Austad Diagnostikk har åpnet i nye, flotte lokaler på Bergen Storsenter. På bildet er radiolog og grunder Tor Austad i gang med undersøkelse.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Tjenester

Austad Diagnostikk til Bergen Storsenter

Austad Diagnostikk benyttet noe roligere forhold under pandemien til tilrettelegging og innflytting i nye, flotte lokaler ved Bergen Storsenter.

Et tilbud for alle

– Vi opplever at mange er mer opptatt av helsen nå enn tidligere og tar derfor selv initiativ til å utrede sine plager. Det mange opplever som nyttig er ultralyd i tillegg til samtale med legen. Denne kombinasjonen gjør at man kan avklare en rekke ulike tilstander og plager, sier medisinsk ansvarlig, Tor Austad.

Mange kommer til Austad Diagnostikk med plager de ønsker utredet. Det kan være alt fra symptomer i hals, bryst til mage eller bein. Andre føler seg friske, men har opplevd sykdom i nær familie eller de ønsker å ha mer fokus på helsen.

– Noen opplever også en fordel ved at de ikke trenger henvisning for å komme til oss. Dette kan spare dem for mye tid i enkelte tilfeller. Samtidig ønsker vi et godt samarbeid med fastlegene og mottar også henviste pasienter.

Austad Diagnostikk til Bergen Storsenter
Venterommet hos Austad Diagnostikk på Bergen Storsenter.

10 klinikker i Norge

Austad Diagnostikk har nylig feiret 20 års jubileum. Første klinikk ble åpnet på i Ulsteinvik på Sunnmøre i 2000. Mye har skjedd siden den gang og nå har de 10 klinikker fordelt fra Tromsø i Nord til Oslo i Sør, og nå også i hjertet av Bergen!

– Vi har også tilknyttet stadig flere dyktige spesialister som jobber hos oss. Det er et spesialisert helsetilbud med fokus på forebyggende helse, og Austad Diagnostikk er ledende innen helsesjekk med ultralyd i Norge, forklarer Austad.

Austad Diagnostikk til Bergen Storsenter

Helsesjekk med ultralyd

Helsesjekk med ultralyd er en konsultasjon hos røntgenlege som inkluderer samtale i tillegg til en systematisk undersøkelse med ultralyd av indre organer og blodårer i kroppen. Legen undersøker blant annet stoffskiftekjertelen, lymfebaner, bryst og armhule, bukspyttkjertelen, lever, galleblære, nyrer og urinveier, prostata, testikler, livmor og eggstokker.

– Ultralyd er et håndverk som krever tid å bli dyktig på, men som er spennende å drive med når man behersker det. I tillegg er det stor faglig utvikling, som vi selv også er med på å drive fremover gjennom forskning.

I tillegg til at legen forklarer underveis gjennom undersøkelsen, får man med seg skriftlig svar umiddelbart. Dersom det avdekkes forhold som bør følges videre, henvises man ved behov.

Austad Diagnostikk til Bergen Storsenter
Legerom hos Austad Diagnostikk på Bergen Storsenter

Spennende og givende hverdag

– Det som gjør dagen ekstra givende er at man får en så tett dialog med pasientene. Hver konsultasjon tar vanligvis 30 minutter, hvor samtalen med pasienter pågår både før, under og etter ultralydundersøkelsen. I tillegg opplever vi at de som kommer til oss er svært fornøyde med våre tjenester og at vi kan hjelpe mange, dette er selvsagt spesielt hyggelig!

Folk er ofte friskere enn de tror

– Hos noen gjør vi funn som tilsier at de bør justere livsstilen og kanskje også kostholdet noe. Vi har ernæringsfysiolog som kan bidra bidra med rådgivning innen kosthold og individuell oppfølging for de som ønsker det. Det er derimot viktig å påpeke at de aller fleste som kommer til oss kan beroliges etter samtale og ultralyd, og kan fortsette hverdagen som vanlig, avslutter Austad.