Grunnet utbygging av Bybanen, blir endestoppet i sentrum Nygård frem til 9. august 2020.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Transport

Kaigaten stengt grunnet utbygging av Bybanen

Grunnet utbygging av bybanen, blir endestoppet i sentrum nå Nygård. Dette gjelder helt til 9. august, og kommer av byggingen av et nytt spor i Kaigaten. Stasjonene Byparken, Nonneseter og Bystasjonen blir altså ikke betjent i denne perioden.

Bussene som vanligvis kjører gjennom kaigaten vil i sommer gå via Kong Oscars gate mellom Festplassen og Bergen Busstasjon. Skyss har også uttrykt at de vil merke ønskede ruter for fotgjengere mellom Byparken og Nygård, og setter ut veiledere ved holdeplassene som ikke er i bruk, slik at alle blir informert, og bruker ønsket rute for å bidra til sikkerheten. I tillegg er det mulig å ta bussen fra sentrum til bybanestoppet ved Nygård, om man hopper på linje 12, 13 eller 21.

Linje 2 til Fyllingsdalen

Den nye holdeplassen kommer fremfor Gulating lagmannsrett, hvor stasjonen allerede er påbegynt. Plattformen står klar, og leskur, varmekabler og dekke av granitt er planlagt til høsten. Her skal det nye sporet til Fyllingsdalen, og det eksisterende bybanesporet kobles sammen, til det som skal bli Kaigaten stasjon.

Nonneseter blir også felles stopp for de to rutene, før de skiller lag ved Lungegårdskaien, og rute to fortsetter mot Fyllingsdalen. Her er arbeidet allerede godt i gang, og arbeidet i sentrum blir derfor startet allerede i sommer.

Mye å gjøre

Før det nye sporet kan åpne i sentrum, må det legges inn sporveksler, og eksisterende spor til Bystasjonen må skiftes – alt før Kaigaten åpnes igjen 9. august. Arbeidet vil bringe noe støy, og vil merkes av beboerne i nærheten, men Bybanen Utbygging lover å gjøre alt for at arbeidet skal gjøres unna så fort som mulig.

Dersom alt går etter planen skal linje 2 til Fyllingsdalen testkjøres allerede i 2022, og det regnes med nærmere 39 000 daglige påstigninger. Målet er at økt tilgjengelighet med offentlig transport og enklere tilgang til sentrum vil øke antall besøkende, og gjøre at næringslivet trives i enda større grad.

For mer informasjon om stengningen og byggeprosjektet, se Bybanens nettsider.