Daglig leder Endre Søraas ønsker bergenserne velkommen til den nye restauranten Luddi på Vetrlidsallmenningen som tilbyr lunsj, middag og kveldsunderholdning for inntil 300 gjester alle dager.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

Det er Luddi det

16. juli åpnet Luddi dørene. Restauranten med det erkebergenske navnet overtok etter Barkollektivet, og har brukt den første halvdelen av året til oppussing og fornyelse av lokalene i Vetrlidsalmenningen 4. Nå er Luddi klar for å servere sultne bergensere til både lunsj og middag.

– Vi er en lunsj-restaurant, som går over i middag til kvelden, og kan friste med kveldsunderholdning hele uken gjennom, forteller daglig leder Endre Søraas. Planen er å kunne fremme unge lovende bergens- og vestlandstalenter, og gi dem et sted å vise frem musikken sin til et åpent publikum.

– Foreløpig jobber vi med å kontakte og finalisere samarbeid med en del av artistene, men med tiden er håpet å ha musikk hver kveld uken gjennom. I tillegg vil vi ha hevet aldersgrense på 25 år fredag og lørdag etter klokken 21, sier Endre.

Det er Luddi det
Endre Søraas savnet et sted som kunne ha lunsj, middag og underholdning under samme tak. Derfor har han og de ansatte nå åpnet restauranten Luddi som tilbyr nettopp dette.

Danske vinnere

Til lunsj serveres det danske smørbrød, som mellom annet har fått strålende kritikker av BT. Middagsmenyen blir basert på fransk brasserie, og jobbes frem daglig. Det eksperimenteres stadig, slik at den til slutt blir helt perfekt. Men Endre kan avsløre at smørbrødene nok vil dukke opp også på kveldstid, etter høy etterspørsel.

– Det er klart det er veldig kjekt at BT likte maten så godt, og nå kommer kundene på døren på jakt etter smørbrød dagen lang, ler han.

Ingen rivalisering

Endre driver også Bar 3 i Rosenkrantzgate, og er fornøyd med måten de to lokasjonene komplementerer hverandre. Han var opptatt av at det ikke skulle være rivalisering mellom to lokasjoner såpass nære hverandre, og hadde aldri planer om å utvide Bar 3 konseptet. Tanken om Luddi startet istedenfor da han så mangelen på gode lunsj-konsepter i byen. Han savnet et sted som kunne ha lunsj, middag og underholdning under samme tak.

– Mange har prøvd, men det krever mye og koster litt for å gjennomføre. Jeg har troen på at beliggenhet her, sammen med lokalene og hva vi har gjort med dem, vil vise seg å være akkurat det byen trenger.

Det er Luddi det
Restaurantlokalet i Vetrlidsallmenningen 4 er totalrenovert, og har en varm og innbydende aura, som lett takler overgangen fra lunsj til kveldstid.

Med rom for dans

Over de siste månedene har Luddi blitt totalrenovert, og er nå et mer åpent og inviterende lokale, med dansegulv. Det er rom for opptil 300 gjester, men Endre er streng på at det aldri skal føles trangt. Foreløpig er dansegulvet fremfor scenen enda ikke tatt i bruk, men det skal bli en stor del av underholdningsaspektet når restriksjoner tillater det.

I tillegg er det satt inn koselige sofa-grupper langs vinduene og lange sittebenker med bord lenger inne i lokalet. Det er tilrettelagt for både store og små grupper, og hele lokalet har en varm og innbydende aura, som lett takler overgangen fra lunsj til kveldstid.

Suksessen kommer av de ansatte

Så langt har tilbakemeldingene vært positive, og Endre ser lyst på fremtiden. Han legger vekt på at suksessen tilhører de ansatte, og det positive miljøet de skaper på jobb. Det smitter over på kundene og servisen.

– Ingenting annet spiller noen rolle, flinke og positive ansatte er alfa og omega. Jeg var heldig og ansatte en fantastisk barsjef og en dyktig kjøkkensjef, som så har tatt prosessen videre. Det er viktig for meg at de finner mennesker som klikker godt sammen og fungerer på lag, forklarer han.

Hverdagen hos Luddi

Luddi er et sted for hverdagsbergenserne, på dagtid så vel som kveldstid. Her kan man komme og slappe av og nyte, ta et avbrekk fra hasting hit og dit. Det er viktig for Endre.

– Vi vurderte navnet og kastet rundt flere ideer. Luddi skal være et sted for bergenserne i byen, og det synes vi navnet reflekterer. Vi befinner oss i en gate med mye turistaktivitet opp og ned fra Fløyen, og de selvsagt er velkommen inn til oss gammel som ung. Men når alt kommer til alt så er vi her for bergenserene, avslutter han med et smil.

RELATERTE MEDLEMSBEDRIFTER >