Rett opp bakken fra Torgallmenningen, et steinkast unna byens larm, finner du Bakken Bar & Kjøkken - en nabolagsbar med fokus på pizza, cocktails og digg naturvin.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

Den nye Baren i Bakken

Bakken Bar & Kjøkken er en av Bergens flere nysatsinger etter en lang og tung vår i byen, og er på mange måter et produkt av koronakrisen. Dette er nabolagsbaren vi har savnet, ett varmt og familiært sted hvor hele Bergens nabolag kan finne seg til rette.

Bakgrunnen for Bakken er er en vennegjeng på 5 som ønsket å skape noe. I en blanding av hjemmekontortåke, permisjon, og mangel på et prosjekt, ble Bakken til. Ved en tilfeldighet kom vi kom de over lokalet og konkursboet til Munken, og derfra gikk ting veldig fort.

– Vi hadde spøkt litt tidligere med å starte en bar, og når vi kom over dette lokale ble vi litt mer lystne, men vi var også bekymret over tiden vi var inne i. Men vi hoppet i det, og to måneder senere var Bakken Bar & Kjøkken en realitet! Siden har vi vel aldri sett tilbake, forteller Frida Fluge – en av gründerne bak baren.

– Bakken hadde aldri blitt en realitet om det ikke hadde vært for korona, da hadde vi nok vært fullt opptatt med hverdagen – også hadde kanskje aldri lokalet vært ledig, påpeker hun.

Vi har en lun atmosfære hvor du kan komme inn for noe godt i glasset, en pizza eller begge deler i en uformelt og avslappet stemning

Frida Fluge, Bakken Bar

Den nye Baren i Bakken
God drikke og sesongbaserte pizzaer står i fokus hos Bakken Bar

Fremtiden og julen i Bakken

Fremover er planen å fortsette som de har gjort, og å etablere seg videre. Gjengen ønsker å bli eksperter på naturvin og sesongbaserte pizzaer, og ser frem til å videreutvikle både seg selv og konseptet til deres helt eget, som passer dem og kundene.

– Vi har en lun atmosfære hvor du kan komme inn for noe godt i glasset, en pizza eller begge deler i en uformelt og avslappet stemning. Utover det vil vi ha fokus på å ha et bredt utvalg av naturvin og digge craft cocktails, forteller Frida. Hun ser også frem til julesesongen.

– Vi ønsker å være et alternativ til en hektisk julesesong. Vi setter gjerne sammen pakker til både vennegjenger og bedrifter. Vil noen ha naturvinsmaking på julebordet? Eller Quiz? Det fikser vi. Og når det gjelder menyen har vi jo fenalårspizza, så pinnekjøtt på pizza er ikke helt fremmed for oss. Og vi har allerede aquevit sour på cocktailmenyen, så for vår del kan julesesongen allerede komme, avslutter hun.