Fredag 20. oktober åpnet Basso Social sin nye restaurant i Bergen i Strandgaten 53. Foto: Basso Social
Mat og drikke

Restauranten Basso Social åpner i Bergen

I Strandgaten 53, like ved starten på Gågaten, kan du besøke Bergens nyeste tilskudd på restaurantfronten. Fredag 20. oktober åpnet nemlig Basso Social dørene sine for å ta imot sultne bergensere på jakt etter en ny smaksopplevelse.

Basso Social er et restaurantkonsept inspirert av det italienske kjøkken, og foregår på den måten at maten som serveres deles rundt et hyggelig bord i godt sosialt lag. Gjennom en ferdigsatt meny på 10 eller 13 retter blir du som gjest tatt med på en lang smaksreise og får muligheten til å prøve mange ulike retter under én samlet middag. Konseptet ble startet i 2018 i Århus og var da et av de første konseptene i Danmark med Social Dining som hovedtanke.

– Mange tenker at Social Dining er et konsept hvor man deler mat og bord med mange fremmede, men det stemmer heldigvis ikke, sier daglig leder Alice Breivik. Her kommer du med venner, familie eller kolleger og får en rekke smakfulle retter servert til bordet, som man deretter deler.

Restauranten Basso Social åpner i Bergen
Foto: Basso Social

Maten blir et naturlig samtaleemne

Å dele et måltid på denne måten innbyr ofte til mye mer konversasjon og involvering både mellom gjestene og mellom de ansatte og gjestene. Istedenfor at alle sitter med hver sin tallerkenrett som man konsentrerer seg om blir det helt naturlig å snakke om det man spiser og hvordan det smakte. ,

–  Maten blir et naturlig samtaleemne og det at man spiser mer som hjemme gjør også stemningen hyggeligere, fortsetter Alice.

Serveringen av maten foregår i flere omganger, slik at man også får tid til å hygge seg mellom de ulike smakene, og på denne måten får også de ansatte tettere dialog med gjestene gjennom hele måltidet.

–  Med mange flere kontaktpunkter mellom gjestene og våre ansatte ser vi også at vi klarer å yte en nærere og mer personlig service. Det blir helt naturlig for de ansatte å dele sine personlige anbefalinger og tips, samt å forberede gjestene på de neste rettene som kommer.

Restauranten Basso Social åpner i Bergen
Foto: Basso Social

En italienskinspirert meny

Menyen på Basso Social er inspirert fra det italienske kjøkken, og lages stort sett på ferske norske råvarer.

– Vi skifter menyen 5 ganger i året slik at vi alltid benytter råvarer som er i sesong og på sitt beste. Menyen vi nå åpner restauranten med har vi i 3 uker til før vi bytter til en mer vinterlig meny med hint av jul, forteller Alice.

Fra mandag til onsdag er det mulig å bestille ala carte fra menyen, men det anbefales at en bestiller 10 eller 13 retter for å få den helt korrekte matopplevelsen konseptet er bygget rundt. Hele bordet må bestille den samme menyen med 10 eller 13 retter, men det tas selvsagt hensyn til både allergier og matpreferanser. Restauranten har egne menyer for vegetarianere og kan på forespørsel også tilpasse maten til veganere.

Restauranten Basso Social åpner i Bergen
Basso Social holder til i nye, flotte lokaler i Strandgaten 53. Foto: Basso Social

En plass for både romantisk date for to og julemiddag med jobben

Restauranten er hyggelig innredet og inndelt i flere soner og områder. Her finnes det rom for både å ha en romantisk date med kjæresten og å være i godt sosialt lag med mange samtidig.

– Vi har også egne områder hvor større lag på inntil 20 personer kan plasseres for en litt mer skjermet opplevelse. Det er ikke lukkede rom, men er avdelt med halvvegger og planter slik at man ikke mister den sosiale dimensjonen med resten av gjestene i restauranten, avslutter Alice, og ønsker samtidig alle bergensere hjertelig velkommen til Basso Social Bergen!