En høstlig tre-retters middag
Orange Pot fra Daily Pot // Søtpotetsuppe
Mat og drikke

En høstlig tre-retters middag

Høsten er tiden for å hente inn deilige ferske råvarer fra hagen, butikken, eller lokale utsalg. Naturen byr på seg selv, og vi har fått noen av de mange oppskrifter fra Bergens kokker, som virkelig tar i bruk av naturens grøde, denne sesongen.

Orange Pot fra Daily Pot // Søtpotetsuppe

En deilig varmende suppe som bruker av det vi har mest av til høsten. Den er full av antioksidanter og gjør underverk for å beskytte mot forkjølelse i de kalde høstmånedene.

Du trenger:

1 ss olje

2 løk

2 cm av en ingefær

½ l vann

½ kg gulrot

1 ½ kg søtpotet

1 krm Salt

Kokosolje

Gresskar og Solsikkefrø til pynt

Fremgangsmåte

  1. Varm litt olje i en stor gryte, og stek hakket løk og ingefær til løken er gyllen.
  2. Ha i ½ liter vann, og legg i søtpotet og gulrot, delt i biter.
  3. Kok under lokk i 20-25 minutter.
  4. Når potetene er myke, bruk en blender til hele suppen er glatt, og konsistensen kjennes tykk og behagelig. Smak til med salt etter behov.

We picked this soup as its one of our favorites and it’s perfect for upcoming cold months. It’s loaded with antioxidants and powerful anti-inflammatory properties to protect you from cold. Together with roasted seeds of sunflower and pumpkin its perfect for an autumn evening.

En høstlig tre-retters middag
Allmuen // Rødbeter, hasselnøtt og feta-salat

Allmuen // Rødbeter, hasselnøtt og feta-salat

Hos Allmuen fokuseres det på lokale råvarer uansett, og vi har fåtten enkel oppskrift på salat som som passer like godt som tilbehør til middag, som til lunsj, frokost eller kvelds.

Du trenger:

Rødbeter

1 Gressløk og/eller kjørvel

1 pk. Fetaost

Dressing:

270 gram ristede hasselnøtter uten skall

350 gram solsikkeolje

Salt

Eplecider-eddik

Fremgangsmåte:

  1. Rødbeter kan kjøpes ferdig kokt i butikk, eller så kan du koke dem selv i lettsaltet vann til de er møre. Når en kniv glir lett igjennom er de ferdige.
  2. Avkjøl rødbetene i romtemperatur før de skrelles, og kuttes i passe store biter.
  3. Miks hasselnøtter og olje med en stavmikser eller food prosessor. Smak til med salt og eddik. Den kan godt være litt saltere og syrligere enn du tror, for å konkurrere med smaken av betene. Dressingen står seg godt i kjøleskapet, så du trenger ikke bruke alt på en gang.
  4. Bland dressing, beter og en neve gressløk og/eller kjørvel. Topp med en god fetaost.

Om det er ønskelig, kan det tilsettes kuttet spinat, solsikkekjerner eller en dæsj honning for litt søtere smak.

En høstlig tre-retters middag
Løvetann Kaffebars Leśny mech // Grønn Mosekake

Løvetann Kaffebars Leśny mech // Grønn Mosekake

En herlig kake fra Løvetann Kaffebar på Nordnes. Fargen kommer fra spinat, som gir en herlig lysegrønn kake.

Du trenger:

250g baby leaf spinat, eller 400g frossen spinat

240g sukker

4 egg

185 ml solsikkeolje

400g mel

3 ts vaniljesukker

1/2 ts vaniljeessens

Fyll:

250g mascarpone

250g fløte

2 ss melis

1/2 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen til 180°C og smør en kakeform på 26cm diameter.
  2. Knus spinaten i en blender, litt av gangen så alt er helt knust.
  3. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.
  4. Bruk en elektrisk mikser og pisk egg, sukker, olje og vaniljeessens i 4 – 6 minutter til det er lyst og luftig, og fold forsiktig inn spinaten, fulgt av melblandingen.
  5. Hell blandingen over i kakeformen, og stek nederst i ovnen i 40 – 50 minutter.
  6. La kaken avkjøles i formen, før du skjærer av toppen og smuler den i en bolle. Set bunnen på et serveringsfat.

Fyll

  1. Pisk kremen og bland sammen med resten av ingrediensene. Smak til hvor søtt eller syrlig du foretrekker kremen.
  2. Smør fyllet over kakebunnen, og strø smulene over.
  3. Før servering, pynt med røde bær i sesong – bringebær, jordbær, granateple – bruk fantasien!