Julie-Mari Hallaråker og Ragni Karlsen har de siste årene samarbeidet om sine to vintage klesbutikker i sentrum; Vintage Sisters og Kostym.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mote

Vintage, brukt og antikk – Gammelt nytt er det store nye!

I Bergen sentrum kan du gå på skattejakt i butikker med brukthandel, vintage og antikviteter hos Kostym, Vintage sisters og Magnussens brukt og antikk.

Blant Bergens mange gater ligger bortgjemt noen små juveler for de noe spesielt interesserte. Vi har sett nærmere på noen av Bergens brukt-, vintage- og antikvitetsforretninger!

Vintage Sisters / Kostym

Nøstegaten 82 / Skottegaten 21, Nordnes
Kostym: Pop-up, sjekk Kostym på Instagram
Vintage sisters: Lørdag kl. 12-16

Julie-Mari Hallaråker og Ragni Karlsen har de siste årene samarbeidet om sine to vintage klesbutikker i sentrum. Kostym og Vintage Sisters ligger med 200 meters mellomrom på Nordnes. De to butikkene samarbeider, og deler gjerne både kunder og produkter med hverandre. Mens Kostym kun fører vintage, og har mye klær fra 60-, 70-, 80- og 90-tallet, har Vintage Sisters mer av årgangsvarianter når det kommer til klær, sko og tilbehør.

– Vi selger begge fra våre private samlinger som er bygget opp over flere år, og supplerer med bytting og donasjoner, forteller Julie-Mari og Ragni.

De to fokuserer mye på gleden av gjenbruk, og ønsker en større bevissthet rundt forbrukerrollen i samfunnet.

– Men først og fremst driver vi jo fordi vi finner så stor glede i å se andre finne det de opplever som skatter her hos oss, smiler de.

Vintage, brukt og antikk – Gammelt nytt er det store nye!

Magnussens brukt og antikk

Øvregaten 6
Åpent man–lør kl. 11–17

Leif Magnussen har det aller meste i sitt antikvariat. Han kan fortelle at  butikken stadig er besøkt av rekvisitører på jakt etter de tidsriktige duppedittene til en ny innspilling, og han møter samlere igjen og igjen – på jakt etter sitt nyeste kupp.

– Folk kommer til meg for mangfoldet, ikke for den gode plassen, smiler Magnussen selv mens han navigerer mellom det stappfulle lokalet sitt. Butikken ser ut som den er fylt til bristepunktet.

– Vi har ekstremt mye varer inne nå, på grunn av det lange oppholdet i vår, forteller han. Selv om mye går i fotografiutstyr og maritime tema, skryter Magnussen på butikken alt fra fingerbøl til motorsykler.

– Det er bare å komme inn og begynne å grave, ler han.

Magnussen tar også imot varer om han blir bedt om det, og finner noe av interesse. Det skjer ofte dersom noen skal flytte, selge en gammel hytte, eller etter dødsbo.