Daglig leder Janita Kjærland foran den nye Helly Hansen-butikken i Strandgaten som er den første av sitt slag i Bergen.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mote

Helly Hansen: Yttertøy til å stole på

Det er over 30 år siden Janita Kjærland først tok på seg rollen som butikksjef i Bergen. Etter en lengre pause fra rollen er hun nå tilbake, og denne gang er det den splitter nye Helly Hansen-butikken i Strandgaten som har sikret seg hennes erfaring og kunnskap om det å drive butikk.

Den splitter nye Helly Hansen-butikken er den første av sitt slag i Bergen. Her får kundene se og oppleve hva Helly Hansen er, hva merket står for, og hvordan de påvirker verden. Her handler det ikke bare om seiling og regntøy, men om skitøy, tøy til barn, og alt der i mellom. Og alt er selvsagt vanntett og kvalitetssikret med Helly Hansen’s helt egne design og teknologi, opparbeidet gjennom årevis med kvalitet.

Profesjonelle tilbakemeldinger

– Helly Hansen samarbeider blant annet med profesjonelle seilere og Norsk Folkehjelp. Disse menneskene tester og prøver klærne i ekstreme forhold, og gir tilbakemeldinger som hjelper oss å utvikle tøyet videre, forteller Janita. Hun viser til Helly Hansens kjente motto som pryder veggen: Trusted by Professionals.

Det er mellom annet disse tilbakemeldingene som gjør at teknologien og kvaliteten hos Helly Hansen er helt unik.

Helly Hansen: Yttertøy til å stole på
På historieveggen kan kundene bli kjent med Helly Hansens historie fra starten i 1877 og frem til i dag.

Historieveggen

I overetasjen i det store lokalet, er det viet en vegg til historiefortelling. Her får kundene lese om, se, og oppleve det verdenskjente merkets historie, helt fra starten i 1877. Sjømannen Helly Hansen ønsket å oppgradere regntøyet som ble brukt ombord, og gjøre det både tett og vannavstøtende. Hansen og fruen jobbet fra kjelleren, og innen kort tid var Helly Hansen en av de største innen klesproduksjon og design. Resten er historie.

– På veggen viser vi frem alle de revolusjonerende øyeblikkene, forklarer Janita, og plukker frem en stilfull regnkåpe som helt fint kunne glidd inn i bybildet i dag.

– Dette er en original Helly Hansen kåpe fra slutten av 60-tallet. Siden den gang har teknologien utviklet seg videre, og i 1984 lanserte Helly Hansen Helly Tech, som både puster og er vanntett. Den dag i dag er det den samme teknologien vi bruker i plaggene i butikken, sier hun.

Helly Hansen: Yttertøy til å stole på

Turister og lokale

Etter en god måned i Strandgaten har Janita og de andre i butikken begynt å se kundemønsteret, og kan tilpasse seg hver dag. Når vi er innom kan Janita fortelle at det ligger to cruiseskip til kai, som betyr at det blir en travel dag.

– Turistene kommer gjerne innom, for de kjenner igjen navnet og kjenner til merkets kvalitet. Mange kjøper med seg regntøy og turtøy, og noen kommer bare innom for å kikke og oppleve butikken. Det synes vi selvsagt er veldig hyggelig.

Av lokale bergensere er det en god miks som besøker den nye lokasjonen. Mange driver aktivt med seiling, og er på jakt etter klær til det formålet. Janita og de andre lytter til behovene, og kan med sin kunnskap og ekspertise anbefale hvilke produkter som passer til hvert enkelt nivå.

– Andre kommer innom oss for å kikke og spør gjerne hva vi har og hvordan vi kan hjelpe. Det er alltid spesielt hyggelig å kunne informere og dele hva Helly Hansen er og hva vi står for, sier Janita. Hun understreker at selv om denne butikken strekker seg litt utenfor det mange kjenner som Helly Hansen, og tilbyr både streetwear og mer urbane stiler, er det viktig å ha et fokuspunkt.

Helly Hansen: Yttertøy til å stole på

En levende butikkmiks

– Vi skal ikke være en alt-i-ett butikk, hvor en finner alt innen sportsklær eller hobby. Vår ekspertise er tekniske produkter innen sailing, ski, friluftsliv og regntøy, og så sender jeg gjerne kunder videre til en av de andre fantastiske butikkene i Strandgaten dersom de ikke finner det de letter eter hos oss, smiler hun varmt.

Butikkmiksen i Strandgaten vokser og lever om dagen, og Helly Hansen er bare det siste tilskuddet i en lang rekke. Det er forfriskende å oppleve butikksjefer og naboer som samarbeider, og trekker hverandre opp, istedenfor å forsøke å heve seg over konkurransen. Det gjør Strandgaten til en stadig mer attraktiv og levende del av byen.

– Helly Hansen har kikket på Bergen lenge, og har ventet på de riktige lokalene og den beste lokasjonen. Det er jeg helt sikker på at vi har funnet her. Vi gleder oss til å se enda mer av både turistlivet og det lokale miljøet. Og så gleder vi oss selvsagt litt ekstra til å oppleve jul i Strandgaten, avslutter hun.