Skyss har gjort det enda enklere å ta kollektiv til sentrum for deg og din familie.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Transport

Med Skyss til Bergen sentrum

Endelig går det mot lysere tider, og Bergen sentrum gledes. Etter to år med pandemi og restriksjoner er vi nå tilbake i tilnærmet normal drift, og byen kan fylles til randen med store og små som nyter sol og fine dager i sentrum.

Er du litt ute av trening når det kommer til kollektivtransport inn til byen? Det er vi også. Derfor har vi snakket med Skyss, slik at vi kan oppdatere deg på alle nye løsninger og flotte tilbud for deg og din familie.

Med Skyss til Bergen sentrum
Barn under seks år reiser gratis, og barnebillett gjelder for barn opp til 18 år.

Utvidet barnebillett

Den nye barnebilletten gjør at barn nå reiser gratis helt frem til fylte 6 år. Tidligere har barn over 4 måttet kjøpe barnebillett. I tillegg er rabatten utvidet, slik at barnebilletten nå gjelder opp til 18 år. En fantastisk nyhet, som vil gjøre turer og ekskursjoner til Bergen sentrum mer tilgjengelig for familier, barn og ungdom denne sommeren.

Med Skyss til Bergen sentrum
I helger og offentlige fridager reiser barn under 18 år gratis sammen med en voksen som med gyldig billett.

Familierabatt

Visste du at barn og barnefamilier reiser tilnærmet gratis på enkelte dager med familierabatten? I helger og på offentlige fridager kan en voksen på over 18 som har en gyldig billett, ta med seg inntil 4 barn mellom 6 og 17 år, helt gratis. Barn under 6 år reiser alltid gratis med Skyss. Rabatten gjelder på buss, bybane og Askøybåten, og i enkelte tilfeller på tog.

Les mer om familierabatten, andre rabatter, priser og aldersgrenser på Skyss sine hjemmesider.

Med Skyss til Bergen sentrum
Det skal ikke så mange reiser til før det lønner seg med periodebillett.

Periodebillett

Reiser du bare av og til? Skyss har den tyngste gjort jobben for deg, og har regnet ut hvor mye som skal til før kjøp av deres forskjellige periodebilletter lønner seg. Kanskje blir du overrasket over hvor få reiser som skal til? Les mer om dette her:

Enklere kjøp av billetter

Det vil bli mulig å betale med bankkort på bussen i Bergen og omegnskommunene i løpet av mai og juni, og kortterminalene kan tas i bruk etter hvert som de er klare. Merk at systemet blir installert på én og én buss frem til slutten av juni – i mellomtiden kan det altså skje at du får betale med kort på den ene bussen, men kanskje ikke på den neste bussen du tar. Likevel vil den nye løsningen vil være en lettelse for mange, og vi håper at enda flere vil ta i bruk kollektivtransport i tiden fremover. Og husk – vi kommer alle raskere fram om så mange som mulig kjøper billetten på forhånd.