Karen Elisabeth Moe (til ventre), aka Strømpedamen, selger mer enn bare strømper! (Foto: Janicke Hansen | Syde AS)
Mote

Strømpedamen – mer enn bare strømper

Trodde du at Strømpedamen kun selger strømper? Da har du gått glipp av noe! Hos Strømpedamen finner du nemlig ikke bare et bredt utvalg av strømper, strømpebukser og sokker, men en komplett kleslinje med klassiske plagg som er perfekte for dem som er opptatt av bærekraftig mote.

Bak Strømpedamen står en energisk kvinne med en lidenskap for mote og et øye for detaljer. Karen Elisabeth Moe, aka Strømpedamen, begynte sin karriere i en strømpebutikk på Galleriet for over 30 år siden, og åpnet deretter sitt egne strømpe utsalg i Jon Smørsgate i 2012. Noen år senere utvidet hun med et utsalg også i Markeveien. Fagkunnskap, personlig service og det å følge med på skiftende trender har hele tiden vært nøkkelen til suksess

– Det er vanlig at kundene gjerne tar med seg kjolen eller antrekket de skal bruke, så hjelper vi til med å finne den perfekte strømpebuksen eller tilbehøret. Enten det skal være en «statement»-strømpebukse eller noe som hjelper med å skape en glatt siluett, sier Karen

I butikken finner du nemlig et hav av strømpebukser i utallige farger, stiler og mønstre, men også figurformende strømpebukser, underkjoler og undershortser som hjelper til med problemområder.

– Undershortsene er også perfekt om sommeren når det er varmt. Vi vet jo alle hvor irriterende der er med klamme lår som gnisser mot hverandre under sommerkjolen. Det problemet fikser undershortsen!

Til hverdag, fest og bunad

Konseptet til Strømpedamen er at de vil bidra til at du skal kunne kle deg pent, uansett årstid, og at du med enkle grep skal kunne endre et antrekk til å fremstå som nytt. Ta for eksempel den klassiske sorte kjolen som kan fremstå som et helt nytt antrekk bare ved å ta på en annen strømpebukse, eller et enkelt skjørt som kan benyttes både til hverdag og fest ved å veksle mellom strømpebukser i ulike farger, mønstre og materiale.

Har du tenkt å lufte bunaden i vår og sommer finner du selvsagt de klassiske bunadssstrømpebuksene i butikken til Karen.

– Det mange ikke vet er at en del av de unge er litt «rebell» og bryter med de etablerte normene. De kjøper nemlig stay-ups som de bruker under bunaden for å føle seg ekstra fin fra innerst til ytterst.

En kleslinje med klassiske og praktiske plagg

Wolford er en av hovedleverandørene til Strømpedamen, og i tillegg til et stort utvalg strømpebukser finner du også en hel kolleksjon med klassiske og praktiske plagg. Bodier med singlett-finish eller høy hals er populære som basisplagg, og kan kombineres med klassiske bukser og skjørt i enten tøy eller kunstskinn, som du også finner i butikken.

– Disse plaggene er helt fantastisk som en basisgarderobe, og egner seg veldig godt om du er mye på reise. De krøller ikke, og har du et lite utvalg av plagg med deg kan de kombineres og mikses slik at du er kledd for både møter, reise, middag og fest. En annen god ting med å benytte bodier under bukser og skjørt er at du unngår gliper mellom topp og underdel, og du slipper kanten du ofte får om overdelen puttes ned i buksen.

I tillegg til at denne kleslinjen både ser og føles bra på, er det betryggende å vite at Wolford også er opptatt av miljø og bærekraft, og er banebrytende og prisvinnende på materialteknologi og utvikling med sine biologisk nedbrytbare klær.

Strømpedamen – mer enn bare strømper
Ponchoer og annet ulltøy kommer i et hav av farger og fasonger hos Strømpedamen (Foto: Janicke Hansen | Syde AS)

Varmende underplagg og nostalgiske ullklær

Som en del av utvalget finner du også flotte ull og silketopper i alle varianter. Disse kan du bruke under andre plagg på kalde dager, men mange av dem er faktisk så fine at man kan benytte dem som en vanlig genser. Karen har også et utvalg av det hun kaller nostalgiske ullklær som har slått spesielt til hos den yngre generasjonen

– Her finner du overdeler med samme strikkede hullmønsteret som jeg husker mine bestemødre brukte. Mange unge syns de er knallstilig og liker veldig godt at de er laget i naturfibre istedenfor syntetiske materialer, og det gjenspeiler at de er opptatt av både mote og bærekraft, avslutter Karen.

Ta turen innom Strømpedamen i Jon Smørs gate eller Markeveien