Bergen gjestehavn i Vågen i Bergen er klar for sommer. Merk: Servicesenteret med vaskemaskin og dusjfasiliteter i Vågen er foreløpig stengt grunnet smittevern.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Transport

Bergen gjestehavn er klar for sommer

Bergen gjestehavn i Vågen ser frem til en ny strålende sommer, etter det som har vært en noe laber start på sesongen. byLIV har pratet med maritime leder Christian Hafstad for å høre hvordan sommeren blir.

– Vi er veldig spent på hva som venter oss i sommer. Vi hører rykter om folk som aldri har vært i båt før, som har kjøpt for norgesferien i år, så det blir spennende å se hva som dukker opp! Vi skal hvertfall gjøre vårt aller beste for å gjøre deres tid i vågen så bra som mulig, forsikrer han med en latter.

Med solen og sommeren kommer båtene

Havnevakten er i dialog med Bergen kommune og både redningstjenester og brann for å sikre at alle er best mulig forberedt, selv om det er vanskelig å beregne eller forespeile hvordan sommeren kommer til å bli.

– Vi regner med økt trafikk blant småbåtene i sommerferien og fellesferien, men utenom det er det veldig vanskelig å forsøke å regne på tallene før vi ser hvordan det blir. Vanligvis i mai har vi minst 20-30 båter liggende daglig, men i dag telte jeg knappe 13 privatbåter. Nå er det lovlig å komme inn til havnen igjen etter en lang periode hvor vi frarådet dette, men vi er tilbake i omtrent normal drift nå, og klør etter å få i gang sesongen, sier Hafstad.

Bergen gjestehavn er klar for sommer
Bergen Havn. Foto: Eivind Senneset

Hjelpsomme sommervikarer

For å ta vare på båtene i Vågen i sommer, kommer sommervikarer til å ta seg av kontroll inne i havnen, og vil være både synlige og lett tilgjengelige for spørsmål, i sine gule uniformer med havnevaktens logo godt synlig.  Hafstad håper de blir godt mottatt, og får en god opplevelse av båtfolket, slik som vanlig.

– Vi har ikke vanligvis mye problemer i havnen. Båtfolket er flink å følge regler og overholder ro og orden, og vi koser oss på jobb. Vi forsøker å legge til rette som best vi kan for at alt skal gå bra også i sommer, slik vi vanligvis opplever det. Vi holder selvsagt et noe høyere nivå av smittevern, hvor alt fellesutstyr og bilettautomat blir desinfisert jevnlig, men utenom det er det ikke så mye vi gjør annet enn å henvise til nasjonale retningslinjer og be folk bruke sunt folkevett, avslutter han.

Merk: Servicesenteret med vaskemaskin og dusjfasiliteter i vågen er foreløpig stengt grunnet smittevern.