I denne saken kan du bli nærmere kjent med dyreklinikker, dyrebutikker og hundevennlige spisesteder i Bergen sentrum.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Tjenester

Med dyr i sentrum

På tur gjennom Bergens gater møter vi på både store og små, i alle farger og fasonger. Vi snakker selvfølgelig om byens dyreliv. Bergen er en flott by for deg som dyreeier, med fantastiske fjell og turområder, kort vei til rolige omgivelser, og selvsagt et stort utvalg butikker og tjenester for å gi deg og ditt dyr den beste hjelpen.

Vi har laget en liten guide til byens dyreklinikker, dyrebutikker og til og med funnet en og annen hundevennlig kafè.

Bergen Katteklinikk

J. Brochs gate 18

Bergen Katteklinikk er, som navnet tilsier, en vetrinærklinikk utelukkende for katter. Her får din firbente venn den beste behandlingen en liten pus kan ønske seg. Tanken er at katten slipper ubehagelige og skremmende opplevelser på venterommet, og får spesielt god oppfølging av andre katteelskere.

Klinikken startet etter et lengre samarbeid med dyrebeskyttelsen i Bergen, hvor behovet ble tydelig. Her er hele driften av klinikken og klinikklokalene utformet for katter, samt all veterinærmedisinsk utstyr utelukkende for å behandle katter. Det settes høye krav til kompetanse, herunder videre utvikling og opprettholdelse av kunnskap innen kattemedisin.

Bergen Katteklinikk tilbyr hjemmebesøk innen Bergen Kommune, i de tilfeller dette er forsvarlig og uten behov for mye utstyr. Det innebærer enkle behandlinger som helsesjekk, vaksine, blodprøver, medisingivning, mikrochip ol. Det utføres også avlivning hjemme for de som ønsker å ta et siste farvel med sine pelsvenner i kjente omgivelser.

Bergen Katteklinikk har oppnådd gullnivå som Cat Friendly Clinic (CFC) som er en internasjonal utmerkelse utviklet av International Society of Feline Medicine, og tar sikte på å fremme velvære og omsorg for alle katter som besøker eller blir innlagt på en veterinærklinikk.

Bergen Katteklinikk

Sandviken Dyreklinikk

Sandviksbodene 65 B

Hos Sandviken Dyreklinikk er alle de ansatte opplært i fryktfri håndtering. Dette betyr at de jobber i størst mulig grad uten tvang, og ønsker at dyrene selv skal kunne kontrollere enhver situasjon for å unngå traumer eller stress hos dyrene.

Som frittstående klinikk, med lokal forankring ønsker Sandviken Dyreklinikk å være en annerledes klinikk, som strekker seg det lille ekstra for dyrehelsen. I tillegg til praksisen holdes det jevnlig foredrag og kurs, og klinikken støtter hunde og – katteklubber. Under normale forhold holdes det åpen dag for vanskeligstilte dyr.

Hos Sandviken finner du flere veterinærer med spesialkompetanse som dekker de fleste fagfelt. Klinikken har egen ortoped, Leif Rønning som hjelper dyr som trenger beinkirurgi, og Leif utfører også hjerteutredninger med ultralyd og EKG. Sandviken Dyreklinikk er en av få klinikker i Bergen som har bred kompetanse på eksotiske dyr som slanger, fugler, kaniner, gnagere og reptiler ved veterinær Katrin Zimmermann. Katrin har også lang etterutdanning innen odontologi og utfører alt fra tannekstraksjoner til rotfyllinger og reguleringer (kun på etisk grunnlag). Klinikken har også bred kompetanse innen bløtvevskirurgi, indremedisin og billeddiagnostikk, og har sitt eget laboratorie.

Sandviken tilbyr også hjemmebesøk for livsavslutning i Bergen og omegn.

