Fingertippen

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mote

Tattoo i Bergen

I Bergens gater finner vi flere og flere tatovering og piercingstudioer. Men hvor går man og hvem leverer best den stilen du ønsker? Vi har forhørt oss med noen av de eldste, de nyeste, de største og de minste studioene i byen for en introduksjon til deres stil og hvorfor akkurat deres studio er stedet for din neste tatovering.

Tattoo i Bergen
Wenche og Jaime hos Fingertippen Tattoo & Piercing Culture Club i Øvre Korskirkeallmenningen 6

Fingertippen Tattoo & Piercing Culture Club

Øvre Korskirkeallmenningen 6

Fingertippen er et nyåpnet tattoverings- og piercing studio i Bergen Sentrum. Jaime fra Portugal og Wenche fra Bergen har sammen åpnet studioet, og har tatovert siden 2002 og 2015, henholdsvis.

– Vårt mål har vært å skape en god og komfortabel atmosfære, og en plass som inspirerer, fylt med kunst, design, farger, unike gjenstander og smykker og piercinger i fleng, sier Wenche.

– Vi forsøker å tilpasse oss kundenes behov, ved at vi har fleksible åpningstider etter avtale. Da vi skulle åpne vårt nye studio ønsket vi å skape et fellesskap, gjennom forskjellige events, kulturelle aktiviteter og kjekke sammenkomster. Dette har måttet vente grunnet dagens situasjon med korona, men vi håper å få dette i gang så snart det lar seg gjøre – her skal vi ha det kjekt, avslutter Wenche.

Tattoo i Bergen
Valhall Tattoo Supply & Piercing i Domkirkegaten 5

Valhall Tattoo Supply & Piercing

Domkirkegaten 5

Valhall begynner å bli et kjent navn i Bergens tatoveringskretser, etter etableringen i 2017. De tilbyr tatovering, forskjellige typer piercing, og laserfjerning av tatoveringer.

– Vi tilbyr forskjellige tatoveringsstiler, tilpasset kundens ønske og behov. Våre fire artister lager design til en rimelig pris, alle i sin særegne stil, og i tillegg har vi en svært dyktig lærling, forteller Ivana, en av Valhalls faste tatovører.

I tillegg til sine faste ansatte, har Valhall jevnlig inne gjestetatovører som reiser fra hele verden for å dele kunnskap og produsere kvalitetstatoveringer for ivrige bergensere.

Tattoo i Bergen
Star Ink Tattoo i Vestre Skostredet 6

Star Ink Tattoo

Vestre Skostredet 6

Etter mange år i eget studio i Golden Sands, Bulgaria, bestemte Lyubomir Dokatanov seg for å starte på nytt. Flyttingen kom av et ønske om å jobbe med flere større prosjekter, og over lengre tid – ikke bare ferietatoveringer. Valget falt på Bergen.

Hos Star Ink finner vi fire tatovører. Tanya er deres hovedtatovør, og jobber gjerne med tynne linjer og feminine stiler. Borislav jobber med old-school type tatoveringer, og farger, mens Vasko og Lyubomir selv foretrekker å designe i japansk stil og realisme.

“Express and Impress” er slagordet hos Star Ink, og de bruker mye tid på å prate med kundene sine for å sikre kvalitet over tid, og å gi forståelse av hvordan tatoveringer utvikler seg. Tatovørene hos Star Ink råder gjerne imot kundens ønsker dersom de mener noe annet. Slik tar de vare på sine kunder.

Let’s Buzz!

Marken 21

Let`s Buzz! er Bergens eldste tatoveringsstudio. Etablert i 1991, gjør studioet alle stilarter innen tatovering, etter hvilken av artistene du velger å komme innom.

Studiet ble startet av Tomas Brudvik som gjør portretter av mennesker og dyr, samt tradisjonelle motiv fra den vestlige tradisjonen. Sandy Brudvik er Amerikansk, men har bodd i Norge siden 1997, da hun møtte Tomas. Hun gjør flotte tatoveringer av dyr, blomster og detaljerte motiver fra naturhistorikken. Torkjell foretrekker motiver av litt størrelse hvor man kan virkelig tegne, og Christine Horvei trives best med dekorative motiv av blomster og motiver hentet fra litteratur og film.

Mikal Buanes har spesialisert seg på dekorative mønstre og ornamentikk samt japanske motiver, Ingrid Marie Gullstein elsker eksplosive farger og positive motiver med en nostalgisk følelse. Kitty Case flyttet til Norge for fem år siden. Hun gjør detaljerte motiver, gjerne en blanding av «søtt og mørkt».

Laila Faugstad er piercer og har gjort en stor jobb med å endre hele smykkekolleksjonen til kvalitetssmykker av titan.

Tattoo i Bergen
Bergen Ink Senter i Jon Smørs gate 8

Bergen Ink Senter

Jon Smørs gate 8

Dette var det første «Custom tattoo studio» i Bergen, åpnet i 2007 og er drevet av Marcello Cordova. Hos Bergen Ink Senter er det stor fokus på individualitet i mennesker og den estetisk utførelse i tatoveringer.  Alle artister hos Bergen Ink Senter har diverse utdannelse innenfor kunst, som gir dem muligheter til å skape unike design tilpasset hver enkelt kunde. De har 3 faste artister og en lærling.

Sonia er fra Spania, og gjør old-school tatoveringer.