingtiden sin i Elkjøp i 2020 og 2021. Nå skal de sammen med varehussjef Kai Stian Larsen lede den splitter nye flaggskipbutikken til Elkjøp i Bergen sentrum.

Den 1000 kvadratmeter store butikken blir den første Elkjøp har i sentrum. Bathuhan Dørtkas blir salgsleder for husholdningsvarer og Marius Hirst blir sjef for driften, som innebærer logistikk, service og reklamasjon. Hirst gikk rett inn i en mellomlederstilling da han var ferdig med lærlingtida si for to år siden, og forventer en hektisk og morsom hverdag når Xhibition åpner. – Som leder jeg har samlet mange erfaringer de siste to årene, og hver dag jobber jeg med å skape et åpent og trygt arbeidsmiljø fylt av arbeidsglede. Da jeg var lærling, vokste jeg utrolig mye både faglig og privat. Det henger nok sammen med at jeg har fått prøve og feile i et miljø som oppleves trygt og godt, forteller Hirst.

Lærlingsuksess

Varehussjef Kai Stian Larsen har hatt stor suksess med lærlingene han har ansatt gjennom tiden sin som leder i Elkjøp. Alle har fått tilbud om jobb etter endt læretid, og flere har også fått tilbud om lederstillinger.

– Vår erfaring er at lærlinger som kommer til oss har god teoretisk kunnskap som de engasjert prøver ut i praksis. De er også svært lærevillige med et ønske om å utvikle seg, og mange har også lyst til å gjøre karriere i butikk, noe Bathuhan og Marius er gode eksempler på, sier Kai Stian Larsen, varehussjef på Elkjøp Xhibition.

De som søker lærlingplass hos Elkjøp har gjerne interesse for salg, teknologi og IKT. Lærlingene får de samme oppgavene og mulighetene som faste ansatte, blant annet får de delta i utviklingsprogrammene til Elkjøp.

– For meg var lærlingtiden fylt av varierte oppgaver som gjorde at jeg fant ut av hva jeg trivdes å jobbe med, hvor jeg opplevde mestring og hvor jeg trivdes best. Det var en lærerik erfaring, og så er det veldig kult at det er et ungt miljø, forteller Dørtkas, som i dag er salgssjef på Elkjøp Åsane, men bytter snart over til Elkjøp Xhibition.

Bergens råeste gaming-avdeling

Rekrutteringen er i full gang, og Larsen ansatte nylig en lærling som flytter fra Haugesund for å bli en del av Xhibition-teamet. Varehussjefen har plass til flere og vil at en av de nye lærlingene på Elkjøp Xhibiton skal få ansvaret for gaming-avdelingen. Målet er å skape Bergens råeste gaming-avdeling.

– Personen som får stillingen skal få jobbe med salg av spill og spillutstyr, og passe på at de nyeste lanseringene alltid er å finne i butikken. For den som brenner for gaming og har det som hobby vil dette være drømmejobben, avslutter Larsen.