Rune Pedersen er tredje generasjons frisør og innehaver av Digg Hair Studio Bergen. Den 1. februar flytter han fra Sundt som skal renoveres til ny, flott salong på gateplan i Vaskerelven 32.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Tjenester

Digg Hair Studio flytter: Det er tid for nye erfaringer

Rune Pedersen og Digg Hair Studio flytter, etter hele 11 år i lokalene hos Sundt. Fra 1. februar blir Digg Hair Studio å finne i Kilroys tidligere lokaler i Vaskerelven 32.

Rune er tredje generasjons frisør i sin familie, og tar etter både mor og farmor. I det som alltid har vært et kvinnedominert yrke, har Rune vokst og erfart på egen hånd hva som kreves i bransjen. Han har alltid visst at dette var veien for ham.

– Jeg jobbet som ryddegutt i mors salong fra jeg var 14 år gammel. Salongen er hjemme for meg, og jeg har elsket jobben min fra dag èn, sier han. Fra ryddegutt til utdanning i Drammen, og lærlingtid i mors salong, gikk ferden videre ut i arbeidslivet. I dag kan Rune se tilbake på 26 år i bransjen, hvor de siste 11 er tilbragt med sin egen salong.

Erfaring og kunnskap

Det er ikke uten betenkeligheter at Digg Hair Studio ble til. Rune har vokst opp med å se og oppleve hvordan livet i en liten salong er, og han understreker at det aldri var et alternativ å overta barndomssalongen. Men i en ny tid og med rikelig med erfaring og kunnskap bak seg, var han likevel klar for noe nytt.

– Jeg ønsket å utfordre meg selv, og følte at jeg endelig hadde erfaringen som krevdes for å starte for meg selv. Det tok tid og var krevende å finne riktig lokale, selge konseptet jeg hadde i hodet, og ikke minst overbevise investorer. Jeg var utrolig heldig med Sundt – det er ikke alle kjøpesenter som ville satset på et helt nytt konsept som Digg var, påpeker Rune. Han har opplevd tiden som et godt samarbeid, men er klar for det nye som venter.

– Å drive i kjøpesenter har sine fordeler, men er også krevende. Man må tilpasse seg åpningstidene, og alltid spille på lag med andre. Når vi flytter inn i Vaskerelven ser jeg frem til en kortere arbeidsdag og mer spillerom.

Digg Hair Studio flytter: Det er tid for nye erfaringer
Fra 1. februar 2022 blir Digg Hair Studio å finne i Kilroys tidligere lokaler i Vaskerelven 32.

Koselig atmosfære

I Vaskerelven 32 blir Digg Hair Studio omringet av flere forholdsvis nye tilskudd. Gaten har skutt fart de siste årene, og både kafeer og bedrifter trives. En frisørsalong vil passe godt inn i mengden. Med nye lokaler blir salongen til Rune mindre, men det er ikke noe han frykter. Han tror det vil skape en triveligere og koselig atmosfære, og korter ned på utsalget av produkter.

– Det er denne veien det går nå. Vi kan ikke konkurere med online salg av frisørprodukter, og det er heller ikke noe vi ønsker. For oss skal det handle om den gode frisøropplevelsen, med personlig og god service, og kunnskap innen faget. Vi gleder oss til å ta imot både nåværende og nye kunder i nye, flotte lokaler.

Kundene følger med

Responsen fra kundene har i aller største grad vært positiv, kan Rune fortelle. Mange påpeker at lokasjon har lite med hvorfor de velger Digg, og at de ønsker å følge Rune. Det varmer for den erfarne frisøren.

– Selv om jeg er innehaver står jeg hver dag på gulvet og friserer. Det har vært et konsekvent valg, og er viktig for meg. Det er tross alt det jeg elsker å gjøre, sier han. Kommunikasjonen med kunder, tillit og de gode samtalene er noe av det som gjør jobben spennende.

– Når man kommer til salongen så skal man kunne stole på personen som klipper eller behandler håret. Det krever kjemi, og for mange er valg av frisør vel så viktig som tannlege eller andre lignende tjenester. Jeg har kunder som har fulgt meg siden oppstarten på Sundt, og vel så det, sier Rune.

Partnerløsning

Med en ny start kommer også andre endringer. Rune utvider driften til en partnerløsning, og håper noen av de ansatte vil bli med ham å heve Digg Hair Studio videre. En gylden mulighet til å tjene mer, og samtidig kunne bidra til utviklingen til Digg i Vaskerelven. Han ønsker erfarne frisører, som kan bringe med seg nye perspektiv inn i driften, og er klar for en utfordring.

– Man må elske jobben like mye som jeg gjør, og være klar for å jobbe hardt, sier Rune. Han håper at nytt blod vil utvide Digg, og bidra til enda større suksess.

– Det hadde også vært moro med yngre motspillere, slik at vi kan spille på hverandres erfaring og kunnskap, og styrke hverandre. Håpet er at vi sammen kan løfte Digg til nye høyder, avslutter han.