Våren 2022 åpner Elkjøp sin nye butikk på 1.500m2 i Xhibition kjøpesenter midt i Bergen sentrum.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Interiør

Elkjøp City flytter til Xhibition våren 2022

Elkjøp City flytter inn hos Xhibition denne våren. Tillegget blir det siste i en rekke nyåpninger hos kjøpesenteret, og Elkjøp skal benytte hele 1.500 m2, og vil skape opptil 30 nye arbeidsplasser i byen. Huseier Magic Norway ser frem til et spennende samarbeide som vil skape et utsøkt tilbud for bergenserne og ekstra dynamikk for alle leietakere på Xhibition.

Elkjøp gleder seg stort

– Vi har lenge lett etter den perfekte lokasjonen for oss i Bergen sentrum for å etablere vår nye butikk med elementer fra vårt city-konsept, og er glade for at vi har klart nettopp dette. Vi skal fylle opp tretti arbeidsplasser, og vi gleder oss til å starte rekrutteringen, sier André Omdahl, leder for drift i Elkjøp Norge.

City-konseptet til Elkjøp tilbyr alle produktene vi er vant med fra Elkjøp, men er i en mindre skala enn de store varehusene til kjeden.

– Vi har i flere år sett en endring i det norske handlemønsteret, ikke minst etter å ha levd med pandemien i snart to år. Stadig flere ønsker å kunne handle elektronikk uten å ta med bilen eller forflytte seg ut av sentrum. Det skal vi gi folk muligheten til, forteller Omdahl.

Elkjøp City flytter til Xhibition våren 2022
Den nye Elkjøp City-butikken på Xhibition vil bidra til at kundene i byen slipper å kjøre bil for å handle varene man er vant til å finne i Elkjøps innholdsrike sortiment.

Rekrutteringen starter over jul

Den nye butikken skal innen kort tid ha på plass ansatte til den nye butikken og ifølge driftslederen er det mye variasjon i stillingene som skal søkes etter.

– Vi har behov for dyktige rådgivere og selgere til vår nye butikk som kan hjelpe kundene våre å velge rett produkt sammen med rådgivning i bruken av disse. Vi skal sette sammen en ledergruppe med varehussjef og avdelingsledere, og denne jobben blir uhyre spennende! Så nå håper vi mange sperrer øynene opp for det som kan bli deres nye arbeidsplass på en butikk som vi anser som årets mest spennende lokasjon, avslutter Omdahl.

Elkjøp City flytter til Xhibition våren 2022
Med byens travleste kollektivgate Olav Kyrres gate som nærmeste nabo og bybanestopp for linjen fra Flesland, Fyllingsdalen og etter hvert Åsane i umiddelbar nærhet er Xhibition et bærekraftig og stadig mer besøkt knutepunkt i gåbyen Bergen.

Xhibition er sentrums viktigste knutepunkt

– Dette er en vinn-vinn situasjon, sier konsernsjef Ole Warberg i Magic Norway som eier Xhibition.

Xhibition er et knutepunkt i sentrum, og ligger godt til. En opprustet Olav Kyrres gate er blitt sentrums viktigste kollektiv- og paradegate, hvor det daglig stopper over 1.100 busser. I tillegg kommer de over 800 stoppene i Småstrandgaten, og Bybanens endestasjon like rundt hjørnet. Når Bybanen fra Fyllingsdalen også åpner i 2022, forsterkes dette vesentlig, og enda bedre blir det når den nye Bybanen fra Åsane kommer utenfor fasaden om noen år.

Bergens mål om «Gå-byen» og bærekraftig transport med kort vei og sentral beliggenhet støtter også opp under de mål som Xhibition arbeider mot.

– Siden september 2021 har Xhibition hatt en usedvanlig sterk vekst. Med Elkjøp til stede, vil dette forsterke seg ytterligere, sier Ole Warberg.

– Vi har den siste tiden merket en meget økende etterspørsel om å leie lokaler. At enda flere nye leietakere nå vil banke på døren, er vi helt sikker på vil skje de nærmeste ukene når samarbeidet med Elkjøp blir kjent i markedet, avslutter Ole Warberg.