Hovedbiblioteket i Bergen sentrum byr på mange kreative aktiviteter i sommer. Foto: Camilla Grindheim Larsen

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Tjenester

Bergen Offentlige Bibliotek: Din kreative oase denne sommeren

Enten du skal tilbringe sommeren i Bergen eller reise bort, så er en tur innom et av byens folkebibliotek en god idé. Lån med deg bøker i kofferten, eller benytt deg av de ulike fasilitetene som er tilgjengelige hos biblioteket.

Biblioteket har ikke bare en stor og variert samling av bøker, filmer, spill og musikk, men også ulike fasiliteter som symaskiner, verktøy og studio for innspilling av podkast og video. Du kan til og med låne gitar og noter på Hovedbiblioteket, dersom du ønsker å lære deg noe nytt.

Gjennom sommeren vil det også dukke opp drop-in aktiviteter for barn og unge på bibliotekene, hvor de kan få teste læringslekene sammen med flinke veiledere. Her gjelder det å følge med på bibliotekets nettside for å få med seg hva som dukker opp av spennende aktiviteter.

Bergen Offentlige Bibliotek: Din kreative oase denne sommeren
Visste du at det er tilgang på symaskin på Hovedbiblioteket i sentrum? Foto: Camilla Grindheim Larsen

Bærekraftslaben

I Bærekraftslaben på Hovedbiblioteket, kan du bruke studio til å spille inn din egen podkast eller filme foran en grønnskjerm. Du kan også bruke symaskiner og overlock-maskiner, og det finnes det en rekke spennende verktøy og utstyr som kan brukes.

Bergen Offentlige Bibliotek: Din kreative oase denne sommeren
På biblioteket er det også eget podcaststudio du kan benytte! Foto: Camilla Grindheim Larsen

Sommerles

Ikke glem Sommerles, en utfordring til de leselystne barna! Sommerles er en nasjonal og årlig leselystkampanje for barn på 1. – 7. trinn som varer fra 1. juni til 31. august. I denne perioden kan barn som deltar samle poeng ved å lese eller lytte til bøker, også kan de hente ut premier på bibliotekene i Bergen. Mer informasjon på sommerles.no.

RELATERTE MEDLEMSBEDRIFTER >