Har du vurdert nye tillegg til piercing-kolleksjonen, eller ønsker deg nye samleobjekter i smykkesamlingen, så stikk gjerne hodet innom Maria Black i Strandgaten 25.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mote

Maria Black – En ny vri på smykkeindustrien

For drøye 10 år siden startet kjøbenhavnbaserte Maria Black sitt smykkemerke med samme navn. Siden har butikker sprunget opp på tvers av Europa, og de moderne smykkene med etikk og bærekraft bak seg er populære hos både kjendiser og folk i gaten. Butikkene revolusjonerer den norske smykkeindustrien.

I Maria Black butiken i Bergen jobber blant annet Hayley Rossi og ansvarlig piercer, Dainis Zeimats. De to kom til Bergen under pandemien, og har jobbet i butikken i Strandgaten 25 i like over ett år. Både Hayley og Dainis stortrivdes i byen, og liker roen som Bergen har over seg.

– Vi har begge jobbet i London, og opplevelsen er en helt annen. Jeg innså aldri hvor hektisk livet var før jeg kom hit og kan trekke pusten og oppleve en annen type by, forteller Hayley. For henne har det alltid vært en drøm å oppleve verden, og hun hoppet på tilbudet da stillingen ble annonsert. Nå ser hun ikke for seg å flytte tilbake.

Maria Black – En ny vri på smykkeindustrien
Maria Black bruker IMPACT-gold som består av en blandingslegering bestående av 30% Fairtrade gull og 70% resirkulert gull.

Etisk fokus

Smykkebutikken baserer seg på enkle smykker og design som kan tilpasses hver enkeltes stil og ønsker. Hos Maria Black skal det være noe for alle, uten å tenke på identitet, kjønn, eller bakgrunn.

– Vi er lokale ambassadører for et større mål. Maria Black produserer smykker laget av resirkulert sølv og bruker i tillegg IMPACT-gull som er en blandet legering bestående av 70% resirkulert gull og 30% Fairtrade gull. Vi har også gått over til å bruke laboratorie-dyrkede diamanter. Det er kult å jobbe for et brand som tar et sånt ansvar, forteller Hayley.

Maria Black – En ny vri på smykkeindustrien
Maria Black selger laboratoriedyrkede diamanter som er produsert på et bærekraftig og etisk sunt grunnlag.

Laboratoriedyrkede diamanter

Maria Black er en av de første innen smykkeindustrien som har gjort et bevisst skifte til kun å selge laboratoriedyrkede diamanter. Dette betyr garanti for at alle diamantene er produsert på et bærekraftig og etisk sunt grunnlag.

– Maria Black er et dansk merke, men har lenge vært en Norges favoritt. I 2018 åpnet Maria Black egen butikk i Oslo sentrum og etter flere suksessfulle år i hovedstaden ble Bergen et naturlig valg for brandet sin andre butikk, forklarer Hayley. Hun sier at mange kunder samler på de forskjellige kolleksjonene hos Maria Black.

– Det er moro å være en del av utviklingen innen bransjen, og innen trendene. Vi ser at mange blir positivt overrasket over at de kan kjøpe smykker hos oss, og føle at det passer dem og deres personliget. Man er aldri for gammel til å bruke pene smykker og juveler.

Maria Black – En ny vri på smykkeindustrien
Hos Maria Black i Strandgaten 25 har de kunnskapen, bakgrunnen og utstyret som skal til for å gjøre piercing til en trygg og fin opplevelse.

Kunnskap og trygghet

Maria Black tar en helt ny tilnærming til både smykkedesign, produksjon og stil, men også til piercingbransjen. De tilbyr piercing av ører, nese og septum. I butikken er det Dainis som står for alt av kroppssmykker, og han er svært nøye på hva som er riktig tilnærming til piercings.

– Det har skjedd en enorm revolusjon innenfor piercing-bransjen de siste 10 årene. Nå tenker vi på det som en medisinsk prosedyre, og det er ikke noe hvem som helst bør gjøre. Hos Maria Black har vi kunnskapen, bakgrunnen og utstyret som skal til for å gjøre det til en trygg og fin opplevelse. Jeg vil også lære kunden å kjenne, og ønsker at de skal være helt komfortabel sammen med meg når vi piercer, sier Dainis.

Materialene er viktig

Smykkene Dainis bruker når han piercer er nøye utviklet for å passe bruken. Det er ikke hvilket som helst metall man skal putte i kroppen.

– Vi bruker utelukkende 14 karat gull, og ekte diamanter når vi piercer. Dette er kvalitetssmykker, som er designet for å vare, ikke bare gjennom gro-prosessen, men også vare livet ut. Jeg ser på anatomi hos hver enkelt før vi plasserer smykkene, og tilbyr alltid konsultasjon med kunden før vi piercer, slik at de har all informasjonen de trenger – helt gratis, forklarer han.

Maria Black – En ny vri på smykkeindustrien
Har du vurdert nye tillegg til piercing-kolleksjonen, eller ønsker deg nye samleobjekter i smykkesamlingen, så stikk gjerne hodet innom Maria Black i Strandgaten 25.

Smykker som kan stoles på

Dainis er lidenskapelig opptatt av å utdanne sine kunder, og å forklare hvorfor prosessen så vel som materialet er viktig.

– Mange tror fremdeles det er ok å bruke sølv eller gullbelagte øredobber ved nye hull i ørene. Dessverre er ikke disse materialene egnet ved ferske piercinger. Vi er alle forskjellige og kroppen kan reagere annerledes fra person til person – selv med samme piercing. Derfor tilbyr vi smykker som vi vet kan stoles på og hvor vi har all kunnskap om både produksjon, prosesser og materialer, understreker han.

Har du vurdert nye tillegg til piercing-kolleksjonen, eller ønsker deg nye samleobjekter i smykkesamlingen, så stikk gjerne hodet innom Maria Black i Strandgaten 25. Her finner du både god hjelp, lang erfaring, og hyggelig service fra både Hayley og Dainis.