Andreas Morland har startet barbersalong i de 100 år gamle, vernede lokalene som tidligere huset Reimers Tobakk på Galleriet. Her tilbys herreklipp og barbering i avslappende og klassiske omgivelser.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Tjenester

Morland Barbers fikser juleklippen for herrene

Andreas Morland har overtatt de 100 år gamle lokalene til Reimers Tobakk på gateplan i Galleriet. Allerede før åpning hadde den unge barbereren over 120 bookings, og to ukers ventetid.

– Det har vært utrolig spennende å endelig åpne dørene til min egen barbersalong. Nå er håpet og målet at jeg skal holde til her enda lenger enn det Reimers Tobakk gjorde, ler Andreas.

Morland Barbers fikser juleklippen for herrene
Morland Barbers er navnet på den nye barbersalongen til Andreas Morland i første etasje i Galleriet.

Et stort skifte

Andreas Morland har jobbet i Bergen som barberer i 4 år. Han var tidligere utdannet industrimontør, men innså raskt at det ikke var her han hørte til.

– Jeg ville ikke gjøre det lenger. Å være 24 år og allerede mislike jobben er ikke slik man tenker at det skal være. Så jeg sa opp jobben og dro til London for å kurses som barberer.

London til Bergen

I Norge finnes ikke utdanning som barberer, men istedet en flerårig utdanning for å bli frisør. Istedenfor ble løsningen London. Her fikk Andreas spesialisert seg innen barberfaget slik han ønsket, og fikk jobbe utelukkende med herreklipp, i et svært etablert og erfarent miljø.

– I Norge skjedde det en endring på 60-tallet, hvor barberere forsvant og frisører tok over. Men faget er på vei opp igjen nå, og det er stor etterspørsel på markedet. Å gå til barberer istedenfor frisør er blitt svært populært blant menn, forklarer Andreas.

Morland Barbers fikser juleklippen for herrene
Morland Barbers holder til i stilfulle, vernede lokaler på gateplan i Galleriet, med utgang til byens kollektivgate Olav Kyrres gate.

En god opplevelse

Det er slett ikke slik mange tror, at bare menn med skjegg og bart kan komme til barbereren. Her klippes både hår og skjegg med stødig hånd, og Andreas tilbyr en avslappende pustepause i hverdagen. Å komme til Morland Barbers skal være en opplevelse, og noe man ser frem til.

– For meg handler det om å gi kunden en god opplevelse, med en kopp kaffe og en god prat. Samtidig skal det være kvalitet på klippen og et høyt faglig nivå som trekker kundene tilbake.

Verner om historien

De 100 år gamle lokalene på Galleriet er vernet, og det er store begrensinger på hva som kan gjøres av renoveringer. Men det plager ikke Andreas i det minste. Veggene er malt grønne, og komplementerer treverket. Speil langs hele veggen gjør at det små rommet virker større enn det er, og fremhever samtidig detaljene i rommet. Det klassiske og historiske preget ved en barbersalong, går godt sammen med lokalene.

– Vi har vært utrolig heldig og funnet det beste lokalet byen kan by på. Galleriet har spilt på lag med meg hele veien, og veldig behjelpelig i oppstartsfasen. For meg var lokalene som skapt for en barbersalong, avslutter Andreas.

Et sted å vokse

Senterleder Hågen Solheim sier seg enig i at profilen til Morland Barbers passer godt inn i de historiske lokalene, og er glad for å kunne tilby plass til en lokal bedrift å gro og vokse.

– Vi fokuserer gjerne på mindre, lokale aktører når vi har ledige lokaler, og ønsker å bygge opp under byen på denne måten. Andreas har jobbet i byen over lengre tid, og ønsker å starte for seg selv. Han har en stor kundebase som han tar med seg, og kommer midt oppi en voksende og spennende trend med barbersalonger. Alt dette er bare utrolig positivt og lovende slik vi ser det.

Heier på unge, lokale bedrifter

Hågen forklarer viktigheten av å tørre å satse på nye, unge bedrifter, og hvordan Galleriet gjerne disponerer de mindre lokalene sine til akkurat slike formål.

– Galleriet er byens møteplass, og slike spennende konsepter er utrolig viktig for å gjøre senteret nytt og spennende. Så det er utrolig kjekt også for oss å se at aktører som Andreas ønsker å være hos oss, og ser fordelene ved å disponere et sentralt og historisk lokale, midt i sentrum.

Vi ønsker Andreas Morland lykke til videre.

Kan du klippe?

Andreas er på jakt etter barberere til å bli med ham på eventyret! Er du, eller kjenner du noen med kunnskap og ferdighetene til å bli med? Ta kontakt med Andreas Morland hos Morland Barbers, så treffer vi kanskje deg neste gang vi har behov for en stuss.