Lola er på god vei til, og har alle forutsetninger for å bli en fast del av byens yrende liv. Det er et avslappet sted, som tar godt imot deg i en travel hverdag, uansett om det er for en lengre middag, eller snacks og et glass vin etter en lang dag. Lotta passer på å holde høy standard, med behagelige priser, og har skapt et flott tillegg til byen! Foto: Olav Vlam

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

Lille Lola i Neumansgate 5

Lola er en moderne bistro som ønsker å løfte hverdagen. Det kjente lokalet i Neumanns Gate 5 er restaurert til en trivelig og hjemmekoselig restaurant, med mørke detaljer i tre, og markblomster i de brede vinduskarmene.

Det er svenske Lotta Olsson som har tatt på seg jobben med å både restaurere og drive Lola. Hun ønsket å skape et sted man ønsker å være, hvor man føler seg velkommen og ivaretatt. Det skal være komfortabelt å spise på Lola.

Lille Lola i Neumansgate 5
Foto: Olav Vlam

Nytt i byen

Den nye restauranten har fått nytt, tidløst design, og det lille lokalet føles både intimt og koselig. I kjelleren er det tilrettelagt for større selskap, mens det opp trappen er laget til noen få små og store bord til hverdagsgjester. På menyen finner vi europeiske retter med en vri, og smaker fra hele verden.

– Dette er ikke noe nytt konsept i andre byer, men her i Bergen er det kanskje ikke noe man har sett så mye av. En moderne bistro som tilbyr retter og råvarer vi kjenner, med krydder og smaker fra andre deler av verden. Kombinasjonen blir både leken og annerledes, forteller Lotta.

Lille Lola i Neumansgate 5
Foto: Olav Vlam

Endres ofte

Allerede har den vesle nabolagsbistroen etablert seg som et godt valg for middag, enten man kommer alene eller med vennegjengen. Noen vandrer opp fra nyåpnede Banzha, når køen der blir for lang, andre har oppdaget Lola helt av seg selv, og kommer tilbake for å smake endringer i menyen eller oppleve de nye tilskuddene på vinkartet.

– Vi har en liten meny, og det gjør vi helt bevisst. Vi lar råvarene og tilgjengeligheten hos leverandørene styre, og endrer gjerne menyen både titt og ofte for å reflektere sesongens beste. Uansett lover vi at man finner noe nytt å spise og drikke for hvert besøk, smiler Lotta.

Lille Lola i Neumansgate 5
Foto: Olav Vlam

Mange nyheter

I tillegg til hovedrettene, tilbyr menyen et fristende utvalg snacks og småretter, og det er unektelig fristende å holde seg til litt god vin i glasset, og forsøke et utvalg av mindre retter. Men også hovedrettene ser og høres både spennende og friske ut. Det er ikke tvil om at Lola kommer til å henge med i løpet blant en rekke nyåpninger den siste måneden.

– Jeg ser ikke på det som en konkurranse, og er bare positivt overrasket over å få åpne sammen med så mange andre fantastiske kokker, restauranter og utesteder. Sammen kan vi blåse liv i byen, og få folk ut og oppleve alt vi har å by på. Likevel tror jeg at det er positivt for meg å være såpass ukjent. Når folk ikke har noen spesifikke forventninger, er de mer åpen for nye opplevelser og smaker.

Lotta tror det plutselige hoppet i nyåpninger og oppstartsbedrifter i byen delvis kommer av pandemien. Mange engasjerte og kreative hoder ble sittende hjemme å fundere og planlegge, og det ser vi fruktene av nå. Selv har hun alltid drømt om å få drive sitt eget lille sted, og plutselig falt brikkene på plass.

Lille Lola i Neumansgate 5
Foto: Olav Vlam

Mange gode hjelpere

– Det er også viktig for meg å understreke at jeg ikke driver Lola på egenhånd, forteller Lotta. Hun har selv jobbet i bransjen i hele sitt arbeidsliv, og er opptatt av å skape en trygg og god, og ikke minst positiv arbeidsplass for sine ansatte.

– Vi har et ungt og fint team som jobber sammen med meg for å bringe frem det beste Lola kan tilby. Et fint arbeidsmiljø er med på å skape bærekraft i bransjen, noe vi alle trenger, og som er viktig for å kunne holde markedet gående. Alle som jobber her har vært med å skape Lola, og føler eierskap til restauranten. Selv om jeg er kokk og lager menyene, har jeg mange som bidrar, og vice versa. Vi hjelper hverandre.

Lola er på god vei til, og har alle forutsetninger for å bli en fast del av byens yrende liv. Det er et avslappet sted, som tar godt imot deg i en travel hverdag, uansett om det er for en lengre middag, eller snacks og et glass vin etter en lang dag. Lotta passer på å holde høy standard, med behagelige priser, og har skapt et flott tillegg til byen.

Vi anbefaler både en og flere turer innom lille Lola i Neumanns Gate 5