Hva skjer i luftstrømmen? Foto: Tove Lise Mossestad

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Svarene på alt du VilVite!

Vilvite senteret byr på spennende opplevelser gjennom hele sommeren både for barn og voksne. Har du noengang lurt på hvordan maten du spiser påvirker deg og tankene dine? Lurer du på hvordan COVID-19 egentlig funker? Har du sett Alle mot 1 på NRK og kunne tenke deg en prat med Selda Ekiz? Velkommen til VilVite!

Hjernen og tarmen – ny utstilling

En stor nyhet denne sommeren er utstillingen «Hjernen og tarmen». Gå gjennom tarmtunellen og utforsk det dagsaktuelle temaet om dialogen mellom hjernen og tarmen! Her lærer du om hvordan maten du spiser kan påvirke tankene dine ved hjelp av de gode bakteriene i tarmen.

Bli også med på en spennende ekspedisjon i den interaktive animasjonsfilmen «Reisen til tarmen», hvor du blir kjent med Trygve og bakterievennene hans.

Programmet vil variere noe gjennom sommeren og overraskelser kan poppe opp! Et par dager i sommer har VilVite noe spesielt fore.

Svarene på alt du VilVite!
Lær om hjernen og tarmen inne i tarmtunnelen! Illustrasjon: Tønder, Haltenbanken og Studio Gohde

Spør virologen!

Når Henriette C. Ertsås ikke er i rollen som bakterie, finner du henne ute i utstillingen der hun svarer på spørsmål om COVID-19 og virus. Henriette har hovedfag i virologi, PhD i kreftforskning og er utdannet skuespiller, og står klar til å svare på alt du lurer på eller tenker om virus.

22.-23. august: Selda Ekiz kommer tilbake til VilVite med sitt forrykende vitenshow

Selda er den blide damen du har sett i Alle mot 1 på NRK – eller Newton. Barn ingen adgang og Klassequizen – program som på ulik måte handler om å formidle kunnskap til barn på et underholdende vis. Hun har også mastergrad i fysikk fra Universitetet i Bergen og har gitt ut leksehjelpsbøker.

Svarene på alt du VilVite!

Begrenset antall

– Som kunnskapsformidler er det viktig for oss at alle gjestene våre har trygge og positive opplevelser, og at vi sammen bidrar til å forhindre spredning av koronaviruset. For å trygge både deg og våre ansatte, har vi på plass gode smittevernstiltak med vekt på hyppig renhold, sier Anne Tove Koldal hos Vilvite.

– Denne sommeren begrenser vi derfor antall gjester i tråd med retningslinjene fra myndighetene. Sjekk info om billett på forhånd, du kan se programmet og kjøpe billett på vilvite.no.