- Når jeg først fikk anbefalt Tom P for 5 år siden tenkte jeg at en tannlege med det navnet må være en god match, humrer pasienten som deler navn med tannlegen. Gullsmeden og låtskriveren Tom Tumyr (bildet) har vært innom flere tannleger opp gjennom årene, men har aldri vært mer fornøyd enn hos Oris Dental Broegelmannhuset, og tannlege Tom Paulseth. 
Tjenester

Oris Dental – Trygghet i tannlegestolen

Oris Dental er en av Norges største tannlegekjeder, og navnet er godt kjent for mange. Siden oppstart i 2016 har Oris Dental i dag over 80 klinikker landet over, og tre klinikker bare i Bergen sentrum. To av sentrumsklinikkene finner vi på adressen Strandgaten 5, bare noen meter fra Torgallmenningen.

Det er her vi møter tannlege Tom Paulseth, hos Oris Dental Broegelmannhuset. Han har lang erfaring som tannlege, og skal i dag trekke en tann hos sin pasient Tom Tumyr – en erkebergenser med humor deretter. De to holder hyggelig og lett dialog fra første stund, og spøker jovialt gjennom hele besøket.

Oris Dental – Trygghet i tannlegestolen
Tannlege Tom Paulseth hos Oris Dental Broegelmannhuset.

Sikker og trygg håndtering

– Når jeg først fikk anbefalt Tom P for 5 år siden tenkte jeg at en tannlege med det navnet må være en god match, humrer pasienten som deler navn med tannlegen. Gullsmeden og låtskriveren har vært innom flere tannleger opp gjennom årene, men har aldri vært mer fornøyd enn hos Oris Dental Broegelmannhuset, og tannlege Tom Paulseth.

– Som gullsmed vet jeg hva gode hender er, og Tom P har dette. Han er sikker i hva han gjør, måten han håndterer verktøyene sine, det er raskt og smertefritt, og rett og slett en svært behagelig opplevelse å komme til ham – i den grad et tannlegebesøk er behagelig, forteller han.

– I tillegg er han både hyggelig og imøtekommende. Jeg opplever at mange tar ting altfor alvorlig – Tom P kan spøke og le, og har en god væremåte med pasientene.

Kjenner sine pasienter

Behandlingen i stolen svarer til skryten som tannlegen får. Med kyndig hånd settes bedøvelsen, før den skal virke i noen minutter. Stemningen er avslappet, og prosedyren forklares steg for steg. Innimellom spør Tom P hvordan det går, og sjekker med pasienten at han er komfortabel, før han går videre. Det er tydelig at han har tatt seg tid til å kjenne pasientens behov gjennom behandlingsforløpet, og vet at denne pasienten setter pris på litt humor og spøk.

– Mange tror at trekking av tenner innebærer spenntak og å hale og dra. Det er ikke tilfelle, og med riktig behandling er det både effektivt og relativt smertefritt, forklarer tannlegen. Det er ikke første gang han trekker restene etter en knekt tann.

– Spesielt hos eldre pasienter er dette svært vanlig. Mange i denne aldersgruppen har mange gamle fyllinger, hvor tid, syreskader og alder sliter på. I tillegg er det mye amalgam-fyllinger fra før 2008.

Oris Dental – Trygghet i tannlegestolen

Stor bedring de siste årene

Mange kvier seg for et besøk til tannlegen, og 5-10% av voksne unngår tannlegen så lenge det lar seg gjøre, forklarer tannlegen. Dette fører gjerne til at større behandlinger må til, og det blir både dyrt og mer ubehagelig. Det lureste, mener tannlegen, er å følge opp jevnlig behandling og være flink med tannpuss, fluor og tanntråd, slik at tennene holder seg lenge.

Ifølge Tom P har tannhygiene og fokus på renhold bedret seg de siste tiårene. Hos yngre pasienter er det nå sjeldnere og sjeldnere hull, og det vanligste er enkle behandlinger som fjerning av tannsten. Han tror kunnskap og fokus er grunnen til dette, og oppfordrer til flittig bruk av fluor.

Oris Dental – Trygghet i tannlegestolen

Overraskende effektivt

Oris Dental har også startet opp Trygg – et digitalt og fysisk konsept som skal gjøre deres pasienter tryggere gjennom behandlingen. Dette kan man lese mer om på deres nettsider, hvor man også finner vanlige spørsmål og svar rundt tannhelse og problemer, og kan stille egne spørsmål helt anonymt.

– Da var vi ferdig, sier Tom P før knappe 20 minutter av timen har gått. Den knekte tannen er ute, tre sting er sydd, og det hele er unnagjort både raskt og effektivt. Selv pasienten er overrasket.

– Allerede? spør han forfjamset.

– Ja, men vi kan jo ta noen flere om du vil det, smiler Tom P, før han må videre til sin neste pasient.

Besøk Oris Dental i Strandgaten, eller finn klinikken nærmest deg på deres nettsider.