AniCura Bergen Mini, Sandviken

Sandviksveien 110

AniCura Mini er et nytt konsept i AniCura, skreddersydd for folk og dyr på farten i en hektisk hverdag. Her møter du ingen telefonkø, men utvidede åpningstider, lav konsultasjonspris og utelukkende online booking.

Hos AniCura Mini kan du få vaksine og helseundersøkelse, kloklipp, ID-merking, pass og helsesjekk for ormekur. Mini-klinikkene tilbyr kun tjenester som ikke krever assistanse fra dyrepleier, men du kan også få en rask vurdering og en henvisning videre om dyret ditt har et større problem.

Bergen Smådyrklinikk

Bredalsmarken 15

Bergen Smådyrklinikk har en langåpen poliklinikk som behandler en rekke forskjellige dyrearter, fra zebrafinker og kinesiske dansemus til hunder i hundrekilosklassen. Deres polikliniske service er effektiv og gir raskt løsninger på en rekke problemer og lidelser.

Dogman – Galleriet

Hos Dogman Galleriet er kjæredyr velkommen, og det går heis direkte til butikken fra Telenorbutikken. Her får du som medlem fast 5 for 4 på alle produkter, og du finner en rekke ulike merker på både fôr, leker og annet til dine dyr.

Dogman arrangerer faste valpetreff, og oppmuntrer til sunn sosialisering av valpene.

Dogman Galleriet

 

Dyrenes Butikk – Bergen Storsenter

Dyrenes butikk har holdt til på Bergen Storsenter i over 15 år, og i 2020 fikk de nye store lokaler i 4. etasje. Unni og David Angeltvedt drifter butikken, sammen med flere andre ansatte. Her fokuseres det på kjærligheten til dyrene, og samhold.

I Dyrenes Butikk gjøres det bevisste valg, for å bidra positivt til miljøet. Unni og David bruker i hovedsak norske leverandører, og all embalasje i butikken kildesorteres og brukes gjerne på nytt.

Hundevennlige kafèer

På de fleste uteserveringer i byen får man uten problem lov å ta med en hyggelig og snill hund. Vi anbefaler å spørre pent om lov først for sikkerhets skyld, så vil det meste ordne seg. Men sommeren nærmer seg slutten og godværet er ikke alltid tilstede i byen vår. Vi har funnet fire kafèer hvor hunden er velkommen innendørs.

Vet du om flere? Gi oss gjerne beskjed, så kontakter vi stedet og oppdaterer saken.

Chillout travel store

Torggaten 11

Hos Chillout er hunden velkommen inn, så lenge de andre kundene synes det er greit. Dette er en liten kafè, med et begrenset antall sitteplasser, så pass på å vær respektfull overfor andre kunder slik at alle får et supert besøk. Vi anbefaler kanelsnurrene!

Chillout

Løvetann

Klosteret 16

Den lille nabolagskafèen mot Nordnes er et avslappet sted hvor hunder alltid er velkomne. De ansatte elsker de firbente og tar godt imot både deg og din venn.

Landmark

Rasmus Meyers allè 5

Her kan du nyte et av byens beste lunchmåltider med hunden hvilende under bordet. Mellom 11 og 17 serveres det nydelig mat og god stemning. Perfekt etter en god tur med hunden.

Kafè Chaos

Fosswinckels gate 16

Komfortable sitteplasser skaper ro og god stemning hos Chaos. Her er du og din beste venn alltid velkommen. Hva med å nyte en kopp varm kakao etter en regnværstur?

Starbucks Kjøttbasaren

Vetrlidsalmenningen 2

Med god plass og mange sitteplasser er Starbucks Kjøttbasaren et flott sted for deg og hunden din. Kanskje etter en tur opp Fløyfjellet?

Kjøttbasaren

Norli Strandgaten

Visste du at også hos Norli i Strandgaten er hunden velkommen? På døren er det skiltet med velkommen inn til både deg og din firbente venn. Hvilke bøker liker din hund best?

Norli Strandgaten