Daglig leder Trond Birkeland i Bergen Parkering er meget godt fornøyd med GriegGarasjens overgang til Bergen Parkering. Nå kan du parkere på lyse, brede p-plasser med Bergen Parkerings bom- og billettløse system, under Grieghallen midt i Bergen sentrum..

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Transport

Bergen Parkering overtar GriegGarasjen

I august overtok Bergen Parkering AS offisielt driften av det som nå er blitt GriegGarasjen. Med storslått nyåpning 16. august, er parkeringshuset nå klart for storinnrykk til byen, etter hvert som restriksjoner løftes og en normal hverdag gjenopptas.

– Vi er utrolig fornøyd med hvordan overgangen har blitt, og har sett godt samarbeid fra alle involverte parter, sier daglig leder i Bergen Parkering, Trond Birkeland. I de to ukene siden gjenåpningen har han sett hvor knirkefritt endringen har gått, og er stolt av hvordan alle har samarbeidet for å komme i mål.

Bergen Parkering overtar GriegGarasjen
Under grieghallen ligger GriegGarasjen med brede og godt opplyste 413 p-plasser.

Bom- og billettløst

Parkeringshuset under Grieghallen er nå blitt både bom- og billettløst, og følger Bergen Parkerings andre parkeringshus med Easypark og Sesam Sesam-løsning. Slik blir all betaling app-styrt, og man slipper køer under inn- og utkjøring på grunn av billetter og betalingsproblemer. Men ikke vær redd – selv om appene er anbefalt, er det ikke nødvendig for å kunne stå i parkeringshusene. Bilskilt blir registrert ved inn- og utkjøring, betalingsautomat kan benyttes før utkjøring eller faktura sendes dersom betaling uteblir.

– Vi ser at 8/10 av våre kunder nå bruker Sesam Sesam som vi startet i 2015, og det var helt naturlig for alle våre parkeringshus å bli bomløse i 2020. Vi skal gjøre det enklest mulig å bruke byen på alle måter vi kan bidra, sier Trond.

Bergen Parkering overtar GriegGarasjen
Med ny profil og rimeligere priser står GriegGarasjen klar til byens brukere.

Ny profil og billigere parkering

Sammen med nye betalingssystemer og bomløse inn- og utkjøringer, har GriegGarasjen fått både nytt navn og image, og innlemmes i Bergen Parkerings lett gjenkjennelige grønne og sorte profil. I tillegg er prisene justert, slik at de nå matcher KlosterGarasjen, og er dermed blitt noe billigere på dagtid, så vel som halv pris på kveldstid og søndager.

Løftet til Grieg-standard

– GriegGarasjen er et noe mindre parkeringshus, med 413 parkeringsplasser – omtrent halvparten av Klostergarasjen, og bare 1/4 av Bygarasjens kapasitet. Men til gjengjeld er det brede og gode plasser til hver bil, og vi har gjort oss flid for å løfte GriegGarasjen til Grieghallen standard, slik at det føles bra å parkere her under arrangementer og konserter, forklarer Trond.

Han forteller at spesielt det første planet er lyst og velgjort, med høyt under taket og gjennomtenkt belysning. Det er utført en del vedlikehold på bygget og hele garasjen er nymalt. Det hele er nøye planlagt, for å stå i stil med en av Bergens mest estetiske og vakre bygninger.

– GriegGarasjen er noe nytt for oss, da den ikke bare er et parkeringshus, men et komplement til Grieghallen, som også leier et eget plan under sine arrangementer. Da blir det naturlig en noe høyere standard og det har vært en gøyal utfordring. Resultatet er noe vi er utrolig fornøyd med, og vi får så langt svært positive tilbakemeldinger, smiler Trond.

Bergen Parkering overtar GriegGarasjen
Et par svinger forbi ByGarasjen finner du GriegGarasjen, under Grieghallen.

Et verdig alternativ

Samtidig ønsker han å fremme GriegGarasjen som et ypperlig parkeringsalternativ også utenom Grieghallen. Med sin sentrale beliggenhet like ved Lille Lungegårdesvann byr parkeringshuset på en nydelig tur nesten uansett retning du skal i, og er et verdig alternativ til de andre parkeringshusene i sentrum.

– Vi håper selvfølgelig på en høst og en fremtid der kulturopplevelsene i Grieghallen og i byen generelt vil ta seg opp igjen. Fra parkeringshuset kan man gå tørrskodd via trapp eller heis videre til Grieghallen, og ellers får man en fin tur i sentrum, sier Trond. Han forteller videre at bruken av ByGarasjen alt er oppe igjen til 90% av full kapasitet på enkelte dager, og tror dette bare vil øke ettersom byen åpner opp igjen og vaksiner blir satt. Et godt alternativ er altså GriegGarasjen, to svinger fra ByGarasjen, med gode, brede parkeringsplasser og nye, enkle systemer for bruk. Velkommen!