COOP Extra på Bergen Storsenter er bygget om og utvidet, og har blant annet fått på plass en helt ny salatbar og mange andre nye varer i den nye, flotte butikken.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

– Det er som om vi har fått en helt ny butikk!

COOP Extra på Bergen Storsenter er den en av de mest besøkte matbutikkene i Bergen. Butikken har eksistert i handlesenteret i mange år, og har nå fått en overhaling. Med 80 nye kvadratmeter butikkareal, god plass til flere varer og helt ny salatbar tar COOP Extra og butikksjef Marius Kvamme fatt på en ny æra.

– Det er som om vi har fått en helt ny butikk!

– Det er som om vi har fått en helt ny butikk. Ingenting står på samme sted, og med såpass mye mer plass er det en drøm å være her, sier Marius.

Butikken var stengt i nesten to uker, og i løpet av denne tiden var det over 50 arbeidere i sving inne i lokalene. Alt skulle bygges om, nye frysedisker ble installert og hele butikken ble reist på ny. Nå er det også ny salatbar for å friste de mange lunsj-kundene som kommer innom hver dag.

– I tillegg til de nye tilbudene har vi lagt fokus på at det skal være en luftigere opplevelse å være her inne, både for oss som jobber her og for kundene våre. Det er deilig å gå gjennom butikken og kjenne på at det er både god plass og ryddig, med en mengde nye varer i sortimentet. Det skaper ekstra motivasjon, smiler han.

– Det er som om vi har fått en helt ny butikk!

Raskere enn planlagt

Oppussingen var planlagt for 2023, men når Telenor-butikken flyttet, og med andre endringer i senteret, ble det plutselig ledig rom allerede nå for COOP Extra. Det var ikke en vanskelig avgjørelse å ta.

– Mange assosierer Extra-butikkene med et stort sortiment, med mengder av utvalg. Med oppgangen fra 5300 varer til over 6000 varer i sortimanget føler vi endelig at vi kan innfri den forventningen. Tilbakemeldingene fra kundene er veldig god, og mange av de faste kundene våre er svært fornøyd med den nye butikken.

Et lite samfunn

Marius har jobbet i butikk siden han var 15 år gammel, og veien til butikksjef har føltes både naturlig og rett. Nå er han ansvarlig for en av byens største dagligvarebutikker, med faste- og deltidsansatte, så vel som alle kundene som kommer innom.

– Vi har faste kunder på lik linje med en butikk ute i distriktet, ler han. Selv om Bergen Storsenter er et av landets travleste knutepunkter, med trafikk inn og ut av byen og mengder av mennesker innom hver dag, kjenner Marius igjen flere av kundene i hverdagen.

– Det er selvsagt ekstremt hektisk, og med rundt 17000 kunder i løpet av en uke i butikken så kan vi ikke være på fornavn med alle. Men er man her en stund tar det ikke lang tid før man kjenner de som kommer til samme tid hver dag, eller handler akkurat det samme hver uke. Det er et eget lite samfunn blant de ansatte og kundene.

– Det er som om vi har fått en helt ny butikk!

En god base

Det er mange studenter blant både kundene og de ansatte i butikken til Marius, og han ser på det som en stor del av sitt ansvar å gi dem en god start på arbeidslivet.

– Som butikksjef er jobben både svært personlig og upersonlig på samme tid. Jeg sitter ikke i kassen og møter kundene hver dag, men jeg får være en del av livene til de unge ansatte i butikken. Jobben her er en god base for en mengde unge mennesker som er på vei til å bli noe. Jeg har muligheten til å gi dem en god opplevelse av arbeidslivet, og en kickstart på veien videre. Det føles utrolig spesielt, understreker han.

Samtidig som han er et springbrett for ungdommene, er de også uvurderlig for butikken.

– Vi trenger studentene for å kunne forstå kundene våre. Mange av de som handler her er studenter på jakt etter det beste lavprisalternativet, og våre studenter vet hvilke trender og behov som dukker opp. For eksempel ser vi at behovene har endret seg hos studentene de siste 10 årene, fra hurtigmat og pizza, til mer sunne alternativer som proteinshakes, proteinbarer og mer frukt og grønt.

– Markedet er i konstant endring, og nå er vi klar for å levere en fantastisk sommer for alle våre kunder, både gamle og nye, avslutter Marius.