Skryt og autentisk mat
Osman får skryt fra sine kunder, og mange mener at Bergen gjerne kunne hatt flere steder som dette. Atmosfæren er avslappet men koselig, og lokalene gjør mye for at Osman virkelig føles som et sted man gjerne kommer tilbake til.
– Potetkjelleren har vært vel verdt ventetiden for oss, innrømmer Celep. De har dekorert med tradisjonell tyrkisk dekor og tekstiler, men liker og beholder den rustikke norske stilen som lokalet tilbyr. Denne sammensmeltingen av kulturer i innredning passer stedet godt, og kommer også frem i maten, som er tilpasset norske ganer og våre smaksløker.
– Det var naturlig for oss å tenke på publikum og gjestene våre når menyen ble bestemt. Selv om noen kanskje kjenner godt til smakene, må vi likevel også tilby noe til de som er førstegangsbesøkende eller kresne, sier Celep. Han tror Osmans meny har noe til alle, barn og familier som de markedsfører seg mot, men også bedrifter.
– Vi anbefaler alltid biff-rettene våre, og ser på våre kokker som eksperter på perfekt, saftig biff. Men vi tilbyr også tyrkiske kebab-retter som ingen andre i byen har, og som er en mer gourmet-versjon av retten – helt ulik slik mange kjenner den. I tillegg finner du gryter, forretter, alacarte og tradisjonelle tyrkiske retter. På denne måten kan både barna og de voksne finne noe som passer dem, og vi er svært glad for å kunne tilby dette, forteller Celep.
– Lokalet er delt opp i flere deler, slik at vi kan tilby mer private og rolige avdelinger dersom dette er ønskelig. Vi kan også ordne private rom til arrangementer som julebord og møter, så det er bare å ta kontakt dersom vi skal arrangere noe, smiler han.