Dalig leder Carmen Rocha ønsker alle hjertelig velkommen til Jordbærpikene som du finner i 2. etasje på Bergen Storsenter tilbyr varme og kalde retter til både lunsj, middag og dessert.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

Jordbærpikene åpner på Bergen Storsenter

Tirsdag 21. juni åpner endelig Jordbærpikene på Bergen Storsenter. Den nye kaferestauranten tilbyr varme og kalde retter til både lunsj, middag og dessert. Alt laget fra bunn i deres eget kjøkken. Daglig leder Carmen Rocha er klar for å ønske velkommen.

– Nå er vi alle kjempespent og veldig klar for åpning. Når man går og venter på at lokalet skal bli klart og bare det siste står igjen går tiden veldig sakte. Så nå sitrer det litt i fingrene, og vi er alle utrolig klar for å komme i gang og servere kundene god mat og gode opplevelser, sier Carmen.

Nytt fra topp til tå

Når vi er innom like før helgen er det full fart i lokalene som tidligere har tilhørt Cafè Opus. Nå er alt skiftet ut, ny dekor og innredning er på plass, og alt fra kjøkkenet til serveringsområdene er fylt med bokser med varer. Dekor og siste finpuss legges på alt før den store åpningsdagen.

– Vi venter enda på enkelte dekorelementer, som vi er lovet at skal komme på mandag. Mellom annet skal det henge en bjelke over inngangen, hvor det fylles med blomster og hengeplanter. Når man går under den blir det som å komme inn i en liten oase, forteller Carmen. Det er tydelig at hun gleder seg til å se det endelige resultatet av oppussingen.

Jordbærpikene åpner på Bergen Storsenter

God hjelp

Carmen kommer fra serviceyrket, og har tidligere jobbet hos Olivia. Nå har hun fått full opplæring hos Jordbærpikene på et kjøpesenter utenfor byen, og er klar til å ta på seg ansvaret på den nye lokasjonen i sentrum.

– Vi har fått utrolig mye god hjelp fra både Jordbærpikene sitt hovedkontor i Trondheim, samt de andre i regionen. Selv jobbet jeg på en av de andre Jordbærpikene-kaféene i noen uker for å få opplæring i hvordan ting gjøres her, og føler meg veldig klar for å starte den nye lokasjonen i sentrum.

Jordbærpikene åpner på Bergen Storsenter

Ingen konkurranse

Carmen forventer at det meste skal gå bra, og håper Jordbærpikene blir tatt godt imot av senterets kunder og besøkende. Hun er glad for at de ikke trenger å konkurrere mot andre i senteret, men at hvert spisested oppfyller forskjellige behov. Hos Jordbærpikene er alle velkommen, fra studenter til vennegjenger, familier og pensjonister. Både meny og lokalet skal være tilrettelagt for alle og enhver.

– Det har vært viktig at alle føler seg velkommen, og at vi kan tilby noe uansett behov. Vi har både barnemeny og lunsj- og middagsretter. Desserter og kaker, og alt er hjemmelaget på kjøkkenet av vår flinke kokk, forteller Carmen.

Hele staben til Carmen er ny til Bergen Storsenter, og spenningen er naturligvis stor. Hun forventer at de første dagene vil bli hektiske, spesielt siden åpningen skjer under bySOMMER. Det er ikke bare bare å åpne kafè på et av Norges største kjøpesentre.

– Vi vil nok ta noen dager for å kjenne på flyten gjennom dagen, komme litt inn i rutiner og kjenne på hvor trykket ligger. Så vil det roe seg og rutinene slår inn, anslår hun.

Jordbærpikene åpner på Bergen Storsenter

Et nytt konsept

Jordbærpikene er tradisjonelt å finne på kjøpesenter, og legger sin stolthet i god hjemmelaget mat, uansett hvor en er eller hvor travel hverdagen er. Det er TV-kokk Lars Lian som står bak konseptet, som åpnet i Trondheim i 2003. I dag består kjeden av 43 kafèer landet over, og jobber for å fylle tomrommet mellom burgere og hurtigmat, og bakeri. Med åpningen av Jordbærpikene på Bergen Storsenter er de nå også å finne i Bergen sentrum.

Kom innom Jordbærpikene i 2. etasje på Bergen Storsenter for deilig hjemmelaget lunsj, middag og dessert, eller for å nyte en god kopp kaffe under handleturen.