Sushi restauranten Sabrura Galleriet mistet hele driftsgrunnlaget i mars 2020. Men med kreativitet, rask handling og nytenking kjempet de seg gjennom pandemien og åpnet nye dører til fremtiden.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

Sabrura – Nytt år, nye muligheter

Da byLIV sist snakket med Roy Mindor Småvik hos Sabrura Galleriet i januar 2020, handlet det om sushibuffeten og hvor godt konseptet fungerte. Vi snakket om lokasjon, om hvordan Sabrura Galleriet´s første måneder hadde vært, og hvordan suksessen skulle fortsette. Så kom mars 2020. Samfunnet stengte ned, og Sabrura´s beste konsept kunne ikke serveres på flere lange måneder.

Nå, ett år senere møter vi Roy igjen, og denne gangen handler det om hvordan handle raskt, tenke nytt og å bruke kreativiteten til å åpne nye dører for fremtiden, når en pandemi rammer serveringsbransjen.

Hvordan har det siste året vært hos Sabrura Galleriet?

– I mars 2020 da alt forsvant under føttene våre, og vi ble forbudt å levere buffet – som var vårt eneste og bestselgende konsept… jeg tror ikke jeg forsto hvor alvorlig og hvor lenge dette ville ramme oss, forteller Roy oppriktig. Han innrømmer at hadde han visst hvor vedvarende pandemien og tiltakene skulle bli hadde han ikke reagert på samme måte.

Sabrura – Nytt år, nye muligheter
Sabrura Galleriet er kjent for sitt populære buffet-konsept. Under koronapandemien måtte de tenke nytt, og lanserte hjemme-buffet med kosekomboer innen 48 timer etter nedstengingen!

Sjansespill

Roy tok tiden under nedstengning til å se på resultatene etter åpningen fire måneder tidligere. Han gjorde omstillinger og investeringer for å bedre det som ikke fungerte, og tok flere sjanser som fort kunne vært fatale.

– I ettertid er jeg utrolig glad for å være en del av en kjede, hvor det ble gjort umiddelbare grep for å omstille seg, og jeg alltid visste at vi hadde et støtteapparat i ryggen, ler han. Kombinasjonen av kjedens tiltak og egne vurderinger har gjort at Sabrura Galleriet overlevde den verste tiden og fikk jobbet seg gjennom resten av året.

– Vi overlevde ved å endre buffet-konseptet til en hjemme-buffet med kosekomboene som ble startet innen 48 timer av nedstengningen. Vi beholdt tanken om mye mat for en rimelig penge, og man kunne bestille takeaway og få en full buffet med hjem på sofaen. Siden jobbet vi videre med nye smaker og konsepter. Nå har vi både a la-carte med dessert, og buffeten som er like populært som alltid.

Sabrura – Nytt år, nye muligheter
Nå er restauranten åpen igjen, med utvidete åpningstider, buffet og utsikt mot Bryggen!

Kveldens Sabrura

Når vi nå prater er altså buffeten tilbake på plass i lokalet, og ting er tilsynelatende tilbake til slik det var. Riktignok med større avstand mellom gjestene og flere masker, samt antibac og andre smitteverntiltak. I tillegg er åpningstidene utvidet, slik at man nå kan velge å tilbringe kvelden med noe godt i glasset og nyte den uslåelige utsikten over Bryggen.

– Selv om vi ikke innså det tidligere har vi fått flere ekstra bein å stå på. Det er vi takknemlig for. Og når vi tenkte over det var det naturlig: Vi bruker mye penger på å leie lokalet – hvorfor skal vi stenge tidlig og ikke bruke tiden til det fulle. Nå er det også mindre rush og gjestene har god tid og plass til å kose seg, sier Roy.

Visdomsord

Fremover planlegges det for, og gledes til dagen vi kan kaste maskene. Men aller mest gleder han seg til å slippe stresset med nye lover og regler nesten daglig. Det er slitsomt.

– Før var de største bekymringene om været var godt eller dårlig, og hvor mange gjester vi fikk inn. Nå har vi helt nye spilleregler, og de endrer seg jevnlig. Jeg ser frem til en tid når vi alle får komme inn i normalen igjen og prate om været.

Tross utfordringer i fleng, er Roy stolt over Sabrura Galleriet, og alt som har kommet av det siste året. Det har vært mange viktige lærdommer å ta med seg videre.

– Vi har vel alle lært at vi ikke kan ta noe for gitt. Det du hadde i går kan være borte i morgen, og det skjer raskt. Vi må endre oss, og tilpasse oss – se fremover mot det bedre, istedenfor bak mot det gamle, avslutter han.