Boccone er en ny italiensk restaurant med italienske råvarer, beliggende i det flotte lokalet som tidligere huset Jamie´s Italian på Hotel Norge.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

Boccone: Langreist kvalitet

Det er alltid mye på gang i Bergen, og små og store endringer skjer til stadighet. Mange har kanskje fått med seg at Jamie’s Italian forsvant over sommeren, og like plutselig dukket Boccone opp i de flotte lokalene. Jas Kahlon forklarer den plutselige avgjørelsen med et smil.

– Vi fant enkelt og greit ut at å drive franchise ikke var det rette for oss. Det ble for mye som var kontrollert og bestemt på høyere plan, og vi følte ikke at vi hadde kontroll. Det er vanskelig, og skaper en avstand som vi ikke var komfortabel med.

Boccone: Langreist kvalitet
Boccone ligger i det flotte lokalet som tidligere huset Jamie´s Italian.

Endringer i pandemiens grep

Da pandemien traff landet påførte det store tap for mange, og spesielt restaurantnæringen led i lang tid. Jas og Dilla Holding var intet unntak, med sine mange konsepter og store, veletablerte lokaler flere steder i landet. Så da man diskuterte hvilke endringer som måtte skje, og hvordan holde hodet over vannet, ble det hele til en gyllen mulighet. Men tiden var kort, og lokalet måtte komme i gang igjen raskest mulig.

– Kanskje det vi er aller best på er å utvikle konsepter. Og jeg var helt sikker på at jeg ønsket å videreutvikle det italienske, men spørsmålet var hvordan, og hvordan kunne vi skille oss fra andre italienske i byen, forklarer Jas. Han satte seg ned med de ansatte og pønsket og planla, og slik ble konseptet Boccone til. Innen åtte uker var gått var nytt skilt satt opp, logo, menyer og alt annet ferdig utviklet, og selve lokalet fikk et løft.

– Man finner fremdeles enkelte feil på trykksakene, fordi vi ikke rakk en andre printing, ler Jas. Han forsikrer oss om at rettelser er gjort, og nytt materiale er på vei, men de ønsket ikke å utsette åpningen lenger enn absolutt nødvendig.

Autentisk mat i luksuriøse omgivelser

Det store flotte lokalet på siden av Hotel Norge og like opp fra Torgallmenningen sprer seg ut over to etasjer og er prydet i gulldetaljer og juveltoner. Myke grønne sofaer og stoler preger lokalet og gir et luksuriøst uttrykk. Men det er ikke bare interiøret som gir Boccone sin edge.

– Vi brukte mye tid på å finne ut hvordan vi skulle skille oss ut fra andre restauranter og italienske konsepter i byen. Serverer vi pizza? I så fall, blir det bare pizza eller også annen italiensk mat? Spørsmålet om å bruke lokale råvarer eller autentisk italiensk tok kanskje lengst tid, forteller Jas.

Til slutt er det altså både pizza og annen deilig italiensk mat som står på menyen hos Boccone. Alle råvarer er importert direkte fra Italia, fra kjøtt til oster og til og med saltet over maten, alt kommer levert direkte til Boccone fra opprinnelsen selv. Med stor kapasitet på kjøl og godt trykk i bookinger, er dette så ferskt som det kan bli.

Bella Notti

– Vi er allerede nesten fullbooket ved starten av hver eneste uke. I helgene er det alltid høyt trykk, og vanskelig å få tak i bord. I tillegg åpner vi baren Bella Notti neste uke, som vil ta opplevelsen enda et steg videre, avslører Jas.

Bella Notti er omgjort fra Tipla, og er nå innlemmet i lokalene til Boccone. Baren skal fungere som både et ypperlig sted å nyte en aperitif før måltidet, så vel som en flott plass å avslutte kvelden med musikk, gode drinker og topp stemning.

– Det var en helt naturlig rød tråd for oss å trekke når vi gjenåpnet som Boccone, og nå når vi ser at alt går rundt her inne så tar vi steget videre med Bella Notti. Vi har brukt de siste ukene på å trene opp de unge lovende, og ser at vi gir dem en uvurderlig erfaring med bransjen når vi trener dem på denne måten.

Baren åpner 23. september, og vil være en del av Boccones tilbud fremover. Håpet er at det også etter hvert skal åpnes for større grupper å leie lokalene, som dermed får full tilgang til bar så vel som mat og servering. Den perfekte løsning for fødselsdager så vel som julebord når sesongen nå melder sin ankomst.

Boccone: Langreist kvalitet

Et konsept som krever sitt

Det er ikke tvil om at Boccone er den nye italienske i byen og at restauranten er kommet for å bli. Her settes kvalitet over kvantitet, og fokuset ligger på et gjennomført konsept sammen med hardt arbeid.

– Jeg må avslutte med å skryte hemningsløst av alle som jobber her, sier Jas til slutt.

– De har jobbet hardt og stemningen er god nå når alle beskjeder kommer fra samme sted. Det har vært tungt for dem under pandemien med begrenset lønn og mye krevende arbeid. Men de har stått på og aldri gitt opp. Uten dem hadde vi ikke vært her i dag, smiler han